Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Περικλής Περάκης

1
1241

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής, Περικλής Περάκης, όπως έκανε γνωστό μια συνάδελφός του και φίλη του σε ανάρτησή της στο Facebook, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον θάνατό του.

Πιο συγκεκριμένα, τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του τραγουδιστή, Περικλή Περάκη, ανακοίνωσε μέσω Facebook η – επίσης – τραγουδίστρια, Σου Κύρκου, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια κοινή τους φωτογραφία από το ξεκίνημα της καριέρας τους.

«Δυστυχώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τραγουδιστής με την υπέροχη φωνή Περικλής Περάκης. Καλό παράδεισο να έχει», έγραψε η Σου Κύρκου.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή και το Δ.Σ. της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, με ανάρτηση στο Facebook:

«ΕΦΥΓΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ… Το Δ.Σ. της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΡΙΚΛΗ… Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα το Σάββατο 23-7-2022 και ώρα 10.30 πμ στο κοιμητήριο Ζωγράφου».

Σημειώνεται ότι ο Περικλής Περάκης νοσηλευόταν εδώ και δυο εβδομάδες στην Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η σχέση του με την αδελφή του Ξανθή Περάκη και ο λόγος που εγκατέλειψε το τραγούδι

Ποια τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες

periklis-perakis_2

«Ποιος θα το πίστευε ότι θα ‘ρχόταν ώρα/ Ποιος θα το πίστευε πως θα ‘φτανε ποτέ στιγμή/ Που θα μάς έδερνε του χωρισμού η μπόρα/ Και τα χαμόγελα πικροί θα γίνονταν λυγμοί…»: Το ελαφρολαϊκό αυτό ερωτικό τραγούδι, που έγινε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ‘70, υπήρξε το μουσικό σήμα – κατατεθέν του Περικλή Περάκη, που έφυγε χθες από τη ζωή, στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ - Ποιός θα το πίστευε

Κι αν στους νεότερους το όνομά του δεν λέει κάτι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ακούγοντας τη γλυκιά φωνή του και τις ερμηνείες του, που χαρακτηρίζονταν συχνά από έναν ιδιαίτερο λυρισμό, επιστρέφουν νοερά σε εκείνες τις παλιές εποχές που ο Περικλής Περάκης μεσουρανούσε στην νυχτερινή διασκέδαση ξεχωρίζοντας όχι μόνον για τη φωνή του αλλά και το μοντέρνο ντίσκο στυλ που υιοθετούσε στις εμφανίσεις του.

Το όνομά του ήταν μοιραία ταυτισμένο με αυτό της αδελφής του, επίσης γνωστής τραγουδίστριας Ξανθής Περάκη, με την οποία συμπορεύτηκε κατά καιρούς και επαγγελματικά τόσο στη δισκογραφία όσο και στις μεγάλες πίστες στις μαρκίζες των οποίων τα πρόσωπά τους φιγούραραν πλάι – πλάι.

Periklis_Perakis_-_Xanthi

Γεννημένοι και οι δύο στην καρδιά της Αθήνας, στο Θησείο, ήρθαν σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Η μητέρα τους φρόντισε να τούς εξασφαλίσει την μουσική τους εκπαίδευση γράφοντάς τους στα καλύτερα ωδεία μέχρι να ξεκινήσει πλέον ο καθένας τη δική του μουσική διαδρομή.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ - Απονιά

Ο Περικλής ηχογράφησε αρκετά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, με γνωστότερα τα «Ποιος θα το πίστευε», «Απονιά» και «Μην σκεφτείς ποτέ σου» ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 συμμετείχε και σε κάποιες ελληνικές ταινίες όπως οι «Βασικά Καλησπέρα σας» και «Καθένας με την τρέλλα του». Η Ξανθή μεσουράνησε με χορευτικά τραγούδια όπως το πασίγνωστο «Βρε Μελαχρινάκι» κ.α. Οι δυο τους υπήρξαν ανέκαθεν πολύ δεμένοι ενώ κάποια περίοδο άνοιξαν μαζί και δύο νυχτερινά κέντρα στα οποία εμφανίζονταν.

Κι όμως, την περίοδο που βρισκόταν στο πικ της καριέρας του, ο Περικλής Περάκης αποφάσισε να τα εγκαταλείψει όλα προκειμένου να σταθεί στην πολυαγαπημένη του μητέρα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Υπήρξε ακούραστος φύλακας – άγγελός της επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή. Για να εξασφαλίσει τα ως προς το ζην εργαζόταν ως δημοσιογράφος: «Ο Περικλής, που είναι ένας μεγάλος τραγουδιστής και κατά τη γνώμη μου, έχει αδικηθεί. Άφησε την καριέρα που είχε για σαράντα χρόνια για να φροντίζει τη μητέρα μας» είχε εξομολογηθεί η Ξανθή Περάκη πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξή της.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ - Μην σκεφτεις ποτε σου

Παρότι η παρουσία του στα εγχώρια μουσικά δρώμενα δεν ήταν μακροχρόνια ο Περικλής Περάκης κατάφερε να αφήσει το ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα του ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν πως αν δεν είχε εγκαταλείψει το τραγούδι θα είχε είχε διαγράψει μια λαμπρή καριέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ηλθε στην Κω το 85 με την αδελφή του επίσης τραγουδίστρια Ξάνθη η Ξανθίππη Περάκη και τραγούδησαν στο κέντρο Αιγαίο στη Λάμπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ