Κρήτη: Δύο άτομα κρατούνται για τον καβγά μετά τον οποίο έπεσε νεκρός ο 20χρονος ναυαγοσώστης

0
5113

Πρόκειται για δύο 24χρονους Έλληνες – Αφέθηκαν ελεύθεροι ο Ρουμάνος, ο Βούλγαρος και ο Γεωργιανός που είχαν προσαχθεί τις πρώτες ώρες μετά τον καβγά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τις συνθήκες κατω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 20χρονος Αλβανός ναυαγοσώστης μετά από καβγά που σημειώθηκε στις Καλύβες Αποκορώνου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα πέντε άτομα που είχαν προσαχθεί και κρατηθεί τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, πλέον υπό κράτηση παραμένουν δύο Έλληνες 24 ετών.

krhth-thyma-maketa
Το θύμα

 

Αντίθετα οι τρεις άνδρες από Γεωργία, Βουλγαρία και Ρουμανία που προσήχθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή τους με τον μοιραίο καβγά.

Ο καβγάς στήθηκε στην Πλατεία των Καλύβων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ο άτυχος νέος χτυπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει, περπάτησε σε άσχημη κατάσταση μέχρι την πλατεία όπου και κατέρρευσε.

kriti-kavgas1
Φωτογραφίες από το σημείο που έγινε ο καβγάς
kriti-kavgas2
kriti-kavgas3

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όμως παρά τις προσπάθειες των ιατρών, δεν κατέστη δυνατό να ανακτήσει τις αισθήσεις του και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο Έλληνες για την ώρα κρατούνται για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν από τον καβγά ενώ ανάλογα με τα πορίσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν αποκλείεται να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: «Όλοι εδώ γνωρίζουμε τους φονιάδες του ναυαγοσώστη – Σεσημασμένοι και… ανενόχλητοι»

Χανιά: «Όλοι εδώ γνωρίζουμε τους φονιάδες του ναυαγοσώστη - Σεσημασμένοι και... ανενόχλητοι»
Τραγωδία στα Χανιά και συγκεκριμένα στις Καλύβες Αποκορώνου
pexels

«Το συγκεκριμένο συμβάν είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή μας εδώ και αρκετό χρόνο. Τα συγκεκριμένα άτομα που ξυλοκόπησαν και σκότωσαν το παιδί ήταν γνωστοί σε όλους, στην Αστυνομία, τον Δήμο και τους κατοίκους. Το γεγονός οφείλεται στο ότι δεν ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο νησί από αλλοδαπούς και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του παιδιού που θα μπορούσε να ήταν ακόμη και το ίδιο μου το παιδί και οποιοσδήποτε κάτοικος», ανέφερε αρχικά ο Παντελής Ματζοράκης στο Newsbomb.gr.

«Το περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο που λειτουργούν οι κάτοικοι εδώ στις Καλύβες. Οι κάτοικοι εδω είναι φιλήσυχοι, δεν δημιουργούν θέματα, είναι άριστοι επαγγελματίες, έχει να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης της πολιτικής εξουσίας, με το Δήμο και όλο το σύστημα», πρόσθεσε.

«Τα άτομα που ξυλοκόπησαν και σκότωσαν το παλικάρι τα γνωρίζουμε όλοι, έχουν παρελθόν στην ασφάλεια», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο Παντελής Ματζοράκης κάποια από τα άτομα αυτά εργαζόντουσαν μαζί με τον νεαρό.

«Το παιδί ήταν Αλβανός δεύτερης γενιάς, είχε έρθει στο νησί από την Αθήνα από γραφείο προκειμένου να στελεχώσει ένα ξενοδοχείο. Κάποιοι από αυτούς που εμπλέκονται εργαζόντουσαν στο ίδιο ξενοδοχείο. Ακούγεται ότι του έκλεψαν του τσαντάκι του, τους έδειρε και τότε φώναξαν ενισχύσεις, τον έδειραν μέχρι που πέθανε», εξήγησε.

«Τα άτομα αυτά που είναι αλλοδαποί, είναι γνώριμα στις Αρχές, καθώς εμπλέκονται και με άλλες ποινικές πράξεις ακόμα και βιασμούς», σημείωσε.

«Στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κόσμος, γιαυτό δεν αντέδρασε κανένας. Όταν ο κόσμος αντέδρασε οι δράστες είχαν φύγει», τόνισε.

Τι λένε στο Newsbomb.gr Υπάλληλος του ξενοδοχείου που εργαζόταν ο 20χρονος και Πρόεδρος Ναυαγοσωστικής σχολής

Από την πλευρά του Υπάλληλος του ξενοδοχείου που εργαζόταν ο 20χρονος και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε: «Δεν γνωρίζουμε κάτι αλλά το παιδί την ίδια ημέρα είχε έρθει για δουλειά, σχόλασε και στη συνέχεια έγινε ότι έγινε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στη Ναυαγοσωστική σχολή – Oceans Lifeguards Oceans Παύλος Λυτινακης μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε: «Δεν ήταν στη δική μας ομάδα, δεν ήταν σε κάποια ναυαγοσωστική σχολή. Εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Το παιδί ξυλοκοπήθηκε από πέντε άτομα, τον χτύπησαν τόσο πολύ που πέθανε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ