Από την πείνα στην ανθρωπιά. Ο 92χρονος κυρ-Νίκος και οι μνήμες του

0
4807

Σε έναν τόπο όπου η φύση αναδύει την αληθινή ομορφιά της, στο Πετροχώρι Αιτωλοακαρνανίας είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον 92χρονο κύριο Νίκο. Η ζωή του αποτελεί έναν θησαυρό μνήμης, γεμάτο περιπέτειες, αλλά και σοφία.

Στην αφήγησή του, ο κύριος Νίκος μας ξενάγησε στην παλιά εποχή, όταν η αντοχή και η αλληλεγγύη ήταν αγαθά πιο σημαντικά από ποτέ. Η πείνα πλανώνταν σε κάθε σπίτι, ενώ τα ρούχα και τα παπούτσια ήταν σπάνια προνόμια. Στο σχολείο, τα παιδιά είχαν μόνο ένα τετράδιο, που ίσως να φαντάζει σαν μικρός πίνακας.

Από νεαρή ηλικία, ο κύριος Νίκος έμεινε ορφανός από τη μητέρα του, μια απώλεια που αντιμετώπισε με ανδρεία και αξιοπρέπεια. Από αυτή τη δοκιμασία διδάχθηκε να είναι ακόμα πιο ανθεκτικός και αποφασιστικός στη ζωή του.

Στην πορεία της ζωής του, αφοσιώθηκε στη γεωργία, μια δουλειά που απαιτεί υπομονή και αγάπη για τη γη. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του γραμματέα στο χωριό του, συνεισφέροντας στην ομαλή λειτουργία της κοινότητάς του.

Σήμερα, ο κύριος Νίκος μοιράζεται την σοφία της ηλικίας του με την κοινωνία. Λυπάται που ο κόσμος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Ωστόσο, η αγάπη του για το χωριό του παραμένει ακλόνητη. Η πίστη του στην κοινότητα του είναι ανυπολόγιστη, και δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Ο κύριος Νίκος είναι ένας ζωντανός χαρακτήρας που μας υπενθυμίζει τη σημασία της ανθρωπιάς, της εργατικότητας και της πίστης στην κοινότητα. Οι λέξεις του είναι μια πηγή έμπνευσης, καθώς μας υπενθυμίζουν ότι ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις και στην αγάπη για την πατρίδα μας.

Πηγή: Από την πείνα στην ανθρωπιά. Ο 92χρονος κυρ-Νίκος και οι μνήμες του – Ενωμένη Ρωμηοσύνη (enromiosini.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ