ΒΙΝΤΕΟ Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια – Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο – Στέλνουν βατραχανθρώπους

0
14433

Εύβοια: «Στα τυφλά» οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο – Χαμηλή ορατότητα, οι ελπίδες στους δύτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Αποχώρησε το Super Puma, σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή από ένα Σικόρσκι και τρία πλωτά

ογραφίες)
ereynes_elikoptero_arthro
Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσής του είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη θολούρα, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι χαμηλή.

Το Super Puma έχει φύγει από το σημείο των ερευνών, όπου παραμένουν ένα ελικόπτερο Σικόρσκι και τρία πλωτά, ενώ αναμένονται οι δύτες της μονάδας υποβρύχιων αποστολών (ΜΥΑ).

Ο χειριστής του ελικοπτέρου Α-109, είναι ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς έχει θητεύσει στην Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα στα ελικόπτερα Χιούι, όσο και στην πολιτική αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε στον Βόλο για να παραλάβει μέλος εφοπλιστικής οικογένειας.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του ελικοπτέρου Α-109 που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο πιλοτό με προϋπηρεσία στις Ενόπλες Δυνάμεις.

Στις έρευνες εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδωτικά συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου φθάνει και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).

Βίντεο: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή

 

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Έρευνες από Super Puma (2)

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Έρευνες από Super Puma

Στο μεταξύ, τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου, περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Φεύγει αριστερά και ακούω ένα μπαμ»

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α-109 που εκτελούσε δρομολόγιο, Αφίδνες – Βόλος με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι.

ΒΙΝΤΕΟ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ λίγο πριν την πτώση:

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, «πετούσε 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σαν κάτι να έψαχνε».

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, «πετούσε 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σαν κάτι να έψαχνε».

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου.

Στην περιοχή, βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφυγε από Κέντρο Υγείας Μαντουδίου γιατί από την περιοχή της Ιστιαίας δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ