Ένα παρόμοιο έγκλημα με νεαρή Φινλανδέζα 24 Ιουλίου του 1990 στον Ηρακλή της Κω

0
22819

Καταδίκη σε άφαντο δράστη για δολοφονία… προ 23 ετών στην Κω

Ρεπορτάζ 11.06.2013 στο Πρώτο Θέμα (το οποίο μας υπενθυμίζει ο φίλος Στέργος).

Πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα η εκδίκαση της απόπειρας βιασμού και της δολοφονίας μιας νεαρής Φινλανδέζας τουρίστριας που είχε γίνει στην Κω πριν από 23 ολόκληρα χρόνια

Πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα η εκδίκαση της απόπειρας βιασμού και της δολοφονίας μιας νεαρής Φινλανδέζας τουρίστριας που είχε γίνει στην Κω πριν από 23 ολόκληρα χρόνια.

Ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές από την πρώτη στιγμή, αλλά είχε εξαφανιστεί και ακόμη τα ίχνη του δεν έχουν βρεθεί, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην! Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και επιτρέπει πλέον την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων χωρίς να έχει συλληφθεί ο κατηγορούμενος.

Ο 45χρονος σήμερα καταζητούμενος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία που είχε γίνει στις 24 Ιουλίου του 1990, χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους καθώς κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που κρύβεται από τότε! Ωστόσο, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξή του για την απόπειρα βιασμού λόγω παραγραφής.

Η άτυχη τουρίστρια Virpi Maria Hahnele παραθέριζε μαζί µε την αδελφή της σε ένα ξενοδοχείο του νησιού και σύχναζε σε ένα συγκεκριμένο κλαμπ.

Ως τη νύχτα της δολοφονίας της έκανε παρέα με Έλληνες, αλλά τη μοιραία βραδιά την είδαν στην είσοδο ενός κάμπινγκ να επιβαίνει στην μοτοσικλέτα του καταζητούμενου. Στους φίλους της εκμυστηρεύθηκε πως ο συνοδός της ήταν παράξενος, ότι της είπε πως παίρνει ναρκωτικά και πως θέλει να αυτοκτονήσει.

Το επόμενο πρωί, βρέθηκε νεκρή και ημίγυμνη μέσα σε ένα λάκκο στην τοποθεσία «Ηρακλής» της Κω δυο χιλιόμετρα έξω από την πόλη, σκεπασμένη με κλαδιά δένδρων.

Ο δολοφόνος είχε προσπαθήσει να τη βιάσει, αλλά εκείνη είχε αντισταθεί και της προκάλεσε συντριπτικά κατάγματα στη δεξιά κροταφική χώρα πράγμα που προκάλεσε τον αργό θάνατό της. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ο 22χρονος τότε δράστης επέστρεψε στο κάμπινγκ, μάζεψε τα πράγματά του, πλήρωσε και έφυγε εσπευσμένα με την πρόφαση ότι έπαθε βλάβη η μοτοσικλέτα του. Από τότε, αγνοείται…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ