Χαρδαλιάς: Δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων-Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί

2
2256

Απαντώντας σε ερώτηση με τυχόν «προνόμια» που μπορεί να δοθούν στους εμβολιασμένους έναντι των ανεμβολίαστων πολιτών ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε: «Δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα.

Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εμβολιασμού κι αυτό το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν οποιαδήποτε στιγμή εκείνοι θέλουν. Ταυτόχρονα ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί.

Γνωρίζουμε όμως όλοι και αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια απόφαση για τους υπόλοιπους πολίτες που πρέπει, αν μη τι άλλο, να προφυλαχθούν από την ό,ποια διασπορά του ιού. Ας είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε αναφορές περί ρατσιστικών δεδομένων και ρατσιστικών προσεγγίσεων», ενώ προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα, είναι ελευθερία όπως και ο μη εμβολιασμός είναι δικαίωμα.

«Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να μείνω πιστός στην άποψη ότι η ελευθερία και το δικαίωμα του καθενός από εμάς σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας όλων των υπολοίπων. Κι όταν αυτά αφορούν στη δημόσια υγεία νομίζω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό, ακόμα πιο εμφατικό να δώσουμε προσοχή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι λίγο σαν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο. Έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς να σου ψάξουν τα πράγματα αλλά δεν θα μπορέσεις να πετάξεις. Εϊναι βλέπεις για την ασφάλεια της πτήσης. Έτσι και με το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, αρκεί να μην βγαίνεις από το σπίτι σου.

  2. δεν κόβετε το δούλεμα; Ναί όλοι έχουμε δικαίωμα επιλογής να εμβολισατούμε ή όχι. Αυτός που θα εμβολιαστεί υποτίθεται ότι αποκτά μία ανοσία και δεν θα κολλήσει εύκολα τον ιό οπότε σε κάθε περίπτωση είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής. Εγώ αν δεν θέλω να εμβολιαστώ, και πάλι υποτίθεται (το λέω γιατί κανείς επιστήμονας στον κόσμο δεν γνωρίζει ακόμη αν ισχύει) ότι μπορεί να νοσήσω και να πεθάνω αλλά πάλι αν μεταδώσω τον ιό σε εμβολιασμένους ισχύουν τα παραπάνω δηλαδή να έχουν ίσως ελαφρά συμπτώματα χωρίς να κινδυνεύει η υγεία και η ζωή τους. Οπότε ο καθένας ας πράξει όπως πιστεύει και όλοι να σεβαστούμε την επιλογή αυτών που θέλουν και αυτών που θέλουν από την στιγμή που δεν θα είναι εις βάρος του άλλου. Εσείς όμως Χαρδαλιά ουσιασικά επιβάλλετε τον εμβολιασμό καθώς θα υπάρχουν ένα σωρό απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους. Δεν είμαι αρνητής, επιφυλακτικός είμαι. Δώσε μου το δικαίωμα να περιμένω κάποιους μήνες, ή πείσε με (αν μπορείς )με σοβαρά επιχειρήματα (σιγά μην βρείς) και αποδείξεις να το κάνω τώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ