Βόλος: «Τα πρόβατα έφαγαν 300 κιλά κάνναβη, πηδούσαν πιο ψηλά απ’ τα κατσίκια» λέει ο ιδιοκτήτης

0
8841

Σε κατάσταση τρέλας και… κορδέλας βρέθηκαν τα πρόβατα που εισέβαλαν σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου που καλλιεργείται φαρμακευτική κάνναβη και κατανάλωσαν μια σεβαστή ποσότητα, που ξεπερνά τα 300 κιλά.

«Εγώ είμαι πολύ καλά, αλλά καλύτερα είναι τα πρόβατα, γεμάτα τρέλα και…κορδέλα. Τα βλέπουν όλα πανέμορφα» ανέφερε χαριτολογώντας ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας Γιάννης Μπουρούνης, μιλώντας στον Status FM 107,7 Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουρούνης είπε μάλιστα ότι τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά και από τα κατσίκια, ενώ εξήγησε πώς έγινε το περιστατικό.

«Είμαστε η μεγαλύτερη μονάδα θερμοκηπιακής κάνναβης στην κεντροανατολική Ευρώπη. Χάσαμε το 80% της παραγωγής μας από τις πλημμύρες. Την ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε, ξαφνικά βλέπουμε μέσα στο θερμοκήπιο πρόβατα και κατσίκια να βόσκουν κανονικά», αναφέρει.

Όπως εξήγησε, τα κοπάδια μπήκαν στο θερμοκήπιο για να βρουν τροφή, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Γ.Μπουρούνης - Ιδιοκτήτης καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης

«Βρήκαν τα καημένα πρασινάδα να φάνε γιατί όλη η υπόλοιπη τροφή τους καταστράφηκε, τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η φούντα και η πρασινάδα. Την περνάν ζάχαρη τα ζώα», ανέφερε.

«Το πρόβλημα ήταν πώς θα τα κυνηγήσουμε για να φύγουν από την καλλιέργεια, γιατί δεν έφευγαν με τίποτα. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά απ τα κατσίκια και αυτό δεν γίνεται ποτέ. Λογικό αφού έφαγαν περίπου 300 κιλά», κατέληξε ο κ. Μπουρούνης.

Μια απίστευτη είδηση καταφτάνει από τη Μαγνησία, όπου ένα κοπάδι πρόβατα φέρεται να εισέβαλε σε φάρμα φαρμακευτικής κάνναβης και να έφαγε μεγάλη ποσότητα από την καλλιέργεια, με τις αναμενόμενες συνέπειες.

Την είδηση μεταφέρει η ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, η οποία αναφέρει πως ο βοσκός ήταν αυτός που παρατήρησε παράξενη συμπεριφορά στα πρόβατα. Αναζητώντας την αιτία, αντιλήφθηκε πως είχαν εισβάλει σε παρακείμενη φάρμα με φαρμακευτική κάνναβη και είχαν φάει μεγάλο μέρος της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πρόβατα φέρονται να έφαγαν περίπου 100 κιλά κάνναβης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια για τη συμπεριφορά τους. Κι αν το συμβάν προκαλεί γέλια σε κάποιους, δεν ισχύει το ίδιο για τον ιδιοκτήτη της φάρμας με την κάνναβη, ο οποίος υπέστη σοβαρή ζημιά.

«Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Έχουμε τον καύσωνα, χάνουμε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Έχουμε τις πλημμύρες, χάνουμε το υπόλοιπο. Και το καλύτερο; Μετά από όλα αυτά, μπαίνει στην εγκατάσταση ένα κοπάδι πρόβατα, το οποίο δεν ξέρω πως γυρνάει, και ξεκίνησε να τρώει ό,τι είχε απομείνει. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά», δήλωσε στην ιστοσελίδα TheNewspaper.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ