Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Το τραγικό περιστατικό απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής στη Φολέγανδρο | για τον...

Το τραγικό περιστατικό απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής στη Φολέγανδρο | για τον άνθρωπο που χάθηκε από εγκεφαλικό

0
679
Κοινή ανακοίνωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και του Αναπληρωτή Τομεάρχη για το τραγικό περιστατικό απώλειας μια ανθρώπινης ζωής στη Φολέγανδρο, λόγω της αργής κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμούΘέμα: «Το τραγικό περιστατικό απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής στη Φολέγανδρο, αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κάλυψης των νησιωτών»

«Η πρόσφατη συγκλονιστική απώλεια της ζωής ενός συνανθρώπου μας στο νησί της Φολεγάνδρου, προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτήματα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει, δυστυχώς, με τραγικό τρόπο, τις μεγάλες ανεπάρκειες στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, ιδίως στις περιπτώσεις ανάγκης των κατοίκων των νησιών. Ο άτυχος άνδρας που δεν ήταν περιστατικό Covid-19, παρά τις άμεσες και επίμονες εκκλήσεις και προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του ΠΠΙ του νησιού, τελικά δεν επιβιβάστηκε ποτέ σε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με σκοπό την μεταφορά του στην Αθήνα, μιας και εκείνο καθυστέρησε μοιραία να καταφθάσει.

Στο πλαίσιο της πανδημίας και έχοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της Νησιωτικότητας, είχαμε επισημάνει την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την υγειονομική κάλυψη των νησιών, έτσι ώστε οι περιπτώσεις διακομιδής των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών να αντιμετωπίζονται άμεσα, τόσο με τη χρήση ειδικών καψουλών μεταφοράς, όσο και μέσω της αξιοποίησης των ειδικά διαμορφωμένων υγειονομικών σκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που προμηθεύτηκε το ΥΝΑΝΠ και εντάχθηκαν φέτος στο Σώμα, μετά από διαδικασίες που άρχισε και ολοκλήρωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την υγειονομική κάλυψη των νησιών, είναι σημαντικά:

  1. Για ποιο λόγο καθυστέρησε το ελικόπτερο να μεταβεί στη Φολέγανδρο, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του ΠΠΙ Φολεγάνδρου είχαν έγκαιρα ειδοποιήσει;
  2. Για ποιο λόγο δεν έγινε η μεταφορά του ασθενούς με τη χρήση του ειδικού υγειονομικού σκάφους ΛΣ- ΕΛΚΑΤ, που θα έπρεπε να βρίσκεται στη Νάξο για την εξυπηρέτηση των έκτακτων αυτών περιστατικών; Είναι αλήθεια ότι βρίσκονται ανενεργά εδώ και μήνες, από την ημέρα των εγκαινίων τους, λόγω έλλειψης στελέχωσης τους από το κατάλληλο προσωπικό; Για ποιο λόγο δεν έχει αξιοποιηθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα INTERREG, για την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, όπως είχαμε προβλέψει και αποτελεί δέσμευση για την επιτυχή ολοκλήρωση της χρηματοδότησης;
  3. Για ποιο λόγο ακόμα δεν έχουν παραληφθεί τα πτητικά μέσα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία έγινε κυρώθηκε από το Δημόσιο με Νόμο τον Μάιο του 2019, και τροποποιήθηκε στη συνέχεια επί Κυβέρνησης ΝΔ;
  4. Το γεγονός ότι σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών απαιτείται η μεταφορά με ειδική κάψουλα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλά του ΕΟΔΥ και δεδομένου ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες των καψουλών αυτών, για ποιο λόγο δεν έγινε άμεσα η μεταφορά, αφού ταυτόχρονα δεν υπήρχε παράλληλο περιστατικό μεταφοράς ασθενούς COVID;

Η Νησιωτικότητα οφείλει για την Πολιτεία να αποτελεί ένα πεδίο εφαρμογής πρακτικών λύσεων και όχι ένα πεδίο άσκησης αόριστων υποσχέσεων. Όλοι οι νησιώτες απαιτούν απαντήσεις και κυρίως απαιτούν πράξεις.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συμπατριώτη μας από τη Φολέγανδρο».

Νεκτάριος Σαντορινιός– Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Ανδρέας Μιχαηλίδης– Αναπληρωτής Τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για θέματα Νησιωτικότητας

Κείμενο από τη Φολέγανδρο για τον άνθρωπο που χάθηκε από εγκεφαλικό

Η “λογική” του παραλόγου που λέει “μην γράφεται ΤΙΠΟΤΑ από τα στραβά και τα ανάποδα επικράτησε σε κάποιους “σχολιογράφους” που “παρεξηγήθηκαν” για το θέμα που γράψαμε σχετικά με τη Φολέγανδρο. Έγραψαν περί … σπίλωσης της ΠΑ και άλλα περίεργα.Όποιος διάβασε το άρθρο καταλαβαίνει και δεν πρόκειται να απολογηθούμε σ΄ όσους με απαράδεκτο τρόπο δεν σχολιάζουν καλοπροαίρετα αλλά προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, Το κείμενο που ακολουθεί είναι ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ. Ας δώσουν εκεί λοιπόν τις απίθανες απαντήσεις που νομίζουν ότι έχουν όσοι θέλουν να βλέπουν πάντα το δέντρο και να χάνουν το δάσος.

Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι αποτελεί ντροπή για κάποιους “σχολιογράφους” που προέρχονται -κατά δήλωση τους- από την ΠΑ να “κρύβονται” πίσω από τη συνεπή θέση δημοσιογράφων που  ΔΕΝ γράφουν για ευνόητους λόγους τα μαύρα χάλια που αντιμετωπίζουν σε κάποιες υπηρεσίες τους και παριστάνουν τους τιμητές .Καλό θα ΄ναι αντί να παριστάνουν τις “στρουθοκάμηλους” να κάνουν ότι μπορούν για να επιλυθούν προβλήματα.

Το κείμενο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ