Ο Μητσοτάκης εξηγεί στο Tik Tok το νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσoκομεία: «Είναι μια μεγάλη επανάσταση»

1
3643

Δείτε βίντεο – Για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής αναφέρει ο πρωθυπουργός

Τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου που θεσμοθετεί η κυβέρνηση, εξηγεί σε βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο

 

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του στο δημοσφιλές μέσο «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νεων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είται να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

«Για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτητων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: «Είναι απρόβλεπτος, γι’ αυτό πρέπει να τον φοβούνται» λέει ο θείος του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μόνο για τα τικ τοκ είσαι καλός.Να βγαίνεις να μιλάς χωρίς αντίλογο και να πειθεις τα σανοφαγα σου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ