Άρτα: Κατέρρευσε ο πατέρας του μωρού και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική του νοσοκομείου

0
3371

Δεν έχει τέλος ο θρήνος για τον τραγικό θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους – «Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα», τα πρώτα λόγια του πατέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο 37χρονος πατέρας που κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Άρτας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ψυχιατρική του νοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η μητέρα βρίσκεται επίσης σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ψυχολόγοι.

Διακριτική είναι και η αστυνομική παρουσία καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από τη οικογένεια της 27χρονης προς τον 37χρονο, τον οποίο θεωρού τον μόνο υπαίτιο.

«Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας είναι συντεντριμένος και δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Θα έκαναν γάμο και βάπτιση του μωρού το καλοκαίρι

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη σχέση του ζευγαριού κάνουν ακόμα πιο τραγικό το περιστατικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο και σκόπευαν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα εντός του ερχόμενου καλοκαιριού να παντρευτούν με εκκλησιαστικό γάμο και παράλληλα να βαφτίσουν την κορούλα τους.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους

H σορός βρέφους, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα, το οποίο έμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Η ιατροδικαστική εξέταση «μίλησε»: Αυτές ήταν οι αιτίες θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε ο πατέρας στο αυτοκίνητο

η-ιατροδικαστική-εξέταση-μίλησε-αυ-150004

Στη δημοσιότητα ήρθε λίγες ώρες πριν το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο το ξέχασε ο πατέρας του για πάνω από 5 ώρες στο αυτοκίνητο στην Άρτα.

Άρτα: Αυτές ήταν οι αιτίες θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε ο πατέρας στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με το Mega, η αιτία θανάτου του είναι η θερμοπληξία και η έλλειψη οξυγόνου, ενώ αναμένονται και άλλες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης να πάει το μωρό στο βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά δεν το πήγε ποτέ. Πάρκαρε το αυτοκίνητο, ξεχνώντας το μωρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου – στο ειδικό παιδικό κάθισμα – και ξεκίνησε για την Λευκάδα με άλλο αυτοκίνητο για επαγγελματικούς λόγους.

Επιστρέφοντας από την Λευκάδα, συνειδητοποίησε μετά από τηλέφωνο της συζύγου του, ότι είχε ξεχάσει από το πρωί το παιδί τους μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις έφτασε στο αυτοκίνητό του, είδε το μωρό του αναίσθητο, ενώ από το στόμα του έβγαιναν αφροί.

Οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους επιχείρησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους

Ο 37χρονος έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ανακριτή της Άρτας. Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 27χρονη μητέρα του βρέφους επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άνδρας δηλώνει πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο και θα επιθυμούσε να ήταν ο ίδιος στη θέση του παιδιού του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Άρτα: Στο νοσοκομείο και η μητέρα του βρέφους

Στο ίδιο νοσοκομείο παραμένει και η μητέρα, που είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και βρίσκεται σε καταστολή.

Η γυναίκα, μετά την ενημέρωση από τους γιατρούς πως το παιδί έχει πεθάνει, φαίνεται πως απείλησε να πέσει από το μπαλκόνι.

Ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ενημέρωσε, μέσω ΣΚΑΪ, πως παρακολουθείται από ψυχίατρο, όπως και ο πατέρας.

«Στο άκουσμα του θανάτου κατέρρευσαν και οι δύο γονείς, χρειάστηκε άμεσα η ψυχιατρική στήριξή τους» είπε.

 

Άρτα: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα – «Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»

Άρτα: Ατελείωτος θρήνος για το 5,5 μηνών βρέφος – Ποιο όνομα θα του έδιναν

Άρτα: Θα έκαναν γάμο και βάπτιση του μωρού το καλοκαίρι – Ατελείωτος θρήνος για το 5,5 μηνών βρέφος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ