ΒΙΝΤΕΟ Κώστας Τουλαντάς: »Answer the call» | Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός από την Κω με ιδιαίτερη διαδρομή

0
5762
Costa Toulantas »Answer the call»
Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός με ιδιαίτερη διαδρομή, παρουσιάζει το νέο του τραγούδι. Το »Answer the call»  κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Achordo Music. Ο Costa Toulantas, ξεχώρισε νωρίς για το ταλέντο του στο songwriting και στην ερμηνεία, με σπουδαίες συνεργασίες, δίσκους και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης. Ιδιαίτερη στιγμή το 1ο βραβείο (Best rock band) του New York International Music Festival με τους ‘Stringtheory’. Κυκλοφόρησε cd με τις μπάντες του ‘Stringtheory’ (Spin-2007), ‘Ekofields’ (Sparks-2009), και ακολουθεί ο πρώτος δίσκος της νέας μπάντας του Rabbit On The Roof.

Ο Κώστα Τουλάντας, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βοστώνη, MA, ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου 1974, είναι τραγουδιστής/τραγουδοποιός και στιχουργός που σήμερα ζει στο νησί του Νοτίου Αιγαίου την Κω.

Σε ηλικία 10 ετών, η οικογένεια του Κώστα μετακόμισε στην Κω όπου έζησε μέχρι την αποφοίτηση του από το Λύκειο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree στην Αθήνα για 3 χρόνια και αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Βορείου Λονδίνου.

Αφού πήρε το πτυχίο του BA Honors, επέστρεψε στη Βοστώνη το φθινόπωρο του

2000 για να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική. Εκεί, σχημάτισε το ποπ/ροκ συγκρότημα «Stringth-eory», καθώς είναι ο τραγουδιστής/κιθαρίστας και βασικός τραγουδοποιός, που έγινε στατικός ple της μουσικής σκηνής της Βοστώνης.

Το 2004 οι Stringtheory εισήλθαν στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης όπου ψηφίστηκαν ως το καλύτερο ποπ/ροκ συγκρότημα.
Οι Stringtheory κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Spin» λίγο αργότερα και συνέχισαν παίζοντας τακτικά γύρω από τη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη.

Το άλμπουμ τους απέσπασε θετικές κριτικές και airplay από το Boston Radio

Το συγκρότημα διαλύθηκε κατά την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους και μέσα τέλη 2007 ο Κ. Τουλάντας μετακόμισε στην Αθήνα- Ελλάδα.
Το 2009 υπέγραψε η δισκογραφική Pan Vox, Legend και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Sparks με το νεοσύστατο συγκρότημα «Ekofields».

Ζώντας στην Κω, έχει δημιουργήσει το συγκρότημα Rabbit On The Roof, το οποίο πρόκειται να γίνει κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ