Πάνω από 70 απινιδωτές και 1000 πιστοποιημένοι πολίτες στην Κω, σώζουν ζωές!

3
5287

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», για τους απινιδωτές στην Κω, ο συμπατριώτης μας , μουσικός και μέλος της Ομάδας Διάσωσης κ.Ερρίκος Τρουμούλης, μίλησε για τα περιστατικά που έχει βιώσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εθελοντές και τόνισε πως Κως , έχει πάνω από 70 απινιδωτές σε σχολικά συγκροτήματα και δημόσια κτίρια (προσφοράς του Ομίλου Μήτση) και πάνω από 1000 πιστοποιημένους συμπολίτες μας που είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές!
Στην Κω, όπως περιγράφει ο κ. Τρουμούλης, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης , έχουν εκπαιδεύσει περίπου 1000 ενηλίκους στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή , με τις εκπαιδεύσεις να συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα , με αρκετούς από αυτούς να ανανεώνουν τις πιστοποιήσεις που διαρκούν τρία χρόνια.
Ερωτηθείς για τη συντήρηση και την πρόσβαση στους απινιδωτές, επισήμανε πως η συντήρηση γίνεται από τους εθελοντές που είναι γνώστες της χρήσης του, ενώ για την προσβασιμότητα τόνισε πως τα σχολεία κλείνουν τους θερινούς μήνες και δεν έχει προβλεφθεί τρόπος πρόσβασης στους απινιδωτές.

πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ