Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι αναπόφευκτος

0
6806

Μια από τις μεγαλύτερες βόμβες ολόκληρης της χρονιάς μόλις έπεσε, αλλά τώρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς από τον κύκλο των ειδήσεων. Το NBC News αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης κορυφής τους στο Σαν Φρανσίσκο, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Τζο Μπάιντεν κατάμουτρα ότι έχει ληφθεί η απόφαση να “επανενωθεί η Ταϊβάν με την Κίνα” με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Συνήθως οι Κινέζοι κρατούν τα χαρτιά τους πολύ κοντά στο γιλέκο, και έτσι αυτή ήταν μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση. Η εικασία μου είναι ότι οι Κινέζοι ήθελαν να δουν πώς θα αντιδρούσε ο Μπάιντεν σε μια τόσο άμεση δήλωση. Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την επιθυμία του να καταλάβει την Ταϊβάν ειρηνικά αν είναι δυνατόν, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οπότε ο πόλεμος έρχεται, και το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφασιστεί τώρα είναι ο χρόνος…

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ευθέως στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής τους στο Σαν Φρανσίσκο ότι το Πεκίνο θα επανενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα, αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τρεις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Σι είπε στον Μπάιντεν σε μια ομαδική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν δώδεκα Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ότι η προτίμηση της Κίνας είναι να πάρει την Ταϊβάν ειρηνικά και όχι με τη βία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο Κινέζος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στις δημόσιες προβλέψεις Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών που λένε ότι ο Σι σχεδιάζει να καταλάβει την Ταϊβάν το 2025 ή το 2027, λέγοντας στον Μπάιντεν ότι έκαναν λάθος επειδή δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τους δύο νυν και έναν πρώην αξιωματούχο που ενημερώθηκαν για τη συνάντηση.

Περίμενα κάπως ότι ο Λευκός Οίκος θα διέψευδε ότι έγινε αυτή η ανταλλαγή, αλλά αυτό δεν συνέβη…

Ο Λευκός Οίκος δεν διέψευσε την ανταλλαγή, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής στις 15 Νοεμβρίου έξω από το Σαν Φρανσίσκο, στην οποία συμμετείχαν δώδεκα αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας.

“Δεν θα υπεισέλθω στις λεπτομέρειες της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους στο Air Force One καθ’ οδόν προς το Μιλγουόκι.

Ουάου.

Γιατί λοιπόν δεν το συζητούν όλοι στην Αμερική;

Γιατί αυτό έχει ήδη εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς από τον κύκλο των ειδήσεων;

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες της χρονιάς.

Ο πόλεμος με την Κίνα έρχεται και οι Κινέζοι προετοιμάζονται πυρετωδώς γι’ αυτόν.

Για παράδειγμα, οι Κινέζοι μόλις επέβαλαν εξαγωγικούς ελέγχους στην τεχνολογία επεξεργασίας σπάνιων γαιών…

Μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην εκδήλωση για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα, οι ελπίδες για αποκλιμάκωση των σινοαμερικανικών σχέσεων φαίνεται να έχουν καταρρεύσει, αφού η Κίνα ανακοίνωσε εξαγωγικούς ελέγχους σε τεχνολογίες επεξεργασίας σπάνιων γαιών.

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής σπάνιων γαιών στον κόσμο και έχει θέσει απαγόρευση εξαγωγών στην τεχνολογία για την εξόρυξη και τον διαχωρισμό των μετάλλων σπάνιων γαιών, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Εμπορίου.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση από τον ασφυκτικό έλεγχο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά σπάνιων γαιών. Υπάρχουν 17 μέταλλα σπάνιων γαιών και το Πεκίνο ελέγχει περίπου το 85% της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης. Τα μέταλλα αυτά βρίσκονται σε όλα, από τα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τις ανεμογεννήτριες και το στρατιωτικό υλικό.

Περιμένετε να δείτε πιο δραματικές οικονομικές κινήσεις από τους Κινέζους τους επόμενους μήνες.

Η Κίνα εργάζεται επίσης πάνω σε μια σειρά από νέα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό περιλαμβάνει επίσης όπλα που χρησιμοποιούν “προηγμένη τεχνολογία εγκεφαλικού πολέμου”…

Η Κίνα εργάζεται πάνω σε προηγμένη τεχνολογία εγκεφαλικού πολέμου, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει συσκευές που μπορούν να στείλουν τους εχθρούς σε ύπνο και να ελέγχουν τις σκέψεις τους, σύμφωνα με μια έκθεση που αποκαλύφθηκε.

Ερευνητές βρήκαν δύο πρόσφατες μελέτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας που δείχνουν ότι ο στρατός αυξάνει τα όπλα “σκληρής ισχύος” με νέα τεχνολογία για να κερδίζει πολέμους χωρίς συμβατικά όπλα.

Τα βιολογικά όπλα έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν ύπνο, να μειώνουν τη νόηση και την εγρήγορση, καθώς και να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων, αναφέρει η εφημερίδα Washington Times.

Επιπλέον, οι Κινέζοι χάκερς παραβιάζουν πυρετωδώς “κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ” εν όψει της επερχόμενης σύγκρουσης…

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι Κινέζοι χάκερς έχουν τοποθετηθεί μέσα σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ για να προκαλέσουν “κοινωνικό χάος” εκ των έσω σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έχει τρυπώσει σε περισσότερους από 20 μεγάλους προμηθευτές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης μιας εταιρείας ύδρευσης στη Χαβάη, ενός μεγάλου λιμανιού της Δυτικής Ακτής και τουλάχιστον ενός αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Φέρεται επίσης να παρέκαμψαν περίπλοκα συστήματα κυβερνοασφάλειας υποκλέπτοντας κωδικούς πρόσβασης και συνδέσεις χωρίς να φυλάσσονται από κατώτερους υπαλλήλους.

Το έργο αυτό που διεξάγουν εν μέσω αυξανόμενης έντασης για την Ταϊβάν είχε την κωδική ονομασία Volt Typhoon. Αναλυτές σχολίασαν ότι αυτό θα μπορούσε να αποσυνδέσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. “Είναι πολύ σαφές ότι οι κινεζικές προσπάθειες να θέσουν σε κίνδυνο κρίσιμες υποδομές γίνονται εν μέρει για να προ-τοποθετηθούν ώστε να είναι σε θέση να διαταράξουν ή να καταστρέψουν αυτές τις κρίσιμες υποδομές σε περίπτωση σύγκρουσης”, δήλωσε ο Brandon Wales της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε σύντομα να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, “η νεκρή ζώνη έχει μετακινηθεί νότια των συνόρων και οι IDF αντιμετωπίζουν καθημερινά επιθέσεις με όλμους από τη Χεζμπολάχ”.

Και το Newsweek μας λέει ότι “το Ισραήλ έχει πλησιάσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ”…

Το Ισραήλ έχει πλησιάσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, εν μέσω ενός επιδεινούμενου γύρου εχθροπραξιών που διαδραματίζονται καθώς οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έχουν ήδη εμπλακεί στην πιο έντονη σύγκρουση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε αξιωματούχος των IDF.

Ο εκπρόσωπος των IDF αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει “περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών, ρουκέτες, πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όλμους και άλλα προς το Ισραήλ” από τις 8 Οκτωβρίου, την επομένη της πρωτοφανούς αιφνιδιαστικής επίθεσης του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα.

Ο Κονρίκους προειδοποίησε ότι “η Χεζμπολάχ, η οποία όπως όλοι γνωρίζουν είναι πληρεξούσιος του Ιράν, παρασύρει επικίνδυνα τον Λίβανο σε έναν περιττό πόλεμο που θα μπορούσε να έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για το κράτος του Λιβάνου και για τον λαό του Λιβάνου.

Παρόλο που δεν έχω γράψει πολύ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή πρόσφατα, είναι θέμα χρόνου να εκραγεί εντελώς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ωθήσει τη Χεζμπολάχ πέρα από τον ποταμό Λιτάνι και η Χεζμπολάχ δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί αυτό οικειοθελώς…

Το Ισραήλ σχεδιάζει να εισβάλει στο Λίβανο για να απωθήσει τη Χεζμπολάχ από τα βόρεια σύνορά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εν μέσω ενός καταιγισμού επιθέσεων με ρουκέτες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα και φόβων ότι η τρομοκρατική ομάδα είναι “χειρότερη από τη Χαμάς”.

Μετά από εβδομάδες ανταλλαγής διασυνοριακών πυρών, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) λέγεται ότι επιθυμούν να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο, η οποία θα έχει ως στόχο να ωθήσει την τρομοκρατική ομάδα βόρεια, πέρα από τον ποταμό Λιτάνι.

Αλλού, οι Ρώσοι επιτίθενται σε “έξι μέτωπα” στην Ουκρανία και ο Κιμ Γιονγκ Ουν μόλις απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικό πόλεμο…

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ αν “προκληθεί με πυρηνικά”, ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η προειδοποίηση του Κιμ ακολουθεί μια συνάντηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησαν την πυρηνική αποτροπή σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Βορρά.

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών πολέμων και αναμένω πλήρως ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά πολέμου.

Θα ήθελα λοιπόν να ενθαρρύνω όλους εσάς να προετοιμαστείτε για το χάος που έρχεται, διότι τα παγκόσμια γεγονότα σύντομα θα ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο.

Michael

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ