Γιος πολιτικού και δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα κόκας

1
224

Διακινούσε τα ναρκωτικά ακόμη και μέσω… ΚΤΕΛ, αλλά και αεροπορικώς

Γιος γνωστού βουλευτή και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί φέρεται ότι είχαν κομβικό ρολό στο 11μελές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η σπείρα, που είχε απλώσει τα πλοκάμια της τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, διακινώντας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, προσέκρουσε στον… τοίχο των «Αδιάφθορων» που επί τέσσερις μήνες κατέγραφαν με προσοχή κάθε κίνηση των μελών της, φτάνοντας στη σύλληψή τους.

Την Παρασκευή οι έμπειροι αστυνομικοί προχώρησαν σε παράλληλες εφόδους σε σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και περιφέρεια, περνώντας χειροπέδες σε εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πέντε Ελληνες και τέσσερις Αλβανοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή τους στην οικία του κατηγορούμενου ως «αρχηγού» του εγκληματικού δικτύου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον γιο του βουλευτή, ο οποίος, σε αντίθεση με τον σκληρό και γνωστό στις αρχές Αλβανό που φέρεται ότι ηγείται της ομάδας, δεν πρόλαβε να διαφύγει.

Ο γόνος του πολιτικού φέρεται ότι είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ ρόλους-κλειδιά είχαν και οι δύο αστυνομικοί που, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Σε διαθεσιμότητα

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, «έσπρωχνε», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα ναρκωτικά σε… διευρυμένο δίκτυο ατόμων, ενώ ο δεύτερος, που υπηρετεί στα Γρεβενά, προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεσή τους. Και οι δύο έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ο δεύτερος μετά την προανάκριση αφέθηκε ελεύθερος, γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα διακινούσε τα ναρκωτικά ακόμη και μέσω… ΚΤΕΛ, αλλά και αεροπορικώς, ενώ τα μέλη του φέρεται ότι εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους χρησιμοποιούσαν στις συνεννοήσεις τους κάρτες-φαντάσματα και διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ επέλεγαν να συνομιλούν με συνθηματικές εκφράσεις. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν, εκτός από ναρκωτικά, πέντε πυροβόλα όπλα, κοσμήματα και τιμαλφή, πλήθος κινητών τηλεφώνων και το ποσό των 35.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος ύστερα από πληροφορίες για εμπλοκή συγκεκριμένου συναδέλφου τους σε υποθέσεις ναρκωτικών. Εις βάρος των εννέα συλληφθέντων, του φερόμενου αρχηγού που κατάφερε να διαφύγει, αλλά και του αστυφύλακα από τα Γρεβενά, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος. Οι εννέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Παράπονα για την ποιότητα της «τούρτας» και του «κέικ»

Απογοητευμένος από την… ποιότητα των ναρκωτικών που διακινούσε το πολυμελές κύκλωμα, στο οποίο φέρεται ότι είχε ρόλο-κλειδί, εμφανίζεται ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση! Σε έναν από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που κατέγραψαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος αστυνομικός κάνει παράπονα (!) ότι με το συγκεκριμένο… προϊόν «δεν πρόκειται να κάνουν δουλειά».

Αστυνομικός: «Ρε μαλ..α, έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό, είναι περσινό, ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά, κατάλαβες; Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσα σε δυο τρεις εδώ γύρω γύρω και μου έχουν σκοτίσει τα αρ……α και μου ζητάνε εδώ και είκοσι ημέρες, κατάλαβες; Και μου λέει, φίλε, με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά! Στην αποθήκευσή του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πως να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο, ρε φίλε, σαν να είχε ψιλομουχλιάσει…»

Συγκατηγορούμενος: «Δεν δουλεύει, δηλαδή;»

Αστυνομικός: «Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά, όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα, δεν ήταν καλό…»

Πάντως, τα κατηγορούμενα μέλη της σπείρας φέρεται ότι τηρούσαν αυστηρούς κανόνες στις τηλεφωνικές στιχομυθίες τους, αποφεύγοντας τις ευθείες αναφορές στις ναρκωτικές ουσίες! Αντί γι’ αυτές, φρόντιζαν να χρησιμοποιούν ευφάνταστες ορολογίες που παρέπεμπαν σε… γλυκίσματα, όπως τούρτα, κέικ, βούτυρο, ενώ για να συνεννοηθούν για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν οικονομικούς όρους και τις μετρούσαν ως χρηματικά ποσά, δηλαδή 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.!

Πηγή: espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ