«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Θοδωρής Β. Μάμμης από το Ζηπάρι

5
30189

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Θοδωρής Μάμμης του Βασιλείου από το Ασφενδιού.

Ένας γνήσιος Ασφενδιανός, εργατικός, θυμόσοφος, κοινωνικός, φιλήσυχος άνθρωπος.

Άριστος οικογενειάρχης, πολύτεκνος, σύζυγος, πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς.

Με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του και την εκκλησία (δεν έχανε ακολουθία), ευλαβής, απλός και ταπεινός.

Ως ανιψιός του αείμνηστου λαϊκού ποιητή Αντώνη Μάμμη (Φάκκου), είχε κι αυτός το ποιητικό χάρισμα.

Έτσι όταν το καλούσε η περίσταση ή τον ρωτούσε κάποιος σκάρωνε στο άψε σβήσε εύστοχα αυτοσχέδια δίστιχα (θυμάμαι στα χρόνια της δημοτικής τηλεόρασης όταν πήγαμε με συνάδελφο εικονολήπτη να καταγράψουμε κάποιες απόψεις πολιτών στο καφενείο και τον ρωτήσαμε την άποψή του μας άρχισε λέγοντας: «καλώς τα τα καλόπαιδα που κάνουν τα γιουρούσια, μα ο ένας είναι αξύριστος κι ο άλλος με τα μούσια»).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη 21/03/2024 και ώρα 3μμ στον ιερό κοιμητηριακό ναό του Οσίου Χριστοδούλου στο Ζηπάρι (η σορός θα βρίσκεται εντός του ναού μία ώρα νωρίτερα).

Καλό παράδεισο αγαπητέ κ. Θοδωρή.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλο παραδεισο αγαπημενε μας φιλε κ γειτονα Θοδωρη.Η απωλεια σου μας στεναχωρησε πολυ.Θα μας λειψει η ομορφη παρεα που καναμε καθε μερα στην Λεσχη,τα τραγουδακια που μας ελεγες και σκαγαμε στα γελια,η καλοσυνη σου ολα αυτα θα μεινουν αλησμονητα απ ολους μας.Σε αξιωσε ο Θεος να δημιουργησεις μια υποδειγματικη οικογενεια με την Κατινα σου με πολλα παιδια,εγγονια και δισεγγονα τα οποια παντα λατρευες.Δωσε πολλους χαιρετισμους σε ολους τους αγαπημενους ανθρωπους της Λεσχης μας εκει ψηλα και να μας φιλησεις τον Μιχαλη και τον Μανο.Τα θερμα μας συλλυπητηρια στην Κατινα μας,στα παιδια,στα εγγονια και σε ολους τους συγγενεις.🙏🙏🙏🙏😭😭😭😭

  2. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ ΟΔΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ.

  3. From your cousin Theodore in the USA, I am so glad that I finally had the opportunity to meet him and his wife, daughter, son and his wife in Zipari this last summer. He was quite a gentleman and we enjoyed our visit. May he rest in peace with the Lord and May his memory be eternal. Cousin Theodore Mammis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ