Πατέρας έπεσε με το γιο του στον γκρεμό. Δείτε τι συγκινητικό έκανε και συγκίνησε όλο τον πλανήτη!

0
826

H ιστορία συνεχίζει να συγκινεί την κοινή γνώμη στο Ισραήλ: ένας πατέρας θυσιάστηκε προσπαθώντας μάταια να σώσει το γιο του που έπεσε σε γκρεμό. Τώρα, τέσσερα άλλα παιδιά θα ζήσουν χάρη στη δωρεά της καρδιάς και άλλων ζωτικών οργάνων του μικρού.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ προβάλλουν ευρέως την τραγωδία αυτή που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή, δημοσιεύοντας ένα τρυφερό φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου απαθανατίζονται ο Ομρί Νιρ, ένας καθηγητής πανεπιστημίου ηλικίας 50 ετών, και ο Ιλάι, ο γιος του, ηλικίας 10 ετών.

Πατέρας και γιος συμμετείχαν την Παρασκευή σε μια εκδρομή στα απόκρημνα φαράγγια της ερήμου της Ιουδαίας μαζί με μια ομάδα πεζοπόρων και περίπου 15 παιδιά, αφηγήθηκαν εφημερίδες, επικαλούμενες αυτόπτες μάρτυρες και μέλη των ομάδων διάσωσης.

Η παρέα των πεζοπόρων επιχείρησε κάποια στιγμή να κατέβει από ένα απότομο σημείο της πλαγιάς προκειμένου να μπορέσει να απολαύσει τη θέα προς το φαράγγι μέσω μιας διαδρομής σκαλοπατιών.

Ο Ιλάι παραπάτησε κι έπεσε πάνω στον πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του τον έπιασε για να μην πέσει, δεν κατάφερε όμως να τον συγκρατήσει κι επέλεξε να πέσει πρώτος αγκαλιάζοντας σφικτά το παιδί του πάνω στο κορμό του σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσει κατά την πτώση τους.

Ένας γιατρός που βρισκόταν στην ομάδα των εκδρομέων κατέβηκε με τη σειρά του για τους βοηθήσει. Ο Ομρί Νιρ, πατέρας τριών παιδιών και ειδικός στην εθνολογία και την σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου, είχε σκοτωθεί…

Ωστόσο ο Ιλάι είχε επιζήσει, ήταν ζωντανός αν και σε σχεδόν ημιλιπόθυμη κατάσταση, σύμφωνα με τις εφημερίδες. Η άφιξη εντούτοις των ομάδων πρώτων βοηθειών καθυστέρησε πολύ εξαιτίας της έλλειψης τηλεφωνικών επικοινωνιών στην περιοχή.

Τελικά το αγόρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Μπερσεβά με ελικόπτερο, υποκύπτοντας την Κυριακή στα τραύματά του.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι παρέστηκαν στις κηδείες του τη Δευτέρα στο Κφαρ Βιτκίν, στο βόρειο τμήμα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Η οικογένεια των θυμάτων δέχθηκε να δωρίσει τα όργανα του Ιλάι.

«Από τη στιγμή που πήραμε το πράσινο φως, το παιδικό νοσοκομείο Σνάιντερ (κοντά στο Τελ Αβίβ) επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο ταυτόχρονων μεταμοσχεύσεων», που διήρκησε ένα 24ωρο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, Ρίβα Σάκεντ.

Ένα αγοράκι ηλικίας 8,5 ετών υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς. Το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε ένα κοριτσάκι 4 ετών. Ένα αγόρι 10 ετών και ένα 7χρονο κορίτσι έλαβαν το καθένα από ένα νεφρό.

«Όλα πήγαν πολύ καλά, τα παιδιά αναρρώνουν», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ