Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά»

17
2357

Δείτε live – Ξεκάθαρο μήνυμα από τον πρωθυπουργό για το δίλημμα των εκλογών: «Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα, με μια λάθος κίνηση μπορεί να γκρεμιστούν»

kyriakos-mitsotakis-m

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγα λεπτά μετά τις 20:30, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που γέμισε το συνεδριακό κέντρο, για να παρακολουθήσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς.

«Το εθνικό στοίχημα παραμένει ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο τόπος μας να είναι ελεύθερος» είπε, αρχίζοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και η δημαγωγία».

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και στις εξαγωγές. Μέσα σε τρία χρόνια ο λαός μας ξεπέρασε με ωριμότητα μία πανδημία, απέκρουσε τις προκλήσεις των γειτόνων στα νερά μας. Η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός εμπιστεύθηκε την κυβέρνηση του τόπου. Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε την επέτειο 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής συνέχισε.

«Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν. Το 2019 έθετα πέντε προτεραιότητες: χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, υγεία και παιδεία και ένα ψηφιακό κράτος. Η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το είπαμε, το κάναμε» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ομιλία στην 86η ΔΕΘ

Ειδήσεις σήμερα:

Πλήθος κόσμου περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από το χώρο, ενώ ήδη μέσα στο Κέντρο μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν πάρει τις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ανάμεσα τους, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

17 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τραγικό.Από όλα εσυ κράτησες και μας μεταφέρεις τι έκανε κλικ κάποιος Αυγερινός;Είσαι σοβαρός;Με αυτό τώρα εσυ τι κατάφερες εκτός από το ότι είσαι βλάκας;Θα πάρει περισσότερους ψήφους ο Αλέξης έτσι;

    • Εσενα το κεφαλη σου βουιζει.Ειπαμε στις εκλογες διαλεγουμε κυβερνηση.Ποιον θελεις εσυ;Δυο ειναι οι επιλογες..Μητσοτακη η Τσιπρα;

  1. Από τα τόσα θαθαθαθαθαθα τα μισά να πετύχει να κάνει τότε ίσως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη μας η πολιτική φλυαρία.Δεν πιστεύω στα λόγια τα πολλά και μεγάλα .γενικά δεν πιστεύω πάρα μόνο στις δικές μου δυνάμεις και όχι στους πολιτικούς υποσχεσιολογους.

  2. Οποίος έχει μάτια βλέπει.Ποσό πήρε το βασικό το 19 και Ποδο θα το αφήσει;Τις σύνταξης;Τι παρέλαβε στη υγεία και τι παραδίδει ;Διπλασίασε τις εντατικές και αύξησε 18500 τους υγειονομικούς.Υπάρχει άνεργος ανεσθησιολογος και εντατολογους στη χώρα;Από ποτέ είχαν να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών;Άπο ποτε είχαμε να δούμε όταν ανοίγουν τα σχολεία να υπάρχουν όλοι εκεί και τα βιβλία στα θρανία;Το σημαντικότερο για μένα,2000 σε κάθε νέα μάνα και 9 μήνες άδεια να είναι κοντά στο παιδί της.Εξιπλισε την Ελλάδα ,έπεσε ναι η όχι η ανεργία με μεγαλύτερο εισόδημα για τους εργαζομενους;Έκανε το μεταναστευτικό άο πρώτο πρόβλημα της χώρας ,σήμερα να έχει περάσει στο τέλος της ουράς;Όλα αυτά Σκευτητε έγιναν με τους Τούρκους στα κάγκελα,με μια πανδημία που γονάτισε όλη τη γη και έναν πόλεμο στην Ευρώπη που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει.Εισασταν πιο περήφανη για τη χώρα σας το 19 από ότι σήμερα;Έχει ξαναπεί ποτέ Τουρκοσ Πρόεδρος να πει να μην ψηφίσουμε κάποιον πρωθυπουργό;Ναι από την άλλη έχουμε τον Αλέξη .Διαλέχτε…ελεύθερα.

    • Μιραντα τζαμπα καιει η λαμπα. Αν δεν τον φρουρουσαν τοσοι τσαμποι θα τον ειχαν ηδη παρει με τις κλωτσιες οι Θεσσαλονικεις. Ουτε οι δικοι του δεν τον θελουν τον γρουσουζη! Μεχρι κι αυτοι φοβουνται οτι τους παρακολουθει ο κουτσομπολης!

  3. Δίνουμε 2η ευκαιρία στην Πρόοδο, δηλαδή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ που γύρισε την χώρα 50 χρόνια πίσω, άλλωστε η ΝΔ κυβέρνησε δεκαετίες και της δόθηκαν δεκάδες ευκαιρίες, δεκάδες και οι συμφορές που μας βρήκαν..
    Ας αντισταθούμε μαζικά στην απόλυτη χουντοποιηση του Πολιτεύματος από το Φασίστα Δικτάτορα.

  4. Κανενα απο τα πετσοταισμενα ΜΜΕ δεν ΤΟΛΜΗΣΕ να γραψει ό Καραμανλης ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ και είχε μια χαρακτηριστική ( για όσους τον ξέρουν κι όχι μονο) έκφραση βαθειας απαξίας.
    Με την ομιλία του στα Ανώγεια ο Κώστας Καραμανλής έσκαψε τον πολιτικό λάκκο του Μητσοτάκη.
    Σήμερα με τη σημειολογικά κορυφαία παρουσία του πληρους αποδοκιμασίας στη ΔΕΘ τον έσπρωξε να πέσει μέσα.
    Έπεται η τρίτη πράξη. Η τελική.
    Της πολιτικής ταφόπλακας. Που είναι ήδη έτοιμη.

  5. Απλα τα πραγματα.Απο την μια εχουμε τη ΝΔ και τον Μητσοτακη.Απο την αλλη τη εχουμε;Τον Αλεξη;Τους προοδευτικους ;Αληθεια ο Αλεξης το μονο που κανει τα τελευταια χρονια ειναι να ζηταει εκλογες.Θα ερθουν και αυτος θα ζηταει ακομα.

  6. Εχουμε πρωθυπουργο με μεγαλα…..Ποιος αμφιβαλει;Εσεις σαινια που ψηφιζετε λεει μικρα κομματα να τιμωρησετε,ποιον;Ψηφιστε Τσιπρα αν δεν θελετε Μητσοτακη.Θα βγαλει εξω και του χρυσαυγητες.

    • Μπα αυτους τους εβγαλε ηδη ο Κουλης για να τους κανει υπουργους την αλλη τετραετια. Ο Πλευρης, ο Βοριδης και ο Αδωνις κουραστηκαν πχια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ