Καιρίδης: Συζητήσεις να βγαίνει VISA αυθημερόν για επίσκεψη Τούρκων στα ελληνικά νησιά

0
62
Για το μεταναστευτικό, αλλά και για τις δηλώσεις του Ερντογάν που παρομοίασε τον πόλεμο στη Γάζα με το Ολοκαύτωμα μίλησε στο MEGA ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως φέτος οι μεταναστευτικές ροές ήταν αυξημένες σε σχέση με το 2022. Το καλοκαίρι σημειώθηκε μία έξαρση ροών, υπογράμμισε ο κύριος Καιρίδης, η οποία όμως δεν μοιάζει με όσα βίωσε η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβακία.

«Στη χώρα μας ο μεταναστευτικός πληθυσμίς βαίνει μειούμενος. Έχουμε μεγάλη εκροή του μεταναστευτικού πληθυσμού. Την τελευταία πενταετία πάνω από 200.000 νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας, κυρίως αλβανικής καταγωγής, έχουν φύγει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κενά στην αγορά εργασίας. Όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό ή τις κατασκευές το γνωρίζουν».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx3d7f8aiom1)
Κλείσιμο

Ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως τις τελευταίες έξι εβδομάδες η χώρας μας έχει σημειώσει μία βελτιωμένη εικόνα στο μεταναστευτικό, με σχεδόν μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στο νότιο Αιγαίο.

Ακόμη, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει καλύτερη συνεργασία με το τουρκικό Λιμενικό και Αστυνομία για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

«Ο Ερντογάν έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του τον ρόλο του επικριτή της Δύσης»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον Τούρκο πρόεδρο να παρομοιάζει τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με το Ολοκαύτωμα που διέπραξε η Ναζιστική Γερμανία.

«Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα στο Ισραήλ. Εκείνοι που χρωστούν δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, εμείς μπορούμε. Δεν φέρουμε εμείς το βάρος του Ολοκαυτώματος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Ερντογάν έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του τον ρόλο του επικριτή της Δύσης. Χρησιμοποιεί την κρίση στη Γάζα για να την «πει» στη Δύση, να την κατηγορήσει για υποκρισία», σχολίασε ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Η Τουρκία έχει και αυτή το δικό της παρελθόν, γιατί εύκολα κουνάει το δάχτυλο στους Γερμανούς, αλλά πριν το Ολοκαύτωμα υπήρξε και μία γενοκτονία. Ήταν η πρώτη διδάξασα να μιλήσει δύσκολα εναντίον των Αρμενίων. Πιστεύω η εργαλειοποίηση της ιστορίας δεν βοηθά. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία που έχουμε μετά από τους σεισμούς για μία μονιμοποίηση της ύφεσης», είπε.

Συζητήσεις να βγαίνει VISA αυθημερόν για επίσκεψη Τούρκων στα ελληνικά νησιά

Τέλος, ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις για την έκδοση VISA αυθημερόν για την επίσκεψη των Τούρκων πολιτών στα νησιά. Όπως εξήγησε ο υπουργός, η κίνηση αυτή θα βελτιώσει τον τουρισμό νησιών, όπως η Χίος και η Μυτιλήνη, νησιά που έχουν ένα μικρό και οικογενειακό τουρισμό τον Αύγουστο.

«Είναι VISA Facilitation, για άνετη και γρήγορη πρόσβαση», εξήγησε, τονίζοντας πως θα αφορά αποκλειστικά τα νησιά και όχι τον Έβρο.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ