Ο Κρεμαστινός αποκαλύπτει: Όταν ο Ανδρέας ήταν διασωληνωμένος στο Ωνάσειο «Με πίεζαν να βγάλω ανίκανο τον Παπανδρέου»

2
791
ΝΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αποκάλυψη Κρεμαστινού για το Ωνάσειο: «Με πίεζαν να βγάλω ανίκανο τον Παπανδρέου»

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Δημήτρης Κρεμαστινός στο Ωνάσειο
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Δημήτρης Κρεμαστινός στο Ωνάσειο

Σε μια εξομολόγηση- αποκάλυψη για τα χρόνια που ήταν γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο Ωνάσειο προχώρησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στην επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Κρεμαστινός αναφερόμενος στην ανάγκη να βρεθεί μία ασφαλιστική δικλείδα στο Σύνταγμα έτσι ώστε να μην είναι αναγκαία η γνωμάτευση των γιατρών προκειμένου να αντικατασταθεί μόνιμα η προσωρινά ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που έχει πρόβλημα υγείας, θυμήθηκε τα όσα έζησε τις μέρες του Ωνασείου και τις πιέσεις που δεχόταν ακόμη και από τον Κωστή Στεφανόπουλο να γνωμάτευση ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός

«Στην πράξη ο αείμνηστος Στεφανόπουλος έλεγε ότι δεν μπορεί συνταγματικά να τον θεωρήσει Πρωθυπουργό. Άρα, ζητούσε την παραίτηση του Πρωθυπουργού, που ήταν αδύνατο να γίνει. Η χώρα ήταν ακυβέρνητη ουσιαστικά για πάνω από έναν μήνα και αν θυμόσαστε, ευτυχώς μετά έγινε η παραίτηση και τα γεγονότα των Ιμίων ακολούθησαν μετά, διότι, αν τα Ίμια ήταν μερικές ημέρες πιο πριν, η κατάσταση θα ήταν τραγική για τη χώρα.

Θυμάμαι τότε τον αείμνηστο Στεφανόπουλο που μου έλεγε: «Βρε παιδί μου, κάνε τουλάχιστον προσωπική γνωμάτευση» και του απαντούσα εγώ ότι το συμβούλιο των γιατρών λέει ότι δεν μπορούμε να δώσουμε γνωμάτευση ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι, έστω και ένα τοις χιλίοις να λειτουργήσει, άμα ξυπνήσει -ήταν διασωληνωμένος- μπορούσε να μας πει: «Με αντικαταστήσατε εσείς οι γιατροί;»

Ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη στην συνταγματική αναθεώρηση έτσι ώστε να βρεθεί ένας τρόπος που να μην είναι απαραίτητη και αναγκαία η γνωμάτευση των γιατρών και μάλιστα ανέφερε πως το θέμα το συζήτησε και με τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

« Σας διαβεβαιώνω, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν, όπως λένε. Εμείς οι γιατροί δεν δίνουμε γνωμάτευση για να στηριχθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να πει ότι αντικαθίσταται ο Πρωθυπουργός.

Και μάλιστα χαριτολογώντας, όταν μιλούσα με τον Πρωθυπουργό, του είπα στο διάδρομο «εσείς είστε νέος, αλλά ουδείς εξαιρείται από τον κανόνα». Ο Σουμάχερ έκανε σκι και μετά έπαψε να λειτουργεί σαν άνθρωπος. Δεν μπορεί να τα δεν ξέρει κανένας αυτά.

Πρέπει, δηλαδή, οι συνταγματολόγοι να βρείτε μία διατύπωση όπου να υπάρχει Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ή να μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τον ενεργοποιήσει για να καλυφθεί αυτό το κενό, το οποίο εγώ προσωπικά έζησα στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1995-1996».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός (δεξιά), χαιρετά τον Ανδρέα Παπανδρέου από τα βλέμματα της Δημ. Λιάνη και του Απ. ΚακλαμάνηΟ Δημήτρης Κρεμαστινός (δεξιά), χαιρετά τον Ανδρέα Παπανδρέου από τα βλέμματα της Δημ. Λιάνη και του Απ. Κακλαμάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ζούσε ο Ανδρέας δε θα τα βάζε από το πρωί ως το βράδυ με το συριζα. Γιατί ήταν αντιδεξιος. Οι σημερινοί του πασοκ κολοτριβονται στο μητσοτακη για κανένα κοκκαλακι. Όταν τους βλέπω ντρέπομαι γιαυτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ