Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής της | Συγκίνηση στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να τερματίσει

0
3062

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής της

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής της
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, στην πρώτη εμφάνιση της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο πήρε την τρίτη θέση, αφού ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγεία της, το μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς – Φέτος στην 2η εμφάνισή της κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι μαχήτρια 

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου. Μόλις στα 26 της χρόνια κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ των γυναικών (πέρσι είχε κατακτήσει την 3η θέση στο ντεμπούτο της στην απόσταση με χρόνο 2:51:32), κάνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ.

Το πιο εντυπωσιακό και συγκινητικό, όμως, είναι ότι για να φτάσει η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε αυτή την επιτυχία κατάφερε να ξεπεράσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς τον προηγούμενο χρόνο είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Με καταγωγή από το Αγρίνιο, κατοικεί πλέον στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΚ Νεάπολης και προπονητής της είναι ο Αντώνης Στόικος. Είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν ένα παιδί. Τα ατομικά της ρεκόρ 5χλμ: 17: 25, 10χλμ:37:14, Ημιμαραθώνιος 1:20, Μαραθώνιος 2:46:00

Την είχαμε γνωρίσει καλύτερα και στον αγώνα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων 30χλμ, όπου ουσιαστικά έκανε και την επάνοδο της στους μεγάλους αγώνες δρόμου μετά και την περιπέτεια της υγείας της, κατακτώντας και εκεί τη 2η θέση. Χαμηλών τόνων, σεμνή και μετρημένη, μια μικρόσωμη αθλήτρια, αλλά μια τεράστια μαχήτρια της ζωής.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή την περσινή της εμφάνιση στο runningnews.gr

  • Θεωρείς πως η τρίτη θέση που κατέκτησες στο πρόσφατο Αυθεντικό Μαραθώνιο ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σου ως τώρα;

Για πρώτη φορά σίγουρα το να μπεις , σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα όπως είναι ο μαραθώνιος της Αθήνας και να κατακτήσεις την τρίτη θέση είναι μεγάλη επιτυχία και για μένα ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα.

  • Πως ήταν η προετοιμασία σου για αυτόν τον αγώνα. Πίστευες ότι θα πετύχαινες τέτοια επίδοση και θέση;

Η προετοιμασία μου ήταν πολύ δύσκολη όχι τόσο για τις εξαντλητικές προπονήσεις αλλά γιατί έπρεπε να το συνδυάσω με τη μητρότητα. Τις καθημερινές έκανα και κάνω προπόνηση όσο ο μικρός είναι στο βρεφικό σταθμό ενώ τα σαββατοκύριακα ο άντρας μου με συνόδευε σε όλες τις προπονήσεις και στα long-run πάνω σε ένα ποδήλατο με το μικρούλι μας στο πίσω κάθισμα. Βάση των προπονήσεων μου πίστευα ότι θα έκανα λίγο κάτω από 3 ώρες και ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα το 2:51. (μου είπε ο προπονητής μου στην εκκίνηση να πάω λίγο πιο γρήγορα από το πλάνο μας αλλά μάλλον το παράκανα)

  • Μίλησε μας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισες; Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε ανθρώπους και ειδικά γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου , διαγνωστικά με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου «θα τα καταφέρεις!»

  • Πώς συνδυάζεται ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου με τη μητρότητα και την οικογενειακή ζωή γενικότερα;

Θέλει πολύ καλό προγραμματισμό, πρέπει να έχεις φτιάξει ένα πρόγραμμα για τη μέρα σου προκειμένου να τα χωρέσεις όλα. Υπάρχουν βέβαια και μέρες που λέω ως εδώ σήμερα δεν κάνω τίποτα και δίνω ρεπό στον εαυτό μου αλλά γενικότερα μου αρέσει να ακολουθώ ένα πρόγραμμα ρουτίνα στην καθημερινότητά μου.

  • Πόσες ώρες αφιερώνεις στην προπόνηση σου καθημερινά και πόσα χιλιόμετρα διανύεις εβδομαδιαία; Πώς θα περιέγραφες μια τυπική μέρα σου;

Καθημερινά αφιερώνω μία ώρα με μιάμιση στην προπόνηση μου .Την εβδομάδα διανύω 70 με 80χλμ τα οποία θεωρούνται λίγα για μία μαραθωνοδρόμο αγωνιστικού επιπέδου. Σε μία τυπική μου μέρα ξεκινάω από τις 6:00 το πρωί, σηκώνομαι πάντα πρώτη για να φτιάξω ένα υγιεινό πρωινό για όλους και για να μαγειρέψω για το μεσημέρι. Πηγαίνω τον μικρό στο βρεφικό και από εκεί φεύγω κατευθείαν για τη σχολή μου. Έπειτα πηγαίνω κατευθείαν προπόνηση .Τέλος ξαναπαίρνω το μικρό και πηγαίνω σπίτι το απόγευμα.

  • Έχεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι για να κάνεις αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο; Ποιοι σε βοηθάνε και τι θα χρειαζόσουν περισσότερο για να συνεχίσεις;

Από τους ανθρώπους γύρω μου έχω όση υποστήριξη χρειάζεται. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει καθόλου να ζητάει βοήθεια ακόμα και όταν ξέρω ότι πραγματικά μπορεί να μην τα προλάβω όλα μέσα στη μέρα μου. Παρόλα αυτά έχω βοήθεια από το σύζυγό μου και από τις αδερφές μου.

  • Ποιοι είναι στόχοι σου πλέον στο αγώνισμα του Μαραθωνίου και γενικότερα στις μεγάλες αποστάσεις;

Με τον προπονητή μου (σσ: τον Αντώνη Στόικο) έχουμε αποφασίσει να τρέξω μόνο ένα μαραθώνιο φέτος το φθινόπωρο. Για την άνοιξη προπονούμαι για το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ και ίσως για κάποιον ημιμαραθώνιο. Στόχος μου είναι η προσωπική μου βελτίωση και στον στίβο και στον μαραθώνιο όσο μου το επιτρέπει βέβαια η καθημερινότητά μου.

Συγκίνηση στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να τερματίσει

Συγκίνηση στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να τερματίσει
Η στιγμή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν η αλληλεγγύη των δύο ξένων αθλητών προς τη Νίκη Ροδίτη.
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η Νίκη Ροδίτη «λύγισε» λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, όμως, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι εμφανίστηκε στο πρόσωπο δύο συναθλητών της που την κουβάλησαν ως το τέλος του δρόμου.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά στιγμιότυπα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας κατέγραψε ο φακός του Λευτέρη Παρτσάλη για λογαριασμό του Newsbomb.gr. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνέχιζαν, για αρκετή ώρα μετά τους νικητές, να τερματίζουν αθλήτριες και αθλητές που έκαναν την κλασική διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, όταν μια αθλήτρια λίγα μέτρα πριν το τέλος άρχισε να τρεκλίζει.

Η Νίκη Ροδίτη, φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις της και ήταν έτοιμη να σωριαστεί περίπου 100 μέτρα πριν τον τερματισμό. Τη στιγμή εκείνη, έτρεξαν προς το μέρος της δύο άλλοι αθλητές, ο Αλεξάντρ Γκομέ και ο Μπόιντ Τάιλερ, οι οποίοι πρόσφεραν ένα μάθημα fair play και αλληλεγγύης σε όλους.

Οι δύο αθλητές πήραν την αθλήτρια αγκαλιά, και άρχισαν να τρέχουν προς τον τερματισμό! Η Νίκη Ροδίτη, λοιπόν, έστω και με αυτό τον τρόπο τερμάτισε σε μια στιγμή που συγκίνησε άπαντες στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Λιποθύμησε αθλήτρια και την βοήθησαν να τερματίσει | newsbomb.gr

Αμέσως μετά, βέβαια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την αθλήτρια και έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να της γίνουν εξετάσεις και να της χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή για να επανέλθει από την εξάντληση που της προκάλεσε ο απαιτητικός αγώνας.

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με εντυπωσιακή ανατροπή

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με εντυπωσιακή ανατροπή
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο 29χρονος Χαράλαμπος Πιτσώλης του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός, έκοψε πρώτος το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, οι Έλληνες αθλητές ήταν αυτοί που μπήκαν πρώτοι στο Καλλιμάρμαρο και αποθεώθηκαν από τους θεατές στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Σε όλη τη διαδρομή ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Γκελαούζος, ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα, οδηγούσε την κούρσα και έδειξε πως για ακόμα μια χρονιά θα είναι ο νικητής, όμως, στο τελευταίο χιλιόμετρο έγινε μια συγκλονιστική ανατροπή.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός, κατάφερε να προσπεράσει καθώς είχε τεράστια αποθέματα δυνάμεων. Έτσι, ο 29χρονος πρωταθλητής μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε Μαραθώνιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ.

Ο Πιτσώλης ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων έχοντας χρόνο 2 ώρες, 23 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ένας ακόμα Έλληνας αθλητής, ο Κώστας Σταμούλης. Οι σκηνές στον τερματισμό ήταν εκπληκτικές, καθώς παρά την εξάντληση οι αθλητές έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για την εκπληκτική προσπάθεια που έκαναν.

Ο τερματισμός του Χαράλαμπου Πιτσώλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης | newsbomb.gr

Ο περσινός νικητής, Κώστας Γκελαούζος, σημείωσε επίδοση 2.24.44 και η στιγμή του τερματισμού του, ήταν συγκλονιστική. Ο νικητής, Χαράλαμπος Πιτσώλης, αναγνωρίζοντας την τεράστια αξία του συναθλητή του, τον χειροκροτούσε ασταμάτητα ενώ έφτανε στο τέλος της διαδρομής.

Η συγκινητική δήλωση του νικητή

Εμφανώς εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Χαραλάμπος Πιτσώλης, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ για τη μεγάλη επιτυχία του. «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική μου πήγε καταπληκτικά. Δεν ξέω τι να πω από τη χαρά μου», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Λόγω ζέστης ξεκινήσαμε αργά στα πρώτα 10 χλμ., μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός».

Όσο για το πώς ένιωσε όταν είδε μπροστά του τον πρωτοπόρο Κώστα Γκελαούζο, ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ανέφερε «Λέω αποκλείεται να είναι μπροστά μου, ο Κώστας είχε τέσσερις νίκες σερί και αυτό δείχνει τι αθλητής είναι. Όταν τον είδα μπροστά μου, λέω «απίστευτο, αλλά το έχω»».

Η πιο συγκινητική ατάκα του, όμως, ήταν αυτή της αφιέρωσης του μεταλλίου στη σύζυγό του. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος και η σύντροφός του περιμένουν το πρώτο τους παιδί και όπως είπε αυτό είναι το πιο σπουδαίο μετάλλιο της ζωής τους. «Σε λίγους μήνες η γυναίκα μου θα μου δώσει το μετάλλιο, που είναι το πιο σημαντικό. Για αυτό το αφιερώνω σε εκείνη», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος.

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πρώτη η Κωνσταντινοπούλου στις γυναίκες

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας του Μαραθώνιου και στην κατηγορία των γυναικών, όπου και πάλι το νήμα έκοψε πρώτη μια Ελληνίδα αθλήτρια. Αν και, όπως έγινε και στον αγώνα των ανδρών, η νικήτρια ήταν αρκετά πίσω στην αρχή του αγώνα, κατάφερε να κάνει το ντεμαράζ και να μπει πρώτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέσα σε αποθέωση από τους θεατές.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού έχοντας κάνει χρόνο 2.46.00. Μάλιστα, αυτή η επίδοση θα τη φέρει στο Top 20 των αθλητριών στην ιστορία της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο χρόνος της Κωνσταντινοπούλου θα την κατατάξει 19η στη σχετική λίστα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ