Τρίκαλα – Θεία της 15χρονης: Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα | Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε – «Ξαφνικά κατέρρευσε»

8
6911

Τρίκαλα: Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε – «Ξαφνικά κατέρρευσε»

Τρίκαλα: Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε - «Ξαφνικά κατέρρευσε»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο οποίο διασκέδαζαν οι μαθητές όταν ξαφνικά η 15χρονη έπεσε νεκρή.

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η σχολική εκδρομή των μαθητών λυκείου του Βύρωνα, στα Τρίκαλα, όπου μία 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή της.

Ενώ αναμένεται η νεκροψία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού, οι συμμαθητές και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 

Η μαθήτρια διασκέδαζε με τους φίλους της σε νυχτερινό κέντρο, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ανακοπή καρδιάς και παρά την πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν, η 15χρονη κατέληξε.

Ανείπωτος είναι ο πόνος για τους γονείς της, οι οποίοι ενημερώθηκαν μέσα στη νύχτα για το τι συνέβη και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο το κορίτσι τους είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε για τα παιδιά που αντίκρισαν τη συμμαθήτριά τους να πέφτει νεκρή μπροστά στα μάτια τους: «Eίναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά , δίνουν κάποιες καταθέσεις».

Αντίστοιχα, ο διευθυντής 5ου λυκείου Βύρωνα, Αλεξάτος Χαράλαμπος δήλωσε πως «κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ξαφνικά το κορίτσι κατέρρευσε

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά διασκεδάζανε και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε να το ανανήψει 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο, ήρθε αμέσως, έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Η άτυχη μαθήτρια μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν τα κατάφεραν.

Τι δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου στο Newsbomb.gr

Ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ανέφερε χθες (6/5) στο Newsbomb.gr πως οι γιατροί προσπαθούσαν σχεδόν όλη νύχτα να σώσουν το κορίτσι.

Στη «1.17 τα ξημερώματα προσήλθε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά η 15χρονη με καρδιακή ανακοπή και μυδρίαση. Ξεκινήσαμε άμεσα να της κάνουμε ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τη διασωληνώσαμε», είπε αρχικά ο γιατρός.

Μάλιστα, παρά τις επίμονες προσπάθειες δύο ωρών των γιατρών η νεαρή μαθήτρια δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. «Παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και της τοποθετήθηκε βηματοδότης, αλλά δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε».

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, οι γονείς του κοριτσιού ενημερώθηκαν άμεσα, ωστόσο μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο η κοπέλα είχε ήδη καταλήξει. Στο πλευρό τους είναι ο ψυχολόγος του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή.

Θεία της άτυχης 15χρονης μαθήτριας μίλησε στο STAR και ανέφερε πως το κορίτσι αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και έτσι λιποθύμησε. Έπειτα, την πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, του οποίου οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο της 15χρονης από το Βύρωνα που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου στα Τρίκαλα, η οποία έγινε στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Σήμερα, βέβαια, αναμένεται να απαντήσει στα ερωτήματα η νεκροψία, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες μιλούν, για την ώρα, για ανακοπή.

 

Τρίκαλα – Θεία της 15χρονης: Το παιδί δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα

Θεία της άτυχης 15χρονης μαθήτριας μίλησε στο STAR και ανέφερε πως το κορίτσι αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και έτσι λιποθύμησε. Έπειτα, την πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, του οποίου οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εν συνεχεία, τόνισε πως κανένα πρόβλημα υγείας δεν αντιμετώπιζε το κορίτσι, «Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. (Είχε) κάποιες ταχυκαρδίες».

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι την στιγμή που η 15χρονη κατέρρευσε, στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές, ο οποίος της προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Λίγο αργότερα, όμως, ακολούθησε και ένα δεύτερο επεισόδιο, οπότε και κλήθηκε ασθενοφόρο και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να της σώσουν τη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο διευθυντής του σχολείου

Ο διευθυντής του 5ου λύκειου Βύρωνα, Αλεξάτος Χαράλαμπος, στο οποίο άνηκε η νεαρή κοπέλα, δήλωσε στο Mega: «Τα παιδιά έφυγαν χτες, Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

»Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ

Μεταξύ άλλων δηλώσεις έκανε και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζαν τα παιδιά το μοιραίο βράδυ «Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε»
«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο ήρθε αμέσως. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Επιπροσθέτως, ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί».

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενωπειον του τηλεοπτικου φακου ειχε πει οτι υπεφερε απο ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ και ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ. Τωρα ποιος τα αλλαζει? Το internet η καποιοι επητιδιοι?

    • Οι ταχυκαρδίες φταίνε για όλους τους ξαφνικους που ουτε ολοι οι γιατροι από πάνω τους ούτε απινιδωτες ούτε τίποτα δεν τους σώζει από τη στιγμή που έχουν κάνει τα δηλητήρια ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΒΟΥΡΛΟ που ακόμα δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι σου γίνεται

      • Σαν πολύξερος που είσαι ΚΟΠΑΝΕ γνωρίζεις το ιατρικό της ιστορικό και βγάζεις συμπερασματα. Γνωρίζεις μέσα στην αφάνεια των περασμένων ετών πόσα παιδάκια είχαν το ίδιο σοκαριστικό γεγονός? Κάνε μια βόλτα από το Αγλαϊα Κυριάκου και ρώτα κάνενα γιατρό και θα σου πει δυστυχώς άφθονες παρόμοιες περιπτώσεις. Τελειώνω δυστυχώς και με τα περίφημα βιβλία υγείας μαθητών που παρόλο ήταν «πράσινα», κλείσανε σπίτια λόγω «ξαφνικιτιδας»?. Γιατί ξαφνικίτιδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Απλά ΕΣΥ ΚΟΠΑΝΕ τα παρατήρησε τώρα.

        • ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΑΦΝΙΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΠΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ. ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑ ΚΑΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΟ Ο>… ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΦΟΝΙΑ

  2. Η ιατροδικαστής ελέγχει αν το θέμα υγείας που είχε η 15χρονη μαθήτρια από τον Βύρωνα είναι το αίτιο που προκάλεσε τις δύο ανακοπές και η κοπέλα κατέληξε στη σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.
    Συγγενής πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός είναι η ασθένεια από την οποία έπασχε η 15χρονη μαθήτρια που κατέληξε στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.
    Η 15χρονη και οι οικείοι της γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας, ωστόσο δεν της είχαν τεθεί περιορισμοί στην άθληση. Μάλιστα, η κοπέλα έκανε χορό, πολεμικές τέχνες και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας της, με τον συγγενή πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό να μην αποτελεί τροχοπέδη για την καθημερινότητά της.Ο παππούς της κοπέλας, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι «ήταν ένα ελάχιστο (σ.σ.: πρόβλημα υγείας), την είχαν δει και καθηγητές καρδιολογίας. Είχε κάτι ανεπαίσθητο, που ήθελε, απλά, προσοχή…..

      • Κάτι τύποι σαν εσένα και τον Τραγικό, ακόμη κι αν έχετε μπροστά σας γραμμένες τις απαντήσεις, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, το ιστορικό του ασθενούς, την ατυχή κατάληξη, τα αίτια και τις ιατρικές γνωματεύσεις, πάλι τα ίδια θα πρεσβεύετε. Οπότε τι να επικοινωνήσει κανείς?
        Είσαι και νοσοκόμος…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ