Πολυτεχνείο χιλιάδες κόσμου στην πορεία- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ με ΜΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ) Ρίγη συγκίνησης: «Πότε θα κάνει ξαστεριά» (vid)

6
637

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ

Σε πεδίο μάχης μετατρέπεται για άλλη μια χρονιά το κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους μεν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τους δε να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. 

 

Έχουν γίνει  προσαγωγές ενώ η ένταση μεταφέρεται στα Εξάρχεια όπους κατευθύνθηκαν οι διαδηλωτές.

Δικηγόρος τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια -Διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό

Φωτογραφία: (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Φωτογραφία: (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στον Ευαγγελισμό διακομίστηκε το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα Εξάρχεια.

Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, την γυναίκα παρέλαβε ασθενοφόρο που την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για 50χρονη δικηγόρο, που διαμένει στην περιοχή, η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Η γυναίκα δέχθηκε φωτοβολίδα στο γόνατο η οποία εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτοβολίδα έσπασε το πόδι της γυναίκας η οποία και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.

Πολυτεχνείο: Χιλιάδες κόσμου έδωσαν και φέτος το «παρών» στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μεγάλος όγκος της πορείας κάποια στιγμή σταμάτησε και όλοι μαζί τραγούδησαν το γνωστό ριζίτικο «Πότε θα κάνει ξαστεριά», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και συνταράσσοντας με τη φωνή τους το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ

Σε πεδίο μάχης μετατρέπεται για άλλη μια χρονιά το κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους μεν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τους δε να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο προσαγωγές ενώ η ένταση μεταφέρεται στα Εξάρχεια όπους κατευθύνθηκαν οι διαδηλωτές.

Πολυτεχνείο – LIVE: Λεπτό προς λεπτό η πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Βίντεο από τα επεισόδια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ  www.newsit.gr

Ένταση και επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου σε τρία διαφορετικά σημεία στην Αθήνα 

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η μεγάλη πορεία για τα θύματα του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν τα… επεισόδια. Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πιο κάτω από τη ΓΑΔΑ και πιο συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 106. Οι αστυνομικοί προκάλεσαν έντονα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και κάνοντας «ντου» στους διαδηλωτές. Στην συνέχεια, «έπεσαν» χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έγινε χρήση χημικών. Λίγο πιο πέρα υπήρξε συμπλοκή με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί που ήταν στην Θύρα 13 πέταξαν τρικάκια στους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα στην Στουρνάρη οι αντιεξουσιαστές είχαν ξεκινήσει το… πάρτι με συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ.

Πολυτεχνείο – LIVE: Λεπτό προς λεπτό η πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου | Newsit.gr

 

Πολυτεχνείο, 44 χρόνια μετά. 17 Νοεμβρίου σήμερα και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της Χούντας. Εκδηλώσεις που φέτος ήταν… «κουτσουρεμένες». Η κατάληψη από ομάδα αναρχικών δεν επέτρεψε να ανοίξουν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τους τριήμερους εορτασμούς.

Ήταν η πρώτη φορά από την πτώση της δικτατορίας που έγινε κάτι τέτοιο. Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 15:00.

Σχεδόν 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός.

Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο live blog του newsit.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο ποιητής Αλέξης ΤΣΙΠρΑΣ, ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ, ανιψιός του Στ. ΠΑΤΑΚΟΥ και υιός τους εργολάβου της ΧΟΥΝΤΑΣ απαγγέλει ποίημα…

      «Ο δεξιός ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-Σκοταδόψυχος και όχι ο αριστερός σκατόψυχος»… Φαρμάκι έχω στην ΔΕΞΙΑ μου Ψυχή, Φέρνει μαυρίλα θολερή η κάθε μου κολοτούμπα. Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, επιλέγω όλα τα φιλέτα του κράτους και τα ξεπουλώ… Με το πιοτό της η φτώχια με κερνά, με φωνάζουν όλοι ΜΑΥΡΗ ΔΕΞΙΑ, Εβίβα μου… Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω, πω, πω, πω, πω, πω, πω, πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπώ, πωπωπωπώ και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω. Και οι Κώοι απαντούν: …και το μυαλό σου ΑΛΕΞΗ είναι θολό και του ΚΟΝΤΟΥ πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου αρχηγέ ΑΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ. Κοκορίκο!, Κοκορίκο!, Κοκορίκοοοοο!!!…

      • Καλά εσύ έχεις λαλήσει εδώ και καιρό…τι νούμερο ζουρλομανδύα να σου παραγγείλω;

  1. Μου θελατε μαγκιες στη Λεωφορο….που πατε ρε φλωροι? Παρτε τωρα τις φαπες σας και περαστικα….σ’ οποιο κομμα κι αν ειστε εδω θα προσκυνατε σουργελα….ΠΑΟ Θρησκεια θυρα 13

  2. μια γιορτη φτιαγμενη για τους μεταπολιτευτικους αλητες οι οποιοι εχουν κανει την πατριδα σκουπιδοντενεκε..

  3. ΜΑΤατζήδες – Επαναστάτες του γλυκού νερού…σημειώσατε Χ.
    Ύστερα από ένα θεαματικό και συναρπαστικό αγώνα (που διεξήχθη στο στάδιο των Εξαρχείων) μεταξύ των ομάδων…ΜΑΤ και Επαναστατών του γλυκού νερού (κρατώντας χιλιάδες Έλληνες θεατές καθηλωμένους στους δέκτες) δεν είχε νικητή.
    Αναμείνατε στους δέκτες σας, γιατί θα ακολουθήσει και ρεβάνς που θα διεξαχθεί κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου.
    Σημειώση: …για όσους θέλουν να παραβρεθούν από κοντά στον αγώνα, προπώληση εισιτηρίων στη ΓΑΔΑ ή στα στέκια των Εξαρχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ