«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Δημήτρης Χατζηβελούδος | Το χιούμορ, οι πλάκες και οι ατάκες του άφησαν εποχή

6
46067

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Δημήτρης Χατζηβελούδος του Πέτρου, σε ηλικία 84 ετών.

Η πιο δυνατή και από καρδιάς «καλημέρα» της γειτονιάς μας, των Κρητικών.

Ένας άνθρωπος «ανοιχτό βιβλίο» με πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή.

Ένας ξεχωριστός, χαρούμενος όλο ζωντάνια και γεμάτος αγάπη, δοτικότητα και καλοσύνη άνθρωπος, μέχρι και τελευταία. Παρά τα προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ούτε μεμψιμοιρούσε, ούτε παραπονιόταν, πάντα με τον εγκάρδιο χαιρετισμό και τον καλό λόγο.

Εξωστρεφής κοινωνικός, θα πεταγόταν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απέναντι στο «Παρκάκι» να βρεις τις παρέες του, να τους χαρίσει άφθονο γέλιο και αμέτρητα πειράγματα, να τους διασκεδάσει, να ακούσει τη μουσικούλα του και να σιγοτραγουδήσει τα αγαπημένα του λαϊκά τραγούδια.

Μερακλής, κοινωνικός, εξωστρεφής, «ψυχή» της παρέας, ή και όλου του καταστήματος.

Δεν μου κανε καθόλου εντύπωση όταν μου διηγούνταν με τον μοναδικό του τρόπο περιστατικά από τη ζωή του (από το στρατό, τα ταξίδια, τα γλέντια του, τα επαγγέλματα που άλλαξε) πως από αργυροχρυσοχόος βρέθηκε να είναι εστιάτορας, αρχικά στο λιμάνι και στη συνέχεια στη «Βαλτική», ονοματοδοτώντας μια ολόκληρη περιοχή από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα που συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση και σε πιο εξελιγμένη μορφή ο γιος του Πέτρος

Οι ατάκες του ήταν το κάτι άλλο, «μπαμ και κάτω». Σε καθήλωνε, σε έκανε να «τρως χώμα». Θυμάμαι άπειρες φορές να επιστρέφω κουρασμένος ή στενοχωρημένος και να μου αλλάζει την διάθεση στο πιτς φυτίλι. Το ίδιο γινόταν με όλους.

Πολιτικοί, γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι του πνεύματος τον αναζητούσαν απαραιτήτως κάθε καλοκαίρι «για να βρουν τον δάσκαλό τους».

Άριστος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας τριών πολύ αξιόλογων παιδιών (του Πέτρου, του Γιώργου και του Γιάννη) που ευτυχώς έχουν πάρει τις χάρες του και συνεχίζουν στα χνάρια του, και παππούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 7μμ στον ΙΝ Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο κοιμητήριο Κω.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο καλέ μας γείτονα κύρ Δημήτρη (ακόμα ακούω στα αυτιά μου το τελευταίο βροντερό «γεια σου Γιαννάρα μου, λεβέντη», όταν επέστρεφα από τη θάλασσα κι εσύ από τις τελευταίες σου βόλτες)! Θα ζεις για πάντα στην καρδιά και στην σκέψη μας γιατί πολύ απλά «τέτοιοι Άνθρωποι, δεν ξεχνιούνται ποτέ».

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια, την κυρία Βούλα που ήταν πάντα ακλόνητη στο πλευρό του, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τα παιδιά του:

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του . Κουράγιο στην φίλη την Βούλα και στα υπέροχα παιδιά του.

  2. Καλό Παράδεισο …
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια..
    Τέτοιοι άνθρωποι μένουν αξέχαστοι…

  3. Καλή ανάπαυση αγαπημένε Δημήτρη….και υπέροχε άνθρωπε….
    ας είναι ελαφρύ το χώμα..
    Θερμά συλλυπητήρια..Βούλα…Πέτρο…και σε όλη την οικογένεια!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ