Αναγγελία μνημοσύνου Ευφροσύνης Κατσαμούνδη

3
6810

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία της αγαπητής συμπολίτισσάς μας Ευφροσύνης Κατσαμούνδη, από την οικογένεια τελείται μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της. Αύριο θα στολιστεί το κόλλυβο και θα τελεστεί Τρισάγιο.

Η εικόνα κειμήλιο της Παναγίας την οποία έφερε από την Σμύρνη (τουλάχιστον 200 ετών) μετά την καταστροφή και τον διωγμό η οικογένεια της και της οποίας άναβε το καντήλι καθημερινά (συνεχίζουν να το κάνουν στη μνήμη της τα παιδιά της).

Η αείμνηστη Ευφροσύνη Κατσαμούνδη ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που είχαν δει τον Άγιο Σάββα λόγο πριν ολοκληρώσει τον επίγειο βίο του και διακόνησε επίσης για πολλά χρόνια στη μονή του Πανορμίτη στη Σύμη, καθώς ευλαβούνταν ιδιαίτερα με την οικογένειά της τον Αρχάγγελο.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα τελευταία του έλεγε πάντα την φράση Έυλόγησον τέκνο μου’ ..η αποθανούσα του πήγαινε καθημερινά παξιμάδια και λίγα κουκιά που έβραζε σ ένα καφερό .

  2. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψουμε για το μεταναστευτικό

    Πόσες νύφες, πόσα νεαρά παιδιά, πόσες ολόκληρες οικογένειες έφυγαν με το ΠΑΤΡΙΣ,τέλη των 50ς αρχές 60ς…με τον σχεδόν 40μερο πλου, όπου στα αμπάρια και στεγανά είχαν γέρικα άλογα (αφηγήσεις Καλυμνίων,Συμνιακών στο περιοδικό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ) ,που με το κρέας τους τάιζαν τους ταλαίπωρους ταξιδιώτες πριν περάσουν απ τις επιτροπές υγείας για τυχόν αρρώστιες, ψείρες, επιδημικές αρρώστιες…Α ρε αθάνατε Εμφύλιε ακόμα σπέρνεις και θερίζεις. Μυαλό δεν βάλαμε,ούτε και πρόκειται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ