Το ΦΕΚ για τις 3.630 νέες θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

0
2228

  Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα «κλειδώνει» όλη τη σύσταση αλλά και την ανακατανομή των θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 2, του άρθρου 1, αναφέρει: «Συνιστώνται, πλέον των υφιστάμενων, 3.630 οργανικές θέσεις πυροσβεστικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων».

Οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται στην Πυροσβεστική δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα θα θέτουν ηλικιακά κριτήρια αλλά και ειδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

  1. Αθλητικές δοκιμασίες
  2. Υγειονομικές εξετάσεις
  3. Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Να σημειωθεί τέλος ότι, στόχος, τόσο του Αρχηγείου όσο και της Πολιτείας,είναι η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι προκηρύξεις αυτές θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Δείτε αναλυτικά περισσότερες λεπτομέρειες για τις εν λόγω προσλήψεις   εδώ!

Πηγή:proson.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ