Τουρκικές προκλήσεις – Τον χαβά της η Άγκυρα: Ζητάει από την Ελλάδα την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

0
2517

Ακάθεκτη εξακολουθεί η Άγκυρα να εφαρμόζει την πολιτική των προκλήσεων, επαναλαμβάνοντας – λίγο πριν από τις εκλογές – εμπρηστικές θέσεις παρά τα μηνύματα της Δύσης για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής κυριαρχίας κάθε χώρας.

Σε συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, έστειλε το μήνυμα πως η Άγκυρα αναμένει από την Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίστηκε για ακόμη μια φορά η θέση ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων, κάτι που συνιστά προειδοποίηση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη Συρία. Οι εν λόγω ενέργειες έχουν προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης και την ενόχληση της Μόσχας που καλεί την Άγκυρα σε αποφυγή των εξωτερικών παρεμβάσεων.

Μόλις πριν λίγες ώρες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είχε καταστήσει σαφές στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει με θετικό μάτι μία πιθανή εισβολή στη Συρία.

Οι τουρκικές αξιώσεις

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε νωρίτερα από τις ΗΠΑ να δείξουν κατανόηση για μια πιθανή νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, αφότου η Ουάσινγκτον εξέφρασε την «σθεναρή αντίθεσή της» σε μια τέτοια κίνηση.

Η Τουρκία απειλεί εδώ και μήνες με νέα εισβολή στη βόρεια Συρία και ενέτεινε τις προετοιμασίες τον περασμένο μήνα μετά από μια φονική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, για την οποία κατηγόρησε Κούρδους μαχητές.

«Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να επαναξιολογήσουμε. Τους διαβιβάσαμε τις ευαισθησίες και τις σκέψεις μας και τους ζητήσαμε να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Τονίσαμε ότι πρέπει να μας καταλάβουν», είπε ο Ακάρ σε δημοσιογράφους.

Η Άγκυρα ζήτησε επίσης από συμμαχικές της χώρες που έχουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία να μην επιτρέψουν σε τοπικές πολιτοφυλακές να χρησιμοποιούν τις σημαίες και τις στολές τους, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Τους υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουν τους τρομοκράτες μακριά και εν τέλει να διακόψουν τους δεσμούς τους με τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε.

Η Τουρκία θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που έχει ηγετική παρουσία στις σύμμαχες με τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ως συριακή πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης PKK και χαρακτηρίζει και τις δύο οργανώσεις (YPG, PKK) τρομοκρατικές.

Το PKK θεωρείται επίσης, τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το PKK και οι SDF έχουν αρνηθεί ότι εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση στις 13 Νοεμβρίου σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν…. ελληνικό drone και δεν τους άρεσε

Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones» έγραψε η Τουρκιγέ

Talos1

Μια δοκιμαστική πτήση ενός drone που κατασκεύασε ελληνική εταιρεία ανακάλυψαν τουρκικά ΜΜΕ και έστησαν έναν χορό από ειρωνικά σχόλια.

Τα τουρκικά μέσα, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην τουρκική κοινώμη έκαναν λόγο για το… «πρώτο ελληνικό drone» και αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου στη γειτονική χώρα «ανέλαβαν» να αναρτήσουν κοροϊδευτικά σχόλια όπως ότι «μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι».

«Λατρεύω την κεραία. Το έβγαλαν από το παλιά ταινία» έγραψε ένας Τούρκος χρήστης. «Μου έφτιαξε τη μέρα.. Ευχαριστώ Έλληνες» ανέφερε ένα άλλος.

«Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones» έγραψε η Τουρκιγέ υποστηρίζοντας ότι η ελληνική εταιρεία έχει σχεδόν αντιγράψει το τουρκικό UAV Alpkus.

Ανάλογες αναφορές έγιναν και από την ιστοσελίδα turkiyegazetesi η οποία ανέφερε τα εξής: «Ενώ τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, μια ανέκδοτη είδηση ​​ήρθε από την Ελλάδα….»

Ποιο είναι το Talos

Να σημειωθεί ότι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του Talos ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα video που δείχνει για πρώτη φορά το UAV να κάνει μία δοκιμαστική πτήση.

Η πτήση αυτή ήταν μικρής διάρκειας και εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά σε όλες τις φάσεις της. Και κατά πάσα πιθανότητα είχε να κάνει με μελέτη της αεροδυναμικής του μικρού σκάφους.

Η εταιρία γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram: «Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία».

Tα χαρακτηριστικά του Talos είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένα σχετικά μεγάλο drone, με μήκος στα 4,4 μέτρα, ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, ακτίνα δράσης περίπου 500 χιλιόμετρα και δυνατότητα για φορτίου (μικτό) έως 200 κιλά.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η εταιρεία και αναπαρήγαγαν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τσαβούσογλου: Νέο παραλήρημα – «Τα νότια σύνορα Ευρώπης και ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

Πιστός στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, επέμεινε ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί

melvut_cavusoglu_new_mk

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε με νέο αφήγημα, ξεπερνώντας τα όρια της λογικής σκέψης καθώς υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα αλλά με την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Επέρριψε επίσης, ευθύνες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Μεσογείου για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας ενώ έφτασε στο σημείο να αναφέρει ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο. «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της »ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτους στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της »ΤΔΒΚ» πιστεύουν στην ώση μοιρασιά. Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά» ισχυρίστηκε.

Τέλος, πιστός στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί. «Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο: Η ΕΕ ενέκρινε το πλαφόν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι –

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ