Δις ισόβια στο φονιά της Θήβας που αφαίρεσε τη ζωή δυο ανθρώπων της εταιρίας Pitbull Security [ΒΙΝΤΕΟ]

0
2659

Μετά από 17 μήνες που διήρκεσαν οι ακροαματικές διαδικασίες με εντάσεις διακοπές και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές αρχές σήμερα το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Χαλκίδας επέβαλε ποινή φυλάκισης δις ισόβιας κάθειρξης και οκτώ χρόνων στον πρώτο κατηγορούμενο της πολύκροτης υπόθεσης που το Δεκέμβριο του 2019 συντάραξε το πανελλήνιο, όταν μετά την φονική ενέδρα  στις Θεσπιές Βοιωτίας δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι δυο είχαν τραυματιστεί .

Θύματα του αιματηρού περιστατικού ήταν πατέρας και γιος, ηλικίας 66 και 34 ετών, οι οποίοι έπεσαν νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν ένας 33χρονος και ένας 52χρονος.

Από την κατάθεση των μαρτύρων και την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το μίσος και ο φθόνος προς την οικογένεια των θανόντων όπλισε το χέρι των δραστών και τους οδήγησε στο να αφαιρέσουν δυο ανθρώπινες ζωές.

Η διαδικασία δυναμιτίστηκε όταν κάποια στιγμή στην αγόρευσή του ο Δικηγόρος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων κ Κούγιας αναφέρθηκε υποτιμητικά στον ένα νεκρό προκαλώντας την οργή των συγγενών του.

Όμως ο κ Κούγιας ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον Εισαγγελέα της έδρας κύριο Προκοπίου προσπαθώντας να δώσει πολιτική χροιά στην πρότασή του για μη αναγνώριση ελαφρυντικών στους δράστες.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν και σήμερα πάρα πολύ έντονα , μεγάλος αριθμός αστυνομικής δύναμης βρισκόταν στα δικαστήρια και οι έλεγχοι σε δημοσιογράφους συγγενείς και φίλους των δυο οικογενειών ήταν διαρκείς και εξονυχιστικοί..

Ανακουφισμένοι από την απόφαση έδειξαν οι συγγενείς των Θυμάτων που εδώ και μήνες αποζητούσαν απονομή δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό των δυο ανθρώπων.

Ο ένας εκ των τριών δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κύριος Mαυροειδής (οι άλλοι δύο ήταν ο Δ. Ανδρέου και  Δ.Τριαντάφυλλος ) δήλωσε στο eviathema ότι επιβλήθηκε η ποινή δυο φορές ισόβια στον βασικό δράστη της υπόθεσης ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την δικαστική απόφαση τονίζοντας .. “κατ’ εμάς αποδόθηκε  δικαιοσύνη…το δικαστήριο μίλησε” .

Σχετικά με τις εντάσεις και τους διαπληκτισμούς που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης ο κ, Μαυροειδής είπε ότι σε τέτοιου είδους υποθέσεις είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια της αξιοπρέπειας.

Δείτε τι δήλωσε ο Δικηγόρος κύριος Mαυροειδής:

πηγή: https://eviathema.gr/sterea-ellada/voiotia/dis-isovia-fonia-tis-thivas-poy-afairese-ti-zoi-dyo/79414/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ