Εξαφανίστηκε 49χρονος στον Πτελεό Μαγνησίας – «Είχε χρήματα από κληρονομιά αλλά το έμαθαν κι άλλοι»

0
222

Μήπως τα χρήματα που κληρονόμησε πριν από δύο μήνες άνοιξαν την όρεξη σε κάποιους και του έκαναν  κακό; Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε και η εκπομπή παρουσίασε τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός 49χρονου άντρα από τον Πτελεό Μαγνησίας.

Η τοπική κοινωνία στον Πτελεό Αλμυρού είναι αναστατωμένη από την περίεργη εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, στις 23 Απριλίου.

Τα στοιχεία που συνθέτουν τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, είναι πολλά.

Στο ελαιοτριβείο του Πτελεού εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, η κάρτα και το πορτοφόλι του αγνοούμενου, αλλά όχι τα χρήματά του.

Οι θείοι του αγνοούμενου που ήταν και οι κοντινότεροι άνθρωποι που είχε στη ζωή, αφού είχε χάσει γονείς, αδελφό και παππούδες, είναι ανάστατοι και περιμένουν να μάθουν ένα νέο για την τύχη του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της ημέρας που χάθηκε κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ το anikolouli.gr, στη συνέχεια τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο ευαίσθητος άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί , τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του. Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, εντόπισαν τις σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από το περίπτερο και το Μίνι Μάρκετ του χωριού, τα οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα εκεί.

Σύμφωνα με τον θείο και την θεία του όλα άλλαξαν από την μέρα που έλαβε τα 20.000 ευρώ από την πώληση του ακίνητου που κληρονόμησε. Εκτιμούν ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό.

«Το φως αναμμένο, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό…»

Από το σπίτι του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση στην Λεύκη Μαγνησίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο θείος του, Νίκος Κρυκέλης.

Όπως αναφέρει ο θείος του, ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.

«Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του. Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει…».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής που βρέθηκε στον Πτελεό μίλησε και με τον οδηγό ταξί που τον παρέλαβε και τον μετέφερε μέχρι την πλατεία του χωριού την Τρίτη 23 Απριλίου, την μέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του.

«Συνήθως έφευγε πιο αργά. Από τότε που είχε χάσει και τη μητέρα του και έμενε μόνος του εδώ πέρα, ανέβαινε με ταξί. Είχε φίλους γιατί παλαιότερα έμενε στον Βόλο. Είχε πάντα χρήματα, γιατί σταματούσαμε στο ΑΤΜ στον Αλμυρό και έβγαζε.

«Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»

Με το αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής που τον γνώριζε και τον μετέφερε το πρωινό λίγο πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τα ίχνη του.

«Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 7 και μισή εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δεν μιλήσαμε καθόλου αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα που να τον αφήσω μου απάντησε «εκεί που πάω». Τότε κατάλαβα ότι δεν μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα την θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», λέει χαρακτηριστικά.

«Μίλησα με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

« Εδώ βρήκαμε κάρτα και πορτοφόλι αλλά όχι τα χρήματα»

Στο ελαιοτριβείο του Πτελεού όπου εντοπίστηκαν η κάρτα και το πορτοφόλι του αγνοούμενου Ιωάννη Καραμπάτση αλλά όχι τα χρήματα του, βρέθηκε το συνεργείο ερευνών του «Τούνελ», μαζί με τον μάρτυρα που τον είχε δει.

«Εδώ ήρθαμε με τον πρόεδρο μια μέρα μετά την δήλωση της εξαφάνισης από τους δικούς του γιατί φοβήθηκαν μήπως είχε μείνει εγκλωβισμένος στο ελαιοτριβείο. Όταν φτάσαμε ήταν κλειδωμένο από όλες τις πλευρές και δεν μπορούσε εύκολα να μπει κανείς.

«Εικάζουμε ότι μόνο από ένα σημείο στην άκρη της περίφραξης θα μπορούσε να έχει μπει και από εκεί να βγήκε», καταλήγει.

Πηγή: anikolouli.gr

Γλυκά Νερά: Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονης από το βράδυ της Πέμπτης

Η Αναστασία Κ. είναι 13 ετών και βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση – Έκκληση για τον εντοπισμό της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ