Απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα ζητούν η οικογένεια και οι φίλοι του 40χρονου

1
109

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 40χρονος εργοδηγός του ΗΣΑΠ. Η οικογένειά του όρισε πραγματογνόμωνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα ατυχήματα στο παρελθόν ενώ αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΗΣΑΠ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας αύριο θα έχουμε άρση του δακτυλίου.

Πραγματογνώμονα για να δώσει απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα προσέλαβε η οικογένεια του άτυχου 40χρονου εργοδηγού. Απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στις γραμμές του ΗΣΑΠ ζητούν και οι συνάδελφοί του.

«Κάποιες πληροφορίες που συλλέξαμε μιλάνε κατα πασα πιθανοτητα για εγκληματικη αμελεια στη συντήρηση των μηχανηματων … Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πολύ πρόθυμος πολύ εργατικός, εξελίχθηκε πολύ γρηγορά στη δουλειά του», δήλωσε ο θείος του άτυχου 40χρονου.

«Ελέχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών; Eξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του; Η εργολαβική εταιρεία τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας; Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα;», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, κ. Ρεβύθης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS αποκάλυψε πως στο παρελθόν φαίνεται πως ειχαν γίνει παρόμοια ατυχήματα.

eρωτήματα ως προς την σωστά συντήρηση και λειτουργία των συγκεκριμένων βαγονέτων, των λοκομοτίβων όπως ακριβώς λέγονται, οι πληροφορίες μας λένε πως έχουν υπάρξει στο παρελθον τους τελευταίους μήνες αντίστοιχα περιστατικά τα οποία δεν έλαβαν το φως της δημοσιότητας», τόνισε ο κ. Φούτσης.

24ωρη απεργία

Αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα, αναμένοντας την ίδια ώρα απαντήσεις από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τις για τις συνθήκες και τα αίτια. Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 (το βράδυ) ως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ