Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Β. Γεωργούλης για Μακεδονία: Τα πολιτικά παιχνίδια. Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων....

Β. Γεωργούλης για Μακεδονία: Τα πολιτικά παιχνίδια. Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Το μοιραίο Λάθος και η » Έξυπνη κίνηση»!

7
156

Μακεδονία. Η Αρχαία Μακεδονία. Η Σημερινή. Τα πολιτικά παιχνίδια. Η προσπαθεια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Το μοιραίο Λάθος και η » Έξυπνη κινηση»!

Υπεγραφη προχθές στις Πρέσπες εν μέσω αντιδράσεων των πολιτών των δυο χώρων η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία»!
Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή. Μακεδονία(η Αρχαία και μόνη ως κράτος) ηταν η περιοχή οπου κατοικούνταν απο Έλληνες Μακεδόνες κατα την αρχαιότητα και ξεκινούσε Βόρεια απο τα Σκόπια, δυτικά απο ανατολικο μέρος της Αλβανίας, Νότια την Μακεδονία μας και ανατολικα μερος της Δυτικής Βουλγαρίας και φυσικά δικό μας. Μετά απο όσα γνωριζουμε για την ιστορία μας κάποιες περιοχές της Μακεδονίας κατακτήθηκαν και οι κατοικοι μετανάστευσαν στην Ελλάδα ή αναγκαστηκαν να δεχθούν με τις συνέπειες τα νέα καθεστώτα που ακολουθησαν. Επάνω στη Μακεδονία τα πολιτικά αλλα και πολεμικά παλαιότερα παιχνίδια ηταν πολλα. Οι Βούλγαροι και στους δυο παγκόσμιους πολέμους προσπάθησαν είτε με συμμαχίες είτε με τη βία να προσαρτηθεί η Μακεδονία στο κράτος τους με τα γνωστά δεινά των Ελλήνων κατοίκων απο τα στρατευματα τους, και σήμερα οι Τούρκοι με τους συμμαχους τους Αλβανους μέσω της αποσταθεροποιησης της κατάστασης με το Μακεδονικό ζήτημα.(κατι που δεν έγινε)!!!!
Λάθη στο πέρασμα των αιώνων έγιναν απο τις Ελληνικές κυβερνήσεις όπως η μη επίσημη στήριξη της ενσωμάτωσης της υπόλοιπης Μακεδονίας(μέσω συνθηκων η ακόμα και εκμεταλλευσης των πολέμων που προηγηθηκαν. Το μοιραίο λάθος ηταν τελευταία η μη αποδοχη του ονόματος Σλαβομακεδονια( μόνο ονομα με προσδιορισμό λαού που κατοικει σε Μακεδονικό έδαφος και ΟΧΙ Μακεδόνων κατοικων(Ελληνες).
Η Έξυπνη κίνηση που για εμας φάνηκε προδοσία και η σύντομα ομαλοποίηση της κατάστασης στο μέτωπο της μακεδονιας ηταν οτι ο πρωθυπουργός υπέγραψε τη συμφωνια με τον ορο Βόρεια Μακεδονια κλεινοντας την πόρτα σε οποιον θελησε να παραμείνει ανοιχτη αυτη η πληγή. Με εναν ορο καθαρα γεωγραφικό χωρις ομως άσχετα αν συμφωνώ με τον ορο να δίνει πάτημα σε κανέναν να θελήσει να.επιβουλευτει το Ελληνικό Μακεδονικό έδαφός. Ετσι βλέπουμε περισσότερο αντιδράσεις στην πλευρά των Σκοπίων( υποστιριζομενες απο Αλβανούς και.Τούρκους) μιας και κλείνει ενα κεφαλαιο που καποιοι θα ηθελαν ανοιχτο για να υλοποιήσουν τα ύπουλα σχεδια τους(Μουσουλμανικο τοξο).
Σύντομα να περιμένουμε λήξη σε αλλες πληγές που υπαρχουν ανοιχτές που πιστευω θα υπαρχουν οι Σολομωντιες λυσεις ώστε ο «γείτονας» να μην μπορεί να πατησει ωστε να προχωρήσει στα σχέδια του σε βάρος της χωρας μας.
Σας ευχαριστώ. Βασίλης Γεωργούλης

Φωτογραφία του Βασίλης Γεωργουλης.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ώστε μας συμφέρει αυτή η υπογραφή. Για δες την συνέντευξη του Λυγερού μπας και καταλάβεις τι γίνεται.

  2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΛΠ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα. Ενός αμερικανικού κυκλώνα, ο οποίος στην κυριολεξία σαρώνει τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κράτη, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδιασμών. Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ιμπεριαλιστών, θα γίνουν αλλαγές συνόρων.Η Ελλάδα στο σημείο αυτό κινδυνεύει θανάσιμα. Κάποιοι έχουν ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα εθνικά της θέματα, για να την αναγκάσουν σε αυτοακρωτηριασμό.Αιγαιο,Κρητη Θράκη, Κύπρος,Μακεδονια και Ήπειρος είναι ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα σύρουν την Ελλάδα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, που θα θυμίζει χειρουργείο. Θα την αναγκάσουν να θυσιάσει κάτι σημαντικό, για να σώσει υποτίθεται τα υπόλοιπα. Όμως, το χειρότερο είναι πως όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί με τη συνεργασία των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών. Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι «Έλληνες», για να κάνουν εκ του ασφαλούς μεγάλες πολιτικές καριέρες, έχουν προσυμφωνήσει να εξυπηρετήσουν τους ολέθριους αυτούς σχεδιασμούς.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  3. φυσικά την νύφη πρέπει να την πληρώσει η Ιστορία της Ελλάδος που την ξεπουλούν όσο – όσο, όπως πούλησαν τόσα χρόνια μέσω των μνημονίων τους Έλληνες.
    Τα Σκόπια είναι κομμάτι του ενεργειακού μονοπατιού των αγωγών προς την Κεντρική Ευρώπη και απαγορεύεται ρητά να το χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι και Τούρκοι με τον γνωστό Turkishstream. https://shmantikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_267.html#more

  4. Θέλει η π@@τάνα, να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! Τα σχέδια των μεγάλων για τη δημιουργία της «Μεγάλης Μακεδονίας» με πρωτεύουσα τη Θεσ/νίκη δεν είναι καινούρια ούτε είμαστε φαντασιόπληκτοι (όπως θέλουν, να μας παρουσιάζουν τα τσουτσέκια του ΣΥΡΙΖΑ), όσοι μιλάμε για σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Μεταφέρω από άρθρο, που δημοσιεύτηκε 6/3/2009: «Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ στα ζητήματα μειονοτήτωνΓκέι Μακντούγκαλ συμπεραίνει, ότι η Ελλάδα καταπατεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων της και συγκεκριμένα τα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού, έκφρασης και ελευθερίας συνάθροισης Μακεδόνων και Τούρκων.» http://www.triklopodia.gr/μια-σκεπτομενη-ελληνιδα-το-εγκλημα-ητ/#

  5. Συγκεκριμένα, η εν λόγω κότα ήρθε μια περαντζάδα από Ελλάδα μεριά τάχα μου δήθεν, ότι και καλά καταπατούνταν τα δικαιώματα των Ρομά. Μετά όμως είπε, να το επεκτείνει το θέμα και να δείξει πόσο «κακοί» είμαστε εμείς οι ΄Ελληνες και πόσο δε σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, που υπάρχουν στη χώρα μας! ΄Ετσι την έκανε προς Θράκη μεριά, όπου και συνάντησε τους προστατευομένους του Τουρκικού Προξενείου και μετά έκανε τη βόλτα της και προς Φλώρινα, όπου συνάντησε μέλη του «Ουράνιου Τόξου» (σλαβόφωνο κόμμα που εδρεύει στη Φλώρινα).

  6. ΕΠΕΙΔΗ Ο ERGA ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΤΙ :1. ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 22ας ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1943 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ,400.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ,ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ -ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ.
    2. ΟΙ 30 ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΔΟΥΛΩΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ – ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΑ
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΑΣ ΛΙΛΗ

  7. ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥ Η 17ΧΡΟΝΗ ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ,ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η 19ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΟΥΛΑ ΛΙΛΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΕΝΟΣ ΑΡΜΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ. ΜΕ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ.
    3. ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΥΤΟΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ, ΜΑΤΑΙΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΕΑ ΚΙΝΑ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΑΣ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ