Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα – Βίντεο με τη διαδρομή «κόβει» την ανάσα

0
4585

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας έχουμε αρχίσει τα… νοητά ταξίδια σε παραθαλάσσιους προορισμούς, που θα μας επιτρέψουν να «δραπετεύσουμε» από την άκρως απαιτητική καθημερινότητα.

Ωστόσο, αρκετές φορές χρειάζεται υπομονή έως ότου απολαύσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας, αφού μία σημαντική παράμετρος των διακοπών κρύβει κινδύνους και αυτή δεν είναι άλλη από το ταξίδι προς τον προορισμό μας. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν, ωστόσο, ο βασικότερος είναι οι δαιδαλώδεις δρόμοι της ελληνικής επικράτειας, ειδικά στην επαρχία, με ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.

Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία διαδρομή στην Κρήτη, από τον Καλλικράτη του Δήμου Σφακίων έως το Καψοδάσος, αφού απαρτίζεται από συνολικά 27 φουρκέτες, οι οποίες ανεβάζουν τον οδηγό σε ύψος 800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αναμφίβολα, η θέα του απέραντου γαλάζιου γοητεύει κάθε ταξιδιώτη, όμως, ουδείς πρέπει να παρασυρθεί από τη «μεθυστική» ομορφιά, καθώς μία στιγμή απροσεξίας μπορεί να αποβεί μοιραία.

Οι «παγίδες» μίας πανέμορφης διαδρομής στα δυτικά της Κρήτης.

Η στενότητα του δρόμου, σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία προστατευτικών μπαριέρων, και οι βράχοι που «κρέμονται» πάνω από το κεφάλι των ταξιδιών, συνιστούν ένα… εκρηκτικό «κοκτέιλ» που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος. Στη εξίσωση πρέπει να προστεθεί η ανηφορική ή κατηφορική κλίση του δρόμου (ανάλογα με την κατεύθυνση που έχετε), σε συνδυασμό με την απότομη πλαγιά στην οποία βρίσκεται.

Το μήκος της διαδρομής Καλλικράτης – Καψοδάσος είναι περίπου 11 χιλιόμετρα, με τον εκτιμώμενο χρόνο που χρειάζεται ο ταξιδιώτης να ανέρχεται σε περίπου μισή ώρα. Το πόσο επικίνδυνος –συνάμα όμορφος– είναι ο δρόμος δείχνει ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube.

Ομάδα μοτοσικλετιστών από τον σύλλογο “Riders of Crete” διανύουν τη διαδρομή «Χωριό Καλλικράτης – Χώρα Σφακίων (13 χιλιόμετρα μακριά από το Καψοδάσος)» χαρίζοντας μερικές πολύ όμορφες εικόνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ