Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε… Προκλητικό πρωτοσέλιδο με fake news της Hurriyet για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

3
2002
Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε κι εμείς μαζί τους»

Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο οι εκλογές στην Τουρκία, είπε ο Ερντογάν

erdogan-2

Στην Αντάλια βρέθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, στη διάρκεια ομιλίας του, δεν μπόρεσε να μην εξαοπλύσει νέες αποειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας τις επενδύσεις της κυβέρνησής του και τις αιχμές που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του η αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν είπε: «Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Που βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ; Που περιφέρονται τα ΄κουταβάκια’ σας;».

Και συνέχισε: «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγεμρό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους».

Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, λέγοντας πως «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».

Ειδήσεις σήμερα:

Β

Προκλητικό πρωτοσέλιδο με fake news της Hurriyet για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: «Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς που προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», και σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Η εκδοχή της Αγκυρας
Αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική Ακτοφυλακή παρουσίασε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Τι λέει η Αθήνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Πηγή in.gr

Απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: Καταδικάζουμε κάθε μορφή επεκτατισμού

Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, επισημαινουν διπλωματικές πηγές

dendias_nikos

Απάντηση στις απειλές των Τούρκων αξιωματούχων, δίνει η Αθήνα.

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι, η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχες του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμενων Εθνών.

Επιπλέον, τονίζουν πως, η χώρα μας ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως , καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχεσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της,όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο ,μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλασσας. Συνεχιζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Όσο δεν μπλέκουν οι Έλληνες μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα μπλέκουμε κι εμείς μαζί τους»

Εν τω μεταξύ στην Αττάλεια βρέθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, στη διάρκεια ομιλίας του, δεν μπόρεσε να μην εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας τις επενδύσεις της κυβέρνησής του και τις αιχμές που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του η αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν είπε: «Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Πού βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ (σσ εννοώντας τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου); Πού περιφέρονται τα ΄κουταβάκια’ σας;».

Και συνέχισε: «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους».

Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, λέγοντας πως «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».

Αναφορικά με τον πύραυλο Ταϊφούν πάντως, για τον οποίο έκανε ξανά λόγο ο Ερντογάν, λέγοντας πως τα ελληνικά μέσα αναπαράγουν ένα πιθανό χτύπημα στην Αθήνα, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ήταν εκείνος που σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει βάλει «στο κάδρο» την ελληνική πρωτεύουσα.  «Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που ξετρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν, καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του» είχε πει σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κουίζ για τον Ερντογάν και κατ επέκταση στον τουρκικό λαό.
  Πότε είδαν για πρώτη φορά την θάλασσα του Αιγαίου;;;;;;
  Ανέκαθεν;
  Προ Χριστού;
  Πριν λίγο;
  Το δωδέκατο αιώνα μετά Χριστόν;
  Μπορεί να απαντήσει;;;;;

  • Τι μπούρδες τι ψέματα λέει αυτός Τούρκος ???? Άντε σκάσε επιτέλους γίνεσαι ρεζίλι ρε αμόρφωτε Μογολεεεε ?????Εμείς έχουμε χαρτιά συνθήκες που γράφουν την Ελληνικότητα του Αιγαίου κ των νησιών ,εσύ τι έχεις ρε ???????? Σε κοροϊδεύει όλος ο πλανήτης με τις ασυναρτησίες που λες .

 2. Περιμενουμε μια απαντηση απο τον εκπροσωπο (!)του κρυφοΚουλη στο νησι….τον γνωστο ψυχακια..βρωμυλο…μετα απο το η Κυπρος κειται μακραν (του ψευτοΕθναρχ#δh),,,ο μαλαΚουλης κανει κρυφες συμφωνιες -μυστικη διπλωματια- εις βαρος της χωρας με τους Τουρκους….
  https://www.protoselidaefimeridon.gr/efimerides/23019/estia.JPG

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ