Μοναδικά καρέ στο υπ. Εργασίας: Εφη Αχτσιόγλου-Δόμνα Μιχαηλίδου σαν δύο λιοντάρια [εικόνες]

0
602

 

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, παρουσίασε ο νέος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, από την Εφη Αχτσιόγλου.

Τον κ. Βρούτση και τη νέα ηγεσία του υπ. Εργασίας (Νότη Μηταράκη και Δόμνα Μιχαηλίδου) υποδέχθηκε η απερχόμενη ηγεσία (Εφη Αχτσιόγλου, Θεανώ Φωτίου Κώστας Μπάρκας και Τάσος Πετρόπουλος).

Κατά την είσοδο της νέας ηγεσίας του υπ. Εργασίας, όλοι μαζί, νέοι και απερχόμενοι, πόζαραν στο φακό.

Το κλίμα ήταν συγκρατημένο, τα χαμόγελα σφιχτά. Ο κ. Βρούτσης σοβαρός όπως πάντα και μετρημένος. Μετρημένη όμως και η κυρία Αχτσιόγλου.
Αχτσιόγλου-Μιχαηλίδου, σαν δυο λιοντάρια

Η συγκεκριμένη παράδοση παραλαβή έδωσε την ευκαιρία στους φωτογράφους να αποτυπώσουν τη συνάντηση Αχτσιόγλου-Μιχαηλίδου. Γυναίκες, νέες με εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους τεχνοκράτες. Και υπουργοί, η μία απερχόμενη η άλλη νέα, έδωσαν στους φωτογράφους ευκαιρία για ιδιαίτερα ενσταντανέ.
Η πρώτη χειραψία Μιχαηλίδου-Αχτσιόγλου

Δύο κυρίες ιδιαίτερα δυναμικές, οι οποίες αντάλλαξαν σήμερα ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χειραψίες.

Το καρέ της χειραψίας Αχτσιόγλου-Μιχαηλίδου έδωσε αφορμή για πολλά σχόλια αφού θύμιζε ένα συμβολικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο νέων πολιτικών.

Βρούτσης: Προτεραιότητα η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, πρώτη προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι, μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά.

«Εξοπλισμένος με συναίσθημα, εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα, αλλά και με τους δύο άξιους συνεργάτες μου υφυπουργούς, είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τον κόσμο της εργασίας, το συνταξιούχο και τον κάθε πολίτη», υποστήριξε ο κ. Βρούτσης.

Η παράδοση παραλαβή του υπουργείου Εργασίας, έγινε αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό.

Ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε με την κυρία Αχτσιόγλου, κατά την παράδοση παραλαβή. Ο νέος υπουργός Εργασίας τα προηγούμενα χρόνια είχε ασκήσει έντονη κριτική στην υπουργό και τους υφυπουργούς της.

Υφυπουργοί του Γιάννη Βρούτση θα είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη θέση της Θεανώς Φωτίου και ο Νότης Μηταράκης, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Εφη Αχτσιόγλου αποχωρεί από το υπουργείο, ωστόσο, για πρώτη φορά εκλέγεται βουλευτής, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η κυρία Αχτσιόγλου κατά την προεκλογική περίοδο ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμεινε στη θέση της υπουργού για 2,5 χρόνια και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Πριν αναλάβει υπουργός, ήταν στενή συνεργάτις του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στο υπουργείο Εργασίας, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση πηγαίνουν ο Νότης Μηταράκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Νότης Μηταράκης, χρόνια βουλευτής, έχει ξανά αναλάβει χρέη υφυπουργού σε παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Η νέα υφυπουργός Εργασίας

Η κυρία Μιχαηλίδου, τεχνοκράτις, το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού́ του ΟΟΣΑ, κομμάτι των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου.

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Αχτσιόγλου: «Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στη ΝΔ μία χώρα εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε»

Αχτσιόγλου: Παραδίδουμε μια άλλη χώρα (Photos) - Media

«Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους, η οποία ήταν σαφής, καθαρή και απολύτως σεβαστή από όλους μας. Η ΝΔ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εναλλαγή στη διακυβέρνηση, εξάλλου, είναι βασικό στοιχείο στη λειτουργία της Δημοκρατίας και η επιλογή της αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στη ΝΔ μία χώρα εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε, πριν από 4,5 χρόνια», δήλωσε η απερχόμενη υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Παραδίδουμε μία χώρα εκτός μνημονίων, που έχει βγει οριστικά από το καθεστώς της επιτροπείας, έχει αφήσει αμετάκλητα πίσω της την απειλή της χρεοκοπίας, έχει περάσει σταθερά σε δυναμική αναπτυξιακή πορεία με εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με υγιή δημόσια οικονομικά, έχει ρυθμίσει μακροπρόθεσμα το δημόσιο χρέος της, έχει ξαναβγεί στις αγορές με επιτόκια που είχε να δει πολλά χρόνια, πριν από την κρίση. Παραδίδουμε μία χώρα που, αντί για άδεια ταμεία, έχει ένα σημαντικό απόθεμα 35 δισ. ευρώ, το οποίο της δίνει ασφάλεια και σιγουριά για την επόμενη μέρα».
Οι χειραψίες Βρούτση-Αχτσιόγλου

Ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος διακρίνεται πίσω από την Εφη Αχτσιόγλου, διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικής ασφάλισης το τελευταίο διάστημα.

Η τελευταία χειραψία Βρούτση-Αχτσιόγλου έγινε υπό τα βλέμματα των απερχόμενων υφυπουργών του υπ. Εργασίας.

 

Η Εφη Αχτσιόγλου αποχώρησε περισσότερο χαμογελαστή από ό,τι η η Θεανώ Φωτίου που ακολουθούσε.

Πηγή: iefimerida.gr –

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ