Μηταράκης για Αφγανιστάν: Η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

7
1732

Για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τον κίνδυνο μεγάλου μεταναστευτικού κύματος μιλά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προστασίας των συνόρων μας.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «έχουμε δείξει στην πράξη τους τελευταίους 12 μήνες ότι ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και η μείωση των ροών έχει φτάσει στο 96%. Έχουμε μόνο 4.500 αφίξεις το 2021 σε σχέση με 15.000 πέρυσι και 72.000 το 2019. Είμαστε σε ετοιμότητα προστασίας των συνόρων».

Μάλιστα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως «έστειλα και χθες το βράδυ μια επιστολή μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο, ζητώντας έκτακτη συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για την κατάσταση στο Αφγανιστάν».

«Από εκεί και πέρα είναι θέμα της ΕΕ και να ενισχύσει την κοινή δήλωση του 2016 αλλά και να στηρίξουμε την Τουρκία η οποία θα αντιμετωπίσει πίεση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα όμως, δεν μπορεί να είναι πύλη εισόδου και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Πηγή: Reporter.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν είχαμε τον Covid δεν ξέρω που θα είχαμε βρεθεί. Για να δούμε τώρα τι θα κάνετε γιατί δεν υπάρχει προστασία αλλά ανυπαρξία διακίνησης.

  2. Το μεταναστευτικο υπηρχε, υπαρχει και θα υπάρχει! Ειδατε την καινουρια μεταναστευτική δομη? το μεγεθος της? Για πλάκα κατασκευάστηκε? Μαλλον όχι!!! Στο κάτω κάτω όλοι μας τρώμε απο το μεταναστευτικό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο … οπότε αφήστε τη ρητορική!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ