Νοσηλεύτρια κλινικής Covid στο ΠΓΝΠ: “Εχω δει ανθρώπους να πεθαίνουν- εμβόλιο δεν κάνω”

0
1077

Η κ. Δημοπούλου τόνισε ότι οι υγειονομικοί που είναι κατά της υποχρεωτικότητας είναι πάρα πολλοί

Μεταξύ των εργαζομένων που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία τις ημέρες αυτές, κατά της υποχρεωτικότητας, είναι και η Παρασκευή Δημοπούλου, νοσηλεύτρια στην ΜΕΘ αλλά και τη Μονάδα covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Η ίδια δεν έχει κάνει το εμβόλιο παρά τα όσα έχουν δει τα μάτια της: «Δεν εμβολιάζομαι για πολλούς λόγους. Αρχικά φοβάμαι τις παρενέργειες του εμβολίου, δεν έχω πεισθεί σε σχέση με την ασφάλεια, αναμένουμε την τελική έγκριση των κλινικών δοκιμών σχετικά με τις μακροχρόνιες παρενέργειες. Θεωρώ επίσης ότι αυτή τη στιγμή καταλύονται τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, όπως είναι αυτά της αξιοπρέπειας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και του δικαιώματος πάνω από όλα στην εργασία μας».

Ρωτήσαμε την κυρία Δημοπούλου, αν έχει δει κάποιους να πεθαίνουν από covid. Λάβαμε θετική απάντηση. Συνεχίσαμε ρωτώντας την αν φοβάται: «Τηρώ πιστά τα μέτρα προστασίας. Δεν φοβάμαι. Είμαι υγιής. Οσο για την ερώτησή σας αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι, σας απαντώ πως και τώρα που βγαίνω από το Νοσοκομείο μπορεί να με πατήσει αυτοκίνητο! Μόλις ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές το 2023 και πεισθώ, θα το κάνω. Μπορεί να έχουν εμβολιαστεί σε όλον τον κόσμο κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπων αλλά αυτό δεν μου αρκεί. Θα εμβολιασθώ όταν ολοκληρωθούν οι τελικές κλινικές δοκιμές».

Η κ. Δημοπούλου τόνισε ότι οι υγειονομικοί που είναι κατά της υποχρεωτικότητας είναι πάρα πολλοί. Προειδοποίησε ότι με τις αναστολές θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και θα υπάρξει νοσοκομειακή αρρυθμία.

Πηγή: pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ