Με πολύ κόσμο η Μουσική Παράσταση από την ΕΓΕ Κω, αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο

2
1272


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Αφιερωματική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιακώβου Καμπανέλλη
Με πολύ κόσμο η Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη με τίτλο «Μια φωνή μες στον αγέρα», σε διοργάνωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.) –Παράρτημα Κω με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Σέβη Βλάχου, ο Σταμάτης Καμπουράκης, η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» Αλέκος Μαρκόγλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου, η πρόεδρος του συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» Αργυρώ Δασκαλάκη και πλήθος κόσμου!
Την εκδήλωση «άνοιξε» η πρόεδρος της ΕΓΕ Κω Μαίρη Φακκου η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να ανακηρύξει το έτος 2022 ως «‘Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη» και στους συντελεστές της παράστασης. Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα η κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κατερίνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ένας επιζήσας ενός στρατοπέδου συγκεντρώσεως και εξοντώσεως μετέτρεψε μέσα από τα γραπτά του τη θηριωδία που βίωσε σε ελπίδα για έναν κόσμο φωτεινό! Τα χρόνια που ακολούθησαν από την απελευθέρωση είχε ένα όνειρο: Μία μέρα να επιστρέψει στον τόπο του μαρτυρίου. Σε αυτό το όνειρο παγίδεψε και τον Μίκη Θεοδωράκη και μαζί παραβρέθηκαν το 1988 στην ημέρα μνήμης με την ιστορική συναυλία του κύκλου Μαουτχάουζεν ερμηνευμένο από τρεις έξοχες τραγουδίστριες, τη Μαρία Φαραντούρη, την Ελινορ Μόαβ και την Γκίζελα Μάι σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Εβραϊκά και Γερμανικά. Η κ.Φάκκου τόνισε πως ο Ιάκωβος Καμπανέλλης αφουγκραζόταν την εποχή του και την αποτύπωνε στα έργα του με ποικίλες και τολμηρές απόπειρες αισθητικού πειραματισμού κι αυτό γιατί πίστευε ότι μόνον όταν έχουν οι άνθρωποι συναίσθηση της ιστορικότητάς τους μπορούν να βρουν το δρόμο τους προς την (ατομική και συλλογική) ελευθερία.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού, Σέβη Βλάχου, η οποία εξήρε το έργο και την προσφορά της ΕΓΕ Κω, στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας και για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης της τιμητικής εκδήλωσης αφιέρωμα στο έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/politismos/16532-me-poly-kosmo-i-mousiki-parastasi-apo-tin-ege-ko-afieromeni-ston-iakovo-kampanelli-sto-romaiko-odeio

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ