Στο εδώλιο τρεις γιατροί για τον θάνατο νεαρής με νευρική ανορεξία | Πως πέθανε η κοπέλα

0
5879

Η Γιολάντα Τσώνη είχε νευρική ανορεξία και νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα αλλά έχασε τη ζωή της τον Φεβρουάριο του 2020.

H Γιολάντα Τσώνη, τον Φεβρουάριο του 2020, έχασε τη ζωή της και για τον θάνατό της θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις γιατροί. Η Γιολάντα Τσώνη είχε νευρική ανορεξία και νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα.

Και τώρα καλείται το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να απαντήσει αν οι τρεις γιατροί είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Πάντως, από τη μέχρι τώρα έρευνα φαίνεται να προκύπτει πως η νεαρή δασκάλα δεν έχασε τη ζωή της από τη νευρική ανορεξία.

Μιλώντας στο Star η μητέρα της αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Όταν χάσαμε το παιδί μας είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Την επόμενη ημέρα την ψάχναμε απεγνωσμένα μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και δεν τη βρίσκαμε. Μας ενημέρωσαν το απόγευμα ότι το παιδί έχει πάθει ανακοπή και είναι σε δύσκολη κατάσταση».

Η μητέρα της νεαρής δασκάλας επισημαίνει: «Είχε όνειρα, να γίνει δασκάλα, μόλις είχε πάρει το πτυχίο. Πληροφορηθήκαμε ένα συμβάν μέσα στο δωμάτιό της, δεν νοσηλευόταν με κάποιο άλλο παιδί με νευρική ανορεξία με μια άλλη κυρία με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, η οποία της επιτέθηκε, μέχρι που το παιδί μας έπαθε ανακοπή.

Πήραμε το παιδί, έγινε η ταφή, δεν ζητήσαμε νεκροψία – νεκροτομή, δεν ξέραμε τι γίνεται. Μετά αρχίσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ, να παίρνουμε κάποιες πληροφορίες. Η εισαγγελία κινήθηκε γρήγορα, πήραμε την άδεια για εκταφή και για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έδειξε ότι το παιδί έφυγε από 5 μικρόβια και από σηψαιμία».

«Έσβησε» μέσα στο νοσοκομείο: Πώς πέθανε  η 24χρονη Γιολάντα – Συντετριμμένοι οι γονείς της, ψάχνουν δικαίωση

έσβησε-μέσα-στο-νοσοκομείο-πώς-πέθα-163035

Η 24χρονη Γιολάντα “έχασε” τη ζωή της, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής και στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσουν τρεις γιατροί, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ΄αμελείας.

Η άτυχη κοπέλα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τη νευρική ανορεξία από την οποία έπασχε και έχασε τη ζωή της, με τους γονείς της να κινούνται νομικά κατά παντός υπευθύνου, καθώς επέμεναν ότι «έφυγε» από ιατρική αμέλεια.

Ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των τριών γιατρών σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, σε συνέντευξή τους στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και την Εύη Γιαρκιά, ανέφεραν τα λάθη που έγιναν στη κλινική και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, για να δικαιωθεί η μνήμη της.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η χαροκαμένη μητέρα «όταν το χάσαμε το παιδί μας, είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ μαζί του και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ξαφνικά εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα, το ψάχναμε απεγνωσμένα. Μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας, κάτι το οποίο δεν έγινε. Μέχρι που λάβαμε ένα τηλεφώνημα το απόγευμα, που μας έλεγαν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ότι έχει πάθει ανακοπή και ότι είναι διασωληνωμένο»

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 24χρονης επεσήμανε «μας κοροϊδεύανε οι γιατροί. Το παιδί “χάθηκε” από τη Δευτέρα το πρωί, την Κυριακή το βράδυ είχαμε μιλήσει μαζί του. Μας κορόιδευαν για να μην πάμε εκεί, νόμιζαν ότι θα συνέλθει, αλλά δε συνήλθε ποτέ».

Η επίθεση που δέχτηκε η 24χρονη Γιολάντα

Επίσης, η μητέρα της συμπλήρωσε ότι «αργότερα, πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν που συνέβη στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν μαζί με μια κυρία που είχε σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Η γυναίκα έπαθε κρίση και της επιτέθηκε. Εμείς ειδοποιηθήκαμε όταν το παιδί ήταν στην εντατική. Μέχρι που έπαθε την ανακοπή και μας ενημέρωσαν. Εμείς βρήκαμε το παιδί διασωληνωμένο, μέσα σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους τρεις νοσηλευόμενους, σε άθλια κατάσταση», με τον πατέρα να υποστηρίζει ότι στον θάλαμο οι συνθήκες ήταν τραγικές, μέσα στη βρωμιά.

Συντετριμμένοι οι γονείς της 24χρονης Γιολάντας

Οι γονείς της 24χρονης δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ψάξουν περισσότερο την υπόθεση, ενώ, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, δεν έγινε ποτέ νεκροψία στο άψυχο χώμα της κόρης τους.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση και να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και πληροφορίες και μέσα σε 50 ημέρες, κατάφεραν να πάρουν άδεια για εκταφή, ώστε να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία έδειξε ότι η 24χρονη “έχασε” τη ζωή της εξαιτίας μόλυνσης από πέντε μικρόβια, που προκάλεσαν σηψαιμία και όχι από νευρική ανορεξία.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι γιατρός τους προέτρεψε να μην κάνουν την έκταφη και να μην το ψάξουν περισσότερο.

«Ο πόνος δεν ξεπερνιέται. Μέσα μου βαθιά πονάω. Η Γιολάντα θα είναι πάντα μέσα μου», πρόσθεσε η συντετριμμένη μητέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ