Πέραμα: Έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας για το δυστύχημα – Πώς έχασε τη ζωή του ο 47χρονος

0
2363

Η Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε άμεση παρέμβαση για το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Στον Εισαγγελέα Πειραιά η έκθεση που θα συνταχθεί. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Ένας 47χρονος σκοτώθηκε και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα (29/5) στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το εργατικό δυστύχημα, κινητοποιήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι άμεσα στο σημείο βρέθηκαν επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, ενώ η έκθεση που θα συνταχθεί θα προωθηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Η ανακοίνωση:

 

«Σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα Δευτέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, σημειώνεται ότι επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος στο σημείο.

Πιο αναλυτικά, άνδρας ηλικίας 47 ετών, χειριστής γερανοφόρου οχήματος, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το δυστύχημα στο Πέραμα

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 47χρονου εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, εξέδωσε και η ΓΣΕΕ.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο συνάδελφοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας.

Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Πέραμα με το θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας.

Η Συνομοσπονδία, έχει κάτ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων».

Πέραμα: Το χρονικό του δυστυχήματος

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ο ένας θανάσιμα, κατά την εκτέλεση εργασιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Από τους τραυματίες, ένας 47χρονος χειριστής γερανού μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο, όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Ένας ακόμα 47χρονος που τραυματίστηκε στο πόδι (κάταγμα) νοσηλεύεται στο Τζάνειο και κατά τα άλλα είναι καλά στην υγεία του, καθώς και ένας 43χρονος, τραυματίας στο κεφάλι, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν ένα πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα το πτερύγιο να καταπλακώσει τους εργαζόμενους και να χτυπήσει πιο σοβαρά τον 47χρονο που έχασε τη ζωή του.

Στο σημείο βρέθηκε και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο σημείο έγιναν προσπάθειες επαναφοράς του άτυχου 47χρονου πριν ακόμα φθάσει το ασθενοφόρο, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στο καρδιολογικό. Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται.

Ο 47χρονος που τραυματίστηκε στο πόδι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται ανησυχητική.

Δείτε φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ