Λαμία: Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό χωρίς να πραγματοποιήσει προηγουμένως τέστ!

0
1611

Συνέβη κι αυτό στον πολύμηνο αγώνα καταγραφής και ανίχνευσης των κρουσμάτων κορονοϊού– «Βρέθηκε» θετικό άτομο σε τεστ που δεν έκανε ποτέ

«Θύμα» μια 64χρονη από την Λαμία, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (10/6) δέχτηκε τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους Covid του νομού Βοιωτίας να ενημερωθεί ότι το τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο της Θήβας, βγήκε θετικό. Αυτό ίσως να μην ήταν καθόλου παράξενο εκτός αν η γυναίκα δεν είχε καν περάσει απ΄έξω από το Νοσοκομείο της Θήβας.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια, καθώς η αναγγελία του θετικού, είχε και την υποχρέωση 14ημερης καραντίνας στο σύζυγο και στις στενές επαφές της 64χρονης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, σαστισμένη η γυναίκα εξηγούσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τεστ στη Θήβα, ωστόσο οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία, ήταν κατηγορηματικοί ότι το ΑΜΚΑ της και το τηλέφωνο της (με το αρχικό 22310…..) ήταν κανονικά καταχωρισμένο μαζί με το θετικό αποτέλεσμα.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr η οικογένεια δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα και το θέμα ήδη έφτασε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτό που φαίνεται να έχει επαληθευτεί, είναι ένα χειρόγραφο έγγραφο όπου έχει καταγραφεί το ΑΜΚΑ της 64χρονης το οποίο θα εξεταστεί πως βρέθηκε στα χέρια αυτών που έκαναν το τεστ και ποιος το έγραψε. Μάλιστα το όνομα της υπάρχει στην τελευταία λίστα με τα κρούσματα της Θήβας.

Σημειώνουμε ότι πολλάκις έχουν καταγραφεί λάθος κρούσματα ή έχουν χρεωθεί σε λάθος μέρη κάποια άλλα. Επίσης στους πρώτους μήνες της πανδημίας που οι υπηρεσίες δεν γνώριζαν τις πονηριές όσων ήθελαν να αποφύγουν την καραντίνα, ειδικά αλλοδαπών, καταγράφηκαν πολλά λάθος ΑΜΚΑ και ακόμη περισσότερα ψεύτικα τηλέφωνα.

Το να έχει όμως δοθεί ΑΜΚΑ άλλου ατόμου με το σωστό επίσης τηλέφωνο και να βρεθεί θετικό (ενδεχομένως να έχει συμβεί στο παρελθόν με κάποιο αρνητικό και να μην έχει δώσει κάποιος σημασία) είναι η πρώτη φορά και σίγουρα οι αρχές πρέπει να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ