Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ολονύχτια μάχη για τους 12 αγνοουμένους και την κατάσβεση της φωτιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1361

Επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους αγνοούμενους, που τελικά είναι 12 – Οι θερμοκρασίες εντός του πλοίου έφτασαν μέχρι και στους 600 βαθμούς Κελσίου – Με το πρώτο φως της μέρας, οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ αναμένεται να ανέβουν και πάλι στο Euroferry Olympia – Συνεχίζονται οι έρευνες από τα πλωτά μέσα – Η δραματική διάσωση των εγκλωβισμένων στο γκαράζ

Με τις δυσκολίες που προκύπτουν από την περασμένη ώρα και την έλλειψη φωτός λόγω της νύχτας συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τους δύο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Και οι 12, κατά πληροφορίες, είναι οδηγοί. Οι εκτιμήσεις των διασωστών στο σημείο είναι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα, καθώς τα σκάφη του Λιμενικού έχουν «χτενίσει» την περιοχή. Έτσι, η προσπάθεια όλη νύχτα θα επικεντρωθεί στο να ψύξουν τις λαμαρίνες του πλοίου, προκειμένου  οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και οι βατραχάνθρωποι να μπορέσουν να ανέβουν σε αυτό το πρωί και να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν εντός του πλοίου έφτασαν ακόμα και στους 600 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν με πλωτά μέσα οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου. Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ’ όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Ο ένας πάντως από τους δύο διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και διασωληνώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρανάλωμα του πυρός το πλοίο – Έλιωσαν τα φορτηγά

Παράλληλα αποκαλυπτικό της καταστροφής στο πλοίο Euroferry Olympia είναι βίντεο από ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση και δείχνει πως το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν τέτοιο που έλιωσαν όλες οι μεταλλικές επιφάνειες στο κατάστρωμα σχηματίζοντας συστοιχίες από νταλίκες που είχαν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Εικόνα απο το πλοίο 3

Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίο συνεχίζονται το πρωί

Σημειώνεται πως με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται. Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι. Νωρίτερα σήμερα, άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο αλλοδαπούς οδηγούς – έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο – που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου.

Εικόνα από το πλοίο - γενική

Άνδρες της ΕΜΑΚ κατεβαίνουν στο Euroferry Olympia με Super Puma

Συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ένα Super Puma, πάνω από το πλοίο το οποίο τυλίχθηκε τα ξημερώματα στις φλόγες, αφήνει με σχοινί έναν άνδρα της ΕΜΑΚ προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στο πλοίο.

Δείτε το βίντεο:

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Άνδρες της ΕΜΑΚ κατεβαίνουν στο Euroferry Olympia με Super Puma

diasosi

Επικίνδυνη επιχείρηση για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό – Έχουν απομακρυνθεί ήδη δύο από το γκαράζ του πλοίου

Συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ένα Super Puma, πάνω από το πλοίο το οποίο τυλίχθηκε τα ξημερώματα στις φλόγες, αφήνει με σχοινί έναν άνδρα της ΕΜΑΚ προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στο πλοίο.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ