«Νεολαία- προκλήσεις και προοπτικές» Η εκδήλωση της ΕΓΕ Κω υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως – Ευχαριστήριο

1
6792

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΕ-ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ε.Γ.Ε.-ΚΩ μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κω με θέμα «Νεολαία- προκλήσεις και προοπτικές»  στις 25 Φεβρουαρίου , ευχαριστεί θερμά:

  • Τον Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ για την ευγενική στήριξη, για την παραχώρηση της αίθουσας της Πνευματικής Εστίας και για το ζεστό χαιρετισμό  κλείνοντας την εκδήλωση.
  • Τους Ιερείς που παραβρέθηκαν
  • Τον Δήμαρχο για την παρουσία και τον χαιρετισμό
  • Τους / τις εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τον Δ/ντή της Αστυνομίας  , Προέδρους  των συλλόγων, τα μέλη και τους φίλους/ες  που  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον

– Τους συνεργάτες της Μητρόπολης για την τεχνική υποστήριξη

– Τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης.

 

  • Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους ομιλητές και ομιλήτριες που αναφέρθηκαν σε σημαντικούς τομείς που αφορούν τη νεολαία και όχι μόνο. Τον Αλέξανδρο  Καΐσερλη, Καθηγητή Πληροφορικής και Ρομποτικής  που ενημέρωσε  για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Για τις  ανατροπές που θα επιφέρει αλλά και   για τις δυνατότητες της στα πλαίσια πάντα της ορθής χρήσης.
  • Το Νικηφόρο Φάρκωνα , Κοινωνιολόγο της Α.Ε./Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων που επισήμανε τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας , καθώς τα social media έχουν μπει τόσο πολύ στη ζωή των νέων παιδιών που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αντιλήψεις τους .
  • Την Ελένη Σουρασή, Πτυχιούχο Πληροφορικής και ΜΜΕ για τη γλαφυρή κατάθεση της προσωπικής της μαρτυρίας , εκπροσωπώντας τους νέους και τις νέες που μπαίνοντας στην αγορά εργασίας, διαπιστώνουν ότι η ένταξη  σε θέσεις συναφείς με τις σπουδές  δεν είναι πάντα εφικτός στόχος.
  • Τη Μαρία Γιωργαλλή, Ψυχολόγο που αναφέρθηκε στο ευαίσθητο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων σήμερα και πώς μπορούν να κτιστούν σε υγιείς βάσεις. Η νέα γενιά έχει  χαρακτηριστεί  ως η «πιο μοναχική γενιά», γιατί  λόγω της πολύωρης ενασχόλησης με το διαδίκτυο, δεν αφιερώνει χρόνο για την καλλιέργεια ουσιαστικών σχέσεων.

-Τους νέους και τις νέες που μέσα από τις συνεντεύξεις τους, βοήθησαν να κατανοήσουμε  καλύτερα πώς σκέφτονται πώς ζουν, τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να θίξει κάποιες  από τις πτυχές του πολυδιάστατου αυτού θέματος. Η νέα γενιά δεν μπορεί να διαχωρίζεται από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν μπορεί να  είναι καταδικασμένη  να ζει σε «λειτουργία επιβίωσης». Είναι η  πιο προσοντούχα  γενιά της μεταπολίτευσης και  είναι και η πρώτη  που ζει δυσκολότερα από τις προηγούμενες . Χρέος όλων (οικογένειας- κοινωνίας-πολιτείας)να επενδύσουμε στη νέα γενιά,  μέσω πολλαπλών και συνεκτικών  πολιτικών που θα συμβάλουν στην   ενδυνάμωσή τους.

 

Επειδή η εκδήλωση  για τη νεολαία  πραγματοποιήθηκε 3 ημέρες πριν τη μαύρη επέτειο της  ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, ήταν αφιερωμένη     στα νέα  παιδιά  από τα 57 θύματα που  δυστυχώς δεν θα κάνουν ποτέ τα όνειρά τους  πραγματικότητα.

 Τεράστιος ο πόνος και η οδύνη -πρωτίστως των οικογενειών.

Μόνη   ελπίδα , να βρουν τα θύματα δικαίωση   μέσα από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης .

                                                                                     Το Δ.Σ. Ε.Γ.Ε.- ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ