Καταγγελία-βόμβα,από τους νοσοκομειακούς γιατρούς: Αποκρύπτονται τα κρούσματα κορονοϊού

28
922
Σε καταγγελία για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «αποσιώπηση».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:
«Με αφορμή ενημερωτικά δελτία Tύπου ΚΥ τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων ΥΠE έδωσαν εντολή να μηνεκδίδονται δελτία Tύπου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ.
Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού;
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Δεκάδες είναι οι καταγγελίες Σωματείων για συγκάλυψη-αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στον λαό και τη νεολαία και να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη».
Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και να διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού και για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος στο άρθρο 16 ορίζει ότι «ο γιατρός έχει την υποχρέωση να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, στην οποία ανήκει, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια Υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών».
Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν θα γίνουμε. Δεν μας πτοούν ούτε απαγορεύσεις, ούτε πιέσεις, ούτε απειλές από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο επαρχος τι έχει να πει για την ανακοινωση πρωην νοσοκομειακός ιατρος τυγχάνων?
    Να σας πω εγω!!!! ΤΟΥΜΠΕΚΙ

  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TUI EΠΑΡΧΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ?
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ……ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

  3. στην Κρήτη και το μάθαμε επειδή δημοσιεύτηκε στις εκεί εφημερίδες,που κατηγορούσαν τους υπηκόους τους, όλοι νεολαία,ενώ εμείς το ανακοινώσαμε 3 μέρες μετά.. ένα κράτος ρόμπα που άνοιξε τα πόδια σαν ….. στον κάθε τυχάρπαστο.. δείτε τα ιδια γίνονται στην Κω με τους εμετούς…στον επιδημιολογικό χάρτη η Κως είναι κόκκινη, αλλά η πρόεδρος βαρά νταούλια..

  4. Ποιος ειπε οτι ο επαρχος ειναι πρωην νοσοκομειακος γιατρος; Ειναι…πληρως εργαζομενος ,ταυτοχρονα σε επαρχειο και νοσοκομειο και εκτακτες ιατρικες υπυρεσιες….αμ πως!

    • Αυτός δεν είναι έπαρχος είναι ο Super-man αφου μπορεί να είναι σε 2 μέρη ταυτόχρονα και να δουλέυει!

  5. Δεν ειναι καταγγελια και τοσο βομβα γιατι οι περισοτεροι γνωριζουμε οτι οσον αφορα τουριστικες περιοχες δεν βγαζουν ολα τα κρουσματα …

  6. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΦΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ.

  7. Δημαρχε αν δεν γνωριζεις τι γινεται στο νησι να μας πεις κι εμας λυπαμαι που σε ψηφισα και σε πληρωνω αδρα καθε μηνα. Μηπως πρεπει να αποχωρησεις? αλλιως θα πρεπει ντρεπεσαι που κυκλοφορεις αναμεσα μας.

  8. Δήμαρχε άνοιξε το στόμα σου και πες μας πόσα κρούσματα covid-19 έχουμε στο Νησί για να μην το ανοίξω εγώ και ψάχνετε μετά να κρυφτείτε. Και να είσαι σίγουρος δε θα με σταματήσει κανένας.

  9. Ρε παιδια εγω ειμαι που βριζω συνεχεια τον Δημαρχο και τον Επαρχο. Ομως αν η αποφαση της κυβερνησης ειναι να μην ενημερονονται για τα κρουσματα απο το νοσοκομειο, πι να κανουν κι αυτοι; Πως θα ξερουν τι κρουσματα υπαρχουν για να αντιδρασουν αναλογα; Ενταξει ας δουμε και μια φορα δικαια …

      • Ψιτ.. μαιμουνα αφρικης, ουρακοταγκο. Εχασες τη μασα και εκατσες στο πληκτρολογιο. Εκει θα μεινεις για ολη σου τη ζωη μεχρι να παθουν αγκυλωση τα δακτυλα σου. Γιατι μετα απο εικοσι χρονια που θα φυγει ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ οι δικοι σου θα ειναι 90 χρονων.

        • χεχεχε ασε τα ανεκδοτα σε μενα…δεν περνουν..
          γιατι δεν κανει μια δηλωση…μια νυξη….
          οτι θα ειναι παλι υποψηφιος….ο Κοψιμιος??
          Ηταν μιας χρησης…μετα παει…κουβα…!!!
          Ενας ΑΝΙΚΑΝΟΣ λιγοτερος…
          χεχεχχε!!

  10. Εγώ δεν σου έχω ούτε μπανάνα, ούτε φυστίκι,,.. Εξάλλου όλα αυτά που απαντάς στους άλλους, σαν μαϊμού που είσαι, τα κλέβεις από τα λόγια μου που σου λέω ποτέ ποτέ,, γελά εσύ χαχανωτη μαϊμού και σου χω έτοιμο. , ένα αγγούρι γιατί έμαθα σαρεσουνε. Χαχανωτη μαϊμού .. Αχαχαχα..

  11. Έχουν καεί τα πνευμονία σου, βέβαια η μ@στουρα έχει πειράξει και τον εγκέφαλο σου,, καμμενος εις διπλούν, εγκεφαλικά και σωματικά..χρονια τώρα!! . Αν θες να με βρεις και πρόσβαλε σαι πες μου τι ώρα να περάσω!!! Απλά δεν χρειάζεται να περιφέρεσαι συνέχεια μέσα έξω από το μαγαζι σου, γιατί μπορεί να μας κολλήσεις …ΙΤΣΟ-ΙΟ.. ΒΆΛΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΡΆΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥ.. ΚΑΜΈΝΕ ουρακοταγκο.

  12. Είμαστε για γέλια και για κλάματα…. Δεν μου λέτε ρε καλόπαιδα εάν το κράτος των Αθηνών και οι σωτήρες που μας κυβερνούν δεν Θέλουν να ανακοινώσουν τα κρούσματα γιατί έτσι γουστάρουν γιατί έτσι συμφώνησαν γιατί πρέπει να φταιει ο Νικηταρά ο Κυριτσης η Ρουφα ο Καμπανης κλ κλπ.? Σε προστατεύουν βρε και δεν το εις πάρει χαμπάρι… Ο καθένας να κοιτά την ατομική του ευθύνη να φορά την μάσκα του να προσέχει… Όπως είπε ο Μωυσής πρόσφατα σε ένα από τα διεγγελματα του. Μην ξεχνάς αγαπητέ πολίτη,» εσύ φταις…» Σκασε λοιπόν φάε το σανο και άσε τον αριθμό των κρουσμάτων που θες να μαθαίνεις κιόλας! Μόλις το νησί αδειάσει από αυτούς τους λίγους τουρίστες τότε κάθε μέρα θα μαθαίνεις τον αριθμό μέχρι να καταλάβεις ότι «εσύ φταις….»

  13. κάθε λαός και κάθε τόπος έχει τις ηγεσίες που του αξίζουν.
    Μάλλον τέτοιοι μας αξίζουν.

  14. Τι αστειο ειναι οτι βριζουν τον Δημαρχο ενω σε 2 χρονια εχει κανει περισσοτερα απο τους προηγουμενους μαζι τα τελευταια 15 χρονια. Οσο αφορα τον Covid19, δεν το σχολιαζω, εδω κω εχουμε πολλους λοιμωξιολογους και ατομα που γνωριζουν ανοσολογια κι ας ειναι η δουλεια τους εστιατορες και σουβλατζιδες. Εβγαλε και η μυγα κ@λο που λεμε.

  15. Μανώλη βλέπω ότι ο έπαρχος σου προκαλεί πολύ πόνο! Σε λίγο θα ξυπνάς στον ύπνο σου. Φουκαρά! Να βλέπεις και πίσω σου παλιό ΛΕΧΡΙΤΗ.

  16. Αγαπητοί υπάρχει νόμος σχετικά με την απόκρυψη ουσιωδών ειδήσεων περι υγείας και ανάγκης προστασίας απο τον ίδιο τον πολίτη άρα. Είναι βαρύ αδίκημα. Απορώ γιατί δεν αναφέρεται ως τέτοιο, με αυτήν την διάσταση μεσα στην κοινωνία απο αρμόδιους φορείς…
    Ετσι που πάμε το να είσαι νομοταγής σε λίγο θα είναι παράνομο…Τις τρέχουσες εξελίξεις μόνο θα μάς επιβάλλουν να ακολουθούμε, οχι τις διαχρονικές αξίες και τους νόμους μας.
    Αυτά έχει η υποταγή σε ξένα συμφέροντα και το πολύ σκύψιμο.
    Καλά, πώς δεν τους πονά …η μέση τους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ