Δημοσκόπηση MRB: Ακρίβεια και Πάτσης κλείνουν την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Το “καλάθι του Άδωνι” δεν πείθει

0
1301

Ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην οικονομία εμφανίζονται -όπως είναι φυσικό- οι Έλληνες πολίτες σε νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Το “καλάθι του νοικοκυριού” δεν πείθει και η διαφορά που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου μειώνεται.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ποσοστό 11,5%.

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 6,1% είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί εδώ και πολύ καιρό, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της MRB.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας η ΝΔ έχει χάσει 0,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει 0,3%, με αποτέλεσμα να κλείσει η ψαλίδα. Μικρή άνοδο καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Reporter.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ