Καρπενήσι: «Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο για την 39χρονη Σοφία: Η τραγική οικογενειακή ιστορία

0
5869

Βουβή θλίψη απλώθηκε στο Καρπενήσι με αφορμή την είδηση του θανάτου της Σοφίας Ι. Τασιού, συζύγου του Βασίλη Τσουκαλά, σε ηλικία μόλις 39 ετών

Η 39χρονη ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός Σοφία Ι. Τασιού, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 4 και 12 ετών, έφυγε μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Mητέρα δύο παιδιών και η τραγική οικογενειακή ιστορία

Επρόκειτο για έναν αξιαγάπητο άνθρωπο και επιστήμονα, που σεβόταν όλη η Ευρυτανία και είχε προσφέρει σημαντικό έργο μέσω των κοινωνικών δράσεων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευρυτανίας «Αλκυόνη», όπου ήταν επιστημονικά υπεύθυνη.

Βαρύ το πένθος για το σύζυγό της Βασίλη Τσουκαλά, ο οποίος πριν από 1,5 περίπου μήνα είχε δεχτεί ένα ακόμη βαρύ χτύπημα της μοίρας με το θάνατο του 33χρονου αδερφού του, Χρήστου, σε εργατικό δυστύχημα στο Μοναστήρι της Προυσιώτισσας.

Η κηδεία της Σοφίας Ι. Τασιού, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου.

Ψήφισμα με αφορμή το τραγικό νέο του θανάτου της Σοφίας Ι. Τασιού, εξέδωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη», όπου η 39χρονη εργαζόταν επί πολλά χρόνια και συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση των στόχων λειτουργίας του Κέντρου, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες με θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Ψήφισμα για το άγγελμα του θανάτου της Σοφίας Τασιού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων “Αλκυόνη”, μετά το θλιβερό άγγελμα του πρόωρου θανάτου της Σοφίας Ιω. Τασιού, η οποία επί χρόνια υπήρξε η ψυχή της “Αλκυόνης”, ως κοινωνική λειτουργός, επιστημονική συνυπεύθυνη και στέλεχος πρόληψης, συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Να παραστούν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία της εκλιπούσης.

2. Να εκφραστεί η βαθιά λύπη τόσο των μελών του Δ.Σ. όσο και των εργαζομένων του Κέντρου και να διαβιβαστούν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της.

3. Να καταθέσει στέφανο στη μνήμη της Σοφίας.

4. Η προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου εκδήλωση ενημέρωσης του κέντρου μας, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, να αφιερωθεί στην μνήμη της Σοφίας.

5. Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Η Πρόεδρος, Κατερίνη Καλαντζή

Ο Αντιπρόεδρος, Παν. Γκορόγιας

Ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Σβερώνης

Η Ταμίας, Κωνσταντίνα Τσιουγκρή

Τα μέλη, π. Κωνσταντίνος Λιάπης, Νάνσυ Ντζιώρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ