Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Ο κορυφαίος Ιατρός Σουχαρίτ Μπαγκντί: Στην Ελλάδα με ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις-απαντήσεις για...

Ο κορυφαίος Ιατρός Σουχαρίτ Μπαγκντί: Στην Ελλάδα με ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις-απαντήσεις για τα εμβόλια και τον κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ η Συνέντευξη τύπου)

16
4584
Σουχαρίτ Μπαγκντί: Στην Ελλάδα με ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις-απαντήσεις για τα εμβόλια και τον κορονοϊό

Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς είτε είναι υπέρ ή κατά των εμβολίων.

Σουχαριτ Μπαγκντί: Στην Ελλάδα βρίσκεται από χτες ο κορυφαίος μικροβιολόγος, όπου και απάντησε σε συνέντευξη τύπου και ανοιχτή εκδήλωση σε ερωτήσεις αναφορικά με τα εμβόλια και τον κορονοϊό.

Σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο φλέγον θέμα των εμβολίων και του κορονοϊού, ο κορυφαίος μικροβιολόγος, Σουχαριτ Μπαγκντί, επισκέπτεται στην Ελλάδα.

Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς είτε είναι υπέρ ή κατά των εμβολίων.

Να σημειωθεί ότι και όσοι είναι αντίθετοι σε όσα κατά καιρούς έχει εκθέσει ο Σουχαριτ Μπαγκντί, θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις από τον κ. καθηγητή.

Ο διακεκριμένος καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας Σουχαρίτ Μπαγκντί, μαζί με τον γνωστό δικηγόρο Reiner Fuellmich παρευρέθηκαν στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» στον 1ο όροφο του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, για να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Μαζί τους, στο πάνελ των ομιλητών, θα συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Πουλάς – Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας, του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κούβελας, Τ. Καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Τη συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσει το Σάββατο ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα είναι δυνατό να τεθούν ερωτήσεις ζωντανά στους Σουχαριτ Μπαγκντί και Ράινερ Φούλμιχ.

Πώς εμφανίστηκε η επιδημία του κορονοϊού. Είναι τελικά κάτι φυσικό ή κάτι τεχνικό; Είναι όλα τα εμβόλια για τον κορονοιό ίδια; Έχουν όλα τα εμβόλια τον ίδιο κίνδυνο (π.χ. τα MRNA); Εμβολιασμός έναντι νόσησης στα παιδιά, τι συνέβη με την επιδημία SARS 1 στις αραβικές χώρες και την Αφρική; Ηταν πιο θανατηφόρα εκείνη η επιδημία; Πώς εξαφανίστηκε τότε; Ποια η πρόβλεψη για την επιδημία; Τι ενέργειες μπορεί να κάνει ένας πολίτης που δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων;

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν από τους Σουχαριτ Μπαγκντί και Ράινερ Φούλμιχ.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το Sportime.

ΔΕΙΤΕ ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα Συνέντευξη τύπου

Ποιος είναι ο Sucharit Bhakdi 

 

Το επιστημονικό προφίλ του Sucharit Bhakdi είναι τόσο πλούσιο και συμπαγές που είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί ακόμα και από τους όποιους εχθρούς του. Για ένα μεγάλο διάστημα διετέλεσε το «φοβερό παιδί» του Ινστιτούτου Max Planck, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ευρωπαϊκή γνώση στον τομέα των επιστημών. Κατέχει αναρίθμητα βραβεία και δημοσιεύσεις σε όλα τα έγκυρα και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει φέρει εις πέρας έρευνες που καταγράφηκαν ως σταθμοί στην ερευνητική μοριακή βιολογία, κυρίως όσον αφορά τον μηχανισμό προσβολής των κυττάρων από τους ιούς. Πρόκειται για έρευνες-κλειδί ως προς την περιγραφή και καταγραφή της ολοκληρωμένης εικόνας της «επίθεσης» ενός ιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ο επιστήμονας που περιέγραψε με ακρίβεια δηλαδή τον «μηχανισμό της ακίδας», που τόσο μας ταλαιπωρεί με την πανδημία και για τον οποίο τόσα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί συνήθως από μη αρμόδιους. Ο Sucharit Bhakdi είναι λοιπόν ο αρμοδιότερος όλων.

Το βιογραφικό του

Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του Sucharit Bhakdi, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1946 στην Ουάσιγκτον D.C. και είναι Αυστριακός με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, ειδικός στη Μικροβιολογία, την Ιολογία και την Επιδημιολογία των Λοιμώξεων.

Ήταν ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz και επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής από το 1991 έως το 2012.

Από το 1963 έως το 1970 σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, από το 1966 έως το 1970 υπήρξε κάτοχος υποτροφίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.
Για αρκετό καιρό ο Bhakdi εργάστηκε ως ιδιωτικός βοηθός του Walter Siegenthaler.
Από το 1972 έως το 1974 ήταν υπότροφος του παγκόσμιας εμβέλειας Ινστιτούτου Max Planck Society στο Max Planck Institute for Immunobiology στο Φράιμπουργκ.
Από το 1974 έως το 1976 επιχορηγήθηκε ως ερευνητής από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt για το Ινστιτούτο Max Planck στον τομέα της Ανοσοβιολογίας στην πόλη του Φράιμπουργκ.

Μετά από έναν χρόνο παραμονής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Gießen από το 1977 έως το 1990.

Τον Ιούλιο του 1979 διορίστηκε καθηγητής, το 1982 ανέλαβε και καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας, ενώ διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Mainz το 1990.
Από το 1991 ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής ως καθηγητής.
Ο Sucharit Bhakdi αποσύρθηκε την 1η Απριλίου 2012.
Από το 2016 ερευνά ως επισκέπτης μελετητής στο Christian- Albrechts-Universität zu Kiel (Κίελο Γερμανία).

Έχει διατελέσει μέλος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών «Proteins as Tools in Biology» στο Πανεπιστήμιο του Giessen (1987-1990).

Επίσης διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Ανοσοπαθογένεση» (1990-1999).

Τέλος υπήρξε ομιλητής του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Μόλυνση και εμμονή στις λοιμώξεις» στο Μάιντς (2000–2011).

Επιστημονική εργασία-σταθμός

Το 1978, ο Bhakdi ανακάλυψε την πρώτη πρωτεΐνη που προσβάλλει και βλάπτει τα κύτταρα βυθιζόμενη στην κυτταρική μεμβράνη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό πόρου.

Ήταν το πολυαναμενόμενο μόριο ενίσχυσης του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο σχηματίζεται στην επιφάνεια ξένων κυττάρων ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Με την επακόλουθη ανακάλυψη ότι τα ίδια τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες που σχηματίζουν πόρους, άνοιξε ένα νέο πεδίο έρευνας. Σήμερα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των παθογόνων βακτηρίων παράγουν σχηματισμούς πόρων που βλάπτουν τα κύτταρα ξενιστές. Το 1984 ο Bhakdi κλήθηκε να παρουσιάσει την έννοια της βλάβης των κυτταρικών μεμβρανών από τους σχηματιστές πόρων στη Royal Society στο Λονδίνο. Από τότε, η εξέταση αυτού του θέματος παρέμεινε στο επίκεντρο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.

Η έρευνα για το συμπληρωματικό δίκτυο οδήγησε τον Bhakdi στην περιοχή της αθηροσκλήρωσης.
Το 1989 ανακάλυψε ότι αυτό το συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενεργοποιείται μυστηριωδώς στα αγγειακά τοιχώματα όπου εναποτίθεται η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL, η «κακή» χοληστερόλη).

Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να διευκρινιστεί και η επακόλουθη εργασία οδήγησε τον Bhakdi σε μια νέα επεξηγηματική ιδέα -την υπόθεση του Μάιντς- για την ανάπτυξη της διαδεδομένης αθηροσκλήρωσης της νόσου. Επίσης συνέχισε να συμβάλλει στην έρευνα για την ελονοσία και τον δάγκειο πυρετό.

Δημοσιεύσεις 

Διαθέτει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με λίστα Pubmed (κύριος συγγραφέας και συν-συγγραφέας), καθώς και πολλά άλλα άρθρα και κεφάλαια βιβλίων.

Βραβεία

1979 Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Giessen
1979 Βραβείο Ιατρικής Προόδου Constance
1987 Βραβείο της Γερμανικής Εταιρείας Υγιεινής και Μικροβιολογίας
1988 Βραβείο Dr. Friedrich Sasse
1989 Βραβείο Robert Koch της πόλης του Clausthal-Zellerfeld
1989 Βραβείο Ludwig Schunk για την ανθρώπινη ιατρική
1990 Βραβείο Gotthard Schettler                                                                                                                      1991 Βραβείο Gay Lussac Humboldt
Βραβείο Schwarz Pharma 1999
Βραβείο Aronson 2001 για «πρωτοποριακή εργασία στον τομέα του συστήματος συμπληρώματος και των βακτηριακών τοξινών»
2005 Βραβείο H.W. Hauss
2005 Μετάλλιο του κράτους της Ρηνανίας-Παλατινάτου                                                                                    2009 Μετάλλιο Rudolf Schönheimer της Γερμανικής Εταιρείας Έρευνας στην Αρτηριοσκλήρωση

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. είναι συνταξιούχος Ταϊλανδογερμανός μικροβιολόγος. Το 2020 και το 2021 ο Bhakdi έγινε εξέχουσα πηγή παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία COVID-19, υποστηρίζοντας ότι η πανδημία ήταν «ψεύτικη».
  Γνωστοί ισχυρισμοί του είναι:
  Είναι παράλογο άνθρωποι χωρίς συμπτώματα να μπαίνουν σε καραντίνα και να υποχρεώνονται να τηρούν μέτρα ασφαλείας.
  Οι περισσότερες διαγνώσεις κορωνοϊού με PCR είναι είτε λανθασμένες, ή ψευδείς επειδή το κατώφλι κύκλων πολλαπλασιασμού δεν έχει υπολογιστεί σωστά, συνεπώς η πανδημία συνιστά απάτη.
  Συνολικά έχει προβάλλει 11 ισχυρισμούς, και όλοι έχουν καταρριφθεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.

  • Βλέπω το βιογραφικό του πιο πάνω, τις έρευνες και τα βραβεία, τι να φτουρήσει μπροστά στο δικό σου… Εσύ είσαι για το ΝΟΜΠΕΛ ΑΝΟ(Η)ΣΙΑΣ

   • Το ΝΟΜΠΕΛ ΑΝΟΗΣΙΑΣ απονέμεται κάθε χρόνο μαζί με το ΝΟΜΠΕΛ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ. Τώρα πώς γίνεται και εσύ είσαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υποψήφιος και κάτοχος κάθε χρόνο, μόνο εσύ το γνωρίζεις.

    • Εκτός από βλάκας με περικεφαλαία έχει και εκατό κιλά κόμπλεξ το βλήτο ο φύτουλας ο Μορφωνιός πάλι καλά που δεν έβαλε τα κλάματα από την προσβολή. ΟΥΙΤ ΟΥΙΤ Θα το πω στη μαμα μου!!!

 2. Όπου νασαι θα τον χώσουν στην ψιρρού αφού τους χαλάει τη σούπα με τα εμβόλια πεμπτης και έκτης αναμνηστικής δόσης από το στοκ που τους έμεινε . Όσοι ηλικιωμένοι γλύτωσαν θα τους ξεκανουν για να γλυτώσουν τις συντάξεις.

  • Δεν αμφισβητώ την αυθεντία του, αλλά όταν υπάρχουν χιλιάδες νεκροί προ εμβολίου από covid, τοτε θα ψάχνομαι να δω αν έχει δίκιο για τα εμβόλια? Εγώ βλέπω πάρα πολλούς γνωστούς μου εμβολιασμενους και είναι περδικια. Τώρα τι μου λέει ο κάθε Πετράκος (ειδικός επιστήμων της Μ……ς) ουδόλως με ενδιαφέρει. Άλλοίμονο αυτοί με το long covid που ατυχώς την πάθανε.

   • Έχουν γίνει έρευνες για τους θανάτους από long cpvid? Μπορείς να μας τις δείξεις; Και σε τί ποσοστό αυτοί που κατέληξαν με long covid ήταν εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι; Επίσης μπορείς να μας πεις για ποιο λόγο δεν ανακοινώνουν στους αυξημένους θανάτους φέτος που υποτίθεται πέρασε η πανδημία… Το ποσοστό εμβολιασμένων ανεμβολίαστων; Θα μου πεις εδώ μόλις έφτασε το ποσοστό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ 80% τριπλοεμβολιασμένοι και 20% διπλο-μονοεμβολιασμένοι κ ανεμβολίαστοι το σταμάτησαν κ το απέκρυψαν. Τρέχα οπότε φούλ για την τέταρτη κ την πέμπτη δόση, μπορεί κ να μην προλάβεις

    • Αν είχες χάσει και εσύ τον άνθρωπο σου προ εμβολίων από covid, όταν πέθανε μετά από ταλαιπωρία σαράντα ημερών στην ΜΕΘ, όταν τον θαψσνε είχε μείνει όλος όσο ήταν το πόδι του, τότε θα το συζητάμε. Όχι ένα αλλά εκατό απανωτά εμβόλια θα έκανες. Τώρα αν δεν θέλεις δικαίωμα σου. Πάψε όμως να λες τις ανοησίες σου έξω από τον χορό. Ποτέ σου μην το κάνεις. Αρκεί να μην μας πρηζης. Άραξε και ασχολείσου με κάτι άλλο.

 3. Έλεος.Αυτά γιατί δεν τα λέει στη πατρίδα του;Μόνο τους Έλληνες θέλει να σώσει;Ο γιατρός τον δικηγόρο γιατί ακριβώς τον θέλει δίπλα του;Τέλος περιμένετε να κάτσουμε να δούμε τι λέει κάποιος που παραδίπλα είναι και ο φαρμακοποιός Κουβελας εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του συγχωρεμένου Τράγκα;Μαλιστα εμβολιασμένου οικογενειακά όπως έχει δηλώσει;Αλήθεια ξέρουν τι περιέχουν τα εμβόλια;Αν ναι γιατί δεν έκανε και αυτός να οικονομισει και Μαλιστα καλύτερα;Τέλος….τι νόημα έχει αυτή η συνέντευξη;Σε τι και ποιον βοηθάει;

  • Αφού μαρή αρκούδα δεν έχει νόημα αυτή η συνέντευξη ποιο το ζόρι σου να μπεις εδώ να τη σχολιάσεις???? Για να μας δείξεις πιο καλά ότι είσαι σε διατεταγμένη πληρωμένη υπηρεσία γαλαζιο τρολ της ψεματαλήθειας. Μπράβο καλά κάνεις για να το δουν ακόμα περισσότεροι και να σας φτύσουν πατόκορφα στις εκλογές εσένα κ το φασίστα σου τον τούρκαλο

 4. Εσυ ο πρωτος που σχολιαζεις τον κορυφαιο επιστημονα ενα εχω να σου πω… ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΛΟΓΩ Φ-ΟΛΙΟΥ…. απλα δεν εισαι σε θεση να το καταλαβεις γιατι εχουν καταστραφει ολα τα εγκεφαλικα σου κυτταρα κακομοιρη…. Ααα και μην ξεχασεις την αναμνηστικη….. Αιωνια η μνημη δηλαδη…. Ετσι μεταφραζεται

 5. και το λιγοτερο να περνανε οι συγγενεις των θανοντων ανεμβολιαστων και να τον φτυνουν. Εχει παρει κοσμο στο λαι μο του. Ουουουουου. Εσεις μεινετε με τις προβλεψεις σας και τις προφητολογιες σας ζωα από τους ψευτοσωτηρες. Κανεναν εμβολιασμενο δε γνωριαζω να πεθανε. Ζουν και βασιλευουν. Ζωα.

 6. Βρε τρόμπα έχουμε χάσει άνθρωπο μας μόλις έκανε το άστρα μετά από δύο εβδομάδες πέθανε. Και πρόσφατα στενος συγγενης μπαμ κ κάτω σαν τα κοτόπουλο όπως πεθαίνουν καθημερινά τόσα νέαπαιδιά. Πόσο ΤΡΟΠΜΠΑΣ είσαι???????

  • Αν είχαν υποκείμενα προβλήματα τι περίμενες? Ιστορικό εδώ και τώρα. Και μην παραβλέπεις το γεγονός του ίδιου του ιού. Εάν πανίβλακα έφταιγαν τα εμβόλια θα κλαιγαμε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια νεκρούς. Το ποιος είναι τρομπας φαίνεται από τα γραφόμενα σου. ΤΡΟΜΠΑ.

   • Κάθε μέρα πέφτουν και πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα δεκάδες μόνο στην ελλάδα οι καρκίνοι αυξάνονται οι ασθένεις κ εσύ ακόμα θέλεις να βρεις αφορμή να κλάψεις. Ζητώ συγνώμη από την τρόμπα που την πρόσβαλα εσύ είσαι πραγματική ΣΗΚΩ…………….

    • Διάσημος για την διατριβή του επάνω στην εμμηνοπαυση. Θα ήθελα να τον παρακολούθησης. Θα σου φανεί χρήσιμος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.