Θλίψη στην κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου – Δεν μπόρεσε να παραστεί η Νόρα Βαλσάμη

0
4433

ο τελευταίο αντίο στον Ερρίκο Ανδρέου είπαν το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, συγγενείς και φίλοι του σκηνοθέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 84 ετών.Απούσα από την τελετή, ήταν η σύζυγος του σκηνοθέτη, Νόρα Βαλσάμη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

kideia-andreou__1_

Ο Ερρίκος Ανδρέου, πατέρας του Έρικ Ανδρέου Τζούνιορ, νοσηλευόταν από τον Αύγουστο σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

kideia-andreou__15_
kideia-andreou__14_
kideia-andreou__12_
kideia-andreou__13_

Είχε γεννηθεί στην Aθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 1938, ωστόσο μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Nότιας Aφρικής. Εκεί, σπούδασε σε αγγλοφώνο πανεπιστήμιο Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία και συνέχισε τις σπουδές του στο σενάριο και την σκηνοθεσία στη Μεγάλη Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ξεκίνησε να εργάζεται σαν βοηθός σκηνοθέτη σε διεθνείς παραγωγές. Από το 1977 και μετά στράφηκε στην τηλεόραση σκηνοθετώντας αρκετές επιτυχημένες σειρές.

«Πατέρα μου, θα σε έχω για πάντα στην καρδιά μου, όσο θα υπάρχω. Σ΄ ευχαριστώ για όλα, καλό παράδεισο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έρικ Ανδρέου.

Στο τελευταίο «αντίο» στον Ερρίκο Ανδρέου βρέθηκαν οι: Άννα Φόνσου, Κώστας Πρέκας, Μαίρη Βιντιάδου, Θάνος Καληώρας και Νταίζη Λεμπέση.

Έρικ Ανδρέου

Λόλα Νταϊφά, Άννα Φόνσου

Τάκης Χρυσικάκος

Τάκης Χρυσικάκος-Άννα Φόνσου

Αλμπέρτο Εσκενάζη

Βέρα Κρούσκα

Θάνος Καληώρας-Βέρα Κρούσκα

Μαίρη Βιδάλη

Θάνος Καληώρας

Άννα Φόνσου

Μαίρη Βιντιάδου, Κώστας Πρέκας

 

Γιώργος Χατζηνάσιο

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

kideia-andreou__6_
kideia-andreou__2_
kideia-andreou__3_

Στις 18 Ιουνίου 1973, παντρεύτηκε την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη μετά από 6 χρόνια σχέσης.

kideia-andreou__4_

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ