Τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία: Βασίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα και το εσωτερικό του μαγεύει τους πάντες

0
2272

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είχε μάθει έστω και για μία φορά στα μαθητικά του χρόνια το περιβόητο Πυθαγόρειο Θεώρημα. Ωστόσο, ένας αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε από αυτό κι έφτιαξε ένα σπίτι όνειρο βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σπίτι. Ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε κάποια πόλη της Ελλάδος, αλλά στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα στην Κορινθία.

Πυθαγόρειο Θεώρημα: Από τα μαθηματικά στην αρχιτεκτονική

Στα Γεράνεια όρη, ανάμεσα σε 600 ελιές, βρίσκεται ένα εκπληκτικό σπίτι. Το συγκεκριμένο σπίτι δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως η φύση και η κατοικία είναι ένα. Διαθέτει εξωτερικό τοίχο, που εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών. Από εκεί και πέρα, έχει και τζαμαρίες, οι οποίες ανοίγουν για να καταργήσουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Το συγκεκριμένο σπίτι όνειρο έχει ελάχιστα πράγματα μέσα. «Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο» λέει, γελώντας, η ιδιοκτήτριά του. Το τριγωνικό σπίτι είναι δημιουργία του Αρχιτέκτονα Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου. Μάλιστα, στηρίζεται απόλυτα στο Πυθαγόρειο θεώρημα.

Το συγκεκριμένο σημείο επελέγη από τους ιδιοκτήτες, διότι ήθελαν να βρίσκονται στην καρδιά της φύσης. Οι ίδιοι αναφέρουν «περάσαμε τη ζωή μας μέσα σε ένα γραφείο». Έχει ένα εντυπωσιακό τζάκι και φυτά στον εξωτερικό χώρο, που γίνονται ένα με το σπίτι. Η συγκεκριμένη οικία αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικής αρχιτεκτονικής.

Στιγμιότυπο από το σπίτι όνειρο, που είναι βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα και το οποίο βρίσκεται στην Κορινθία

Βίντεο από το σπίτι όνειρο, που είναι βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ