«Πέταξε για τους ουρανούς» η αγαπητή συμπολίτισσά μας Βασιλική Κροτήρη- Χατζηθέμελη

10
39757

«Γιάννη, από σήμερα τα ξημερώματα η μητέρα μου βρίσκεται κοντά στο Θεό», ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Μιχάλης Χατζηθέμελης που ξέρει ως άνθρωπος της τεχνολογίας να ξεχωρίζει μοναδικά το αληθινό από το ψεύτικο, μας μετέφερε λιτά και περιεκτικά -όπως πάντα εκφράζεται- το γεγονός.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αυτή την περίοδο που η εκκλησία μας έχει ως χαιρετισμό και ξεκίνημα για όλες τις ακολουθίες και τα μυστήρια το «Χριστός Ανέστη», έχοντας «ολάνοιχτους τους ουρανούς για τις ψυχές» σύμφωνα με την παράδοσή της.

Για περίπου 40 μέρες, από την Παρασκευή 19 Απριλίου (του Ακάθιστου Ύμνου) όταν υπέστη το βαρύτατο εγκεφαλικό η Βάσω, έζησε θαυμαστά περιστατικά όλη η οικογένεια.

Ο σύζυγος Κώστας ακοίμητος φρουρός – βράχος στο πλευρό της, τα παιδιά της ο Σάββας και ο Μιχάλης με αστείρευτη δύναμη ψυχής με τις προσευχές και τις ανθρωπίνως δυνατές ενέργειές τους.

Θα μπορούσε να είχε «φύγει» η Βάσω το πρώτο κρίσιμο 24ωρο μέχρι τη διακομιδή της στην Αθήνα, μετά στο πολύ κρίσιμο χειρουργείο με σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Κι όμως όχι μόνο τα ξεπέρασε αφήνοντας άναυδους τους γιατρούς για το πως ξαφνικά άρχισαν να αλλάζουν τα δεδομένα και η Βάσω όχι μόνο καλυτέρευε συνεχώς, αλλά άνοιξε τα μάτια της και έσκασε τις πρώτες κινήσεις τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την Ανάσταση και του Αγίου Γεωργίου είχε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση, μέχρι που βγήκε από την εντατική.

Σε βαθμό που αναρωτιόμασταν «…όταν ο Κώστας, ο Σάββας και ο Μιχάλης είδαν αυτά που είδαν κι έζησαν αυτά που έζησαν (θα τα πουν οι ίδιοι όταν και όπου πρέπει), άραγε η Βάσω τι θα έχει να μας πει ότι είδε και βίωσε, όταν έρθει;»

Η Βάσω με τα διαρκώς χαμογελαστά μάτια που μόνο μια φορά τα είδε συγκινημένα ο φίλος Κώστας -όπως μας έλεγε στο τηλέφωνο- ήταν μια πραγματική έκφραση ψυχής, σαν να ήθελε να του πει και του έλεγε με τον τρόπο της τόσα πολλά…

Το μυστήριο της ζωής και του θανάτου όπως το εξηγούν ο σύγχρονός μας Άγιος Πορφύριος κ.α. σύγχρονοι Άγιο που έβλεπαν με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος τα πάντα μέσα από αμέτρητα θαυμαστά περιστατικά (με όνομα και επώνυμο), έχει άλλη λογική που οι άνθρωποι μέσα από τον ανθρώπινο πόνο και τη θλίψη μπορούν (αν τους αφουγκραστούν) να το προσεγγίσουν στην πραγματική του διάσταση.

Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά:

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών η αγαπητή συμπολίτισσά μας Βασιλική Κροτήρη (σύζυγος Κώστα Χατζηθέμελη).

Μια γεμάτη αγάπη, καλοσύνη, χαμόγελο, ευγένεια ψυχής, εργατικότητα (υποδειγματική ξενοδοχοϋπάλληλος για πολλά χρόνια) λεπτότητα, διακριτικότητα, δοτικότητα, άριστη σύζυγος και υποδειγματική μητέρα δύο πολύ αξιόλογων και ξεχωριστών παιδιών του Σάββα και του Μιχάλη.

Με μεγάλη αγάπη για την ενορία της τον Άγιο Παύλο στο Λινοπότη και την εκκλησία γενικά παρούσα πάντα στις γιορτές των εξωκκλησίων μας με την οικογένειά της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 (εορτή Μεσοπεντηκοστής) και ώρα 2μμ από τον ΙΝ Αγίου Παύλου Λινοποτίου. Η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού στη 1μμ.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής Πυλίου.

Καλό παράδεισο αγαπητή Βάσω.

(«Δικαίων δὲ ψυχαὶ ἐν χειρὶ Θεοῦ, καὶ οὐ μὴ ἅψηται αὐτῶν βάσανος» Αἱ ψυχαὶ ὅμως τῶν δικαίων, καὶ μετὰ τὸν χωρισμόν των ἀπὸ τοῦ σώματος, ὑπάρχουν εἰς τὴν χεῖρα τοῦ Θεοῦ ἀπολαύουσαι τῆς παντοδυνάμου προνοίας Του)

Κουράγιο και δύναμη ψυχής Κώστα, Σάββα, Μιχάλη.

Ο συγκινητικός και πολύ αληθινός αποχαιρετισμός από το γιο της Μιχάλη:

 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση του ΔΗΡΑΣ Κω για την απώλεια της μητέρας του συναδέλφου Μιχάλη Χατζηθέμελη

 

Με βαριά θλίψη, ανακοινώνουμε την απώλεια της μητέρας του αγαπητού συναδέλφου μας, Τεχνικού Εικονολήπτη, Μιχάλη Χατζηθέμελη.
Η μητέρα του συναδέλφου μας Μιχάλη Χατζηθέμελη, Βασιλεία, άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί στις 27/05/2024 σε ηλικία μόλις 65 ετών.
Η εκλιπούσα, άφησε το στίγμα της με την καλοσύνη, την αγάπη και την αστείρευτη υπομονή της. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος που υπέμεινε με υπομονή και αυταπάρνηση την δύσκολη περιπέτεια υγείας που της παρουσιάστηκε προ ολίγων μηνών, νοσηλευμένη για αρκετές εβδομάδες στην εντατική νοσοκομείου των Αθηνών.
Ο Μιχάλης αποτελεί πολύτιμο μέλος της ομάδας του Kos TV και θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Μιχάλη και σε ολόκληρη την οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ., του Διευθυντή του μέσου και των εργαζομένων τεχνικών και δημοσιογράφων του σταθμού

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΜΜΕΚ

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ.) εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στoν αγαπητό συνάδελφο του “Kos Tv”, Μιχάλη Χατζηθέμελη, για τον θάνατο της μητέρας του.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφυγε μια αληθινή κυρία αξιέπαινος σύζυγος και μητέρα δύο θαυμάσιων παιδιών. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στον συμμαθητή μου Κώστα και στα δύο αξιαγάπητα παιδιά της. Ο Παράδεισος θα δεχθεί άλλη μια Αγγελική ψυχή.

  2. τα συλλυπητήρια μου στην αγαπητή οικογένεια της εύχομαι να τους δίνει ο Θεός δύναμη και υπομονή

  3. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ.Η ΒΑΣΩ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑ.ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ,ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ.

  4. Βάσω μου τι να πω, ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια……..Απίστευτο……..Μακάρι να ήταν ψέμα……..Υπέροχος άνθρωπος, αξιέπαινη και υποδειγματική μάνα.Ειχες μια απίστευτη φιλικότητα και με τον χαρακτήρα σου κερδιζες αμέσως την εκτίμηση όλων όσων είχαμε την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουμε. Καλό παράδεισο Βάσω μου,τώρα βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Χριστού και από εκεί ψηλά να προσέχεις τον Κώστα σου και τα παιδιά σου που λατρευες.

  5. Πραγματικά απίστευτο!!
    Κρίμα τόσο νέος άνθρωπος.
    Βάσω Καλό σου Ταξίδι κ Καλό Παράδεισο !!
    Θερμά συλλυπητήρια

  6. Ο Θεός να αναπαύει τη ψυχούλα της
    λυπάμαι πολύ
    Καλόν παράδεισο
    συλλυπητήρια στα παιδιά και στον σύζυγό της

  7. Αιώνια η Μνήμη! μας συγκίνησατε! καλή δύναμη σας ευχομεθα εκ μέσου καρδίας, Χρίστος Ανέστη!!! την αγάπη μας από Γερμανία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ