«Χτυπάει κόκκινο» η παραβατικότητα και το «ξέσπασμα» των ανηλίκων και στην περιοχή μας (Ανησυχία και προβληματισμός από επίθεση σε καθηγητές…)

16
6716

«Χτυπάει  κόκκινο» η παραβατικότητα των  ανηλίκων, τον τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα…  Όλο και πιο συχνά, οι αστυνομικές  αρχές βρίσκονται  μπροστά σε φαινόμενα εγκληματικής ή παραβατικής συμπεριφοράς από «άγουρα» παιδιά  κάτω των 18 χρόνων*.

Τελευταία αρκετοί αναγνώστες είχαν χτυπήσει το «καμπανάκι» κι από εδώ για παραβατικές συμπεριφορές και «ξεσπάσματα» των ανηλίκων σε περαστικούς, σε αδέσποτα ζώα και σε ιστορικά κτήρια της παραλιακής ζώνης στη Ζουρούδη κ.α.

Όπως έγινε γνωστό χτες αυτό το «ξέσπασμα» εκδηλώθηκε με επίθεση και βίαιη συμπεριφορά (συνοδευόμενη από απειλές) μαθητή σε καθηγητές.

 

* Σύμφωνα με σχετικές έρευνες σε μόλις 1 χρόνο η παραβατικότητα ανήλικων παιδιών κάτω των 14 ετών αυξήθηκε κατά ποσοστό 52%, ενώ παράλληλα το 16% των περιστατικών αυτών διαδραματίζεται στο σχολικό προαύλιο.

Η παραβατικότητα ανηλίκων ουσιαστικά συνιστά ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας με αρνητικές συνέπειες τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Το οικογενειακό περιβάλλον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι επιρροές από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον καθώς και το χάσμα γενεών όπου οι μεγάλοι στιγματίζουν τη νεανική συμπεριφορά ως απαράδεκτη και αντικοινωνική και οι νέοι επαναστατούν κι αμφισβητούν την αυθεντία της γενιάς των γονιών τους, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση και την έξαρση του φαινομένου.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί: Αυτό το οποίο θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πώς και τα παιδιά – θύτες είναι θύματα της δικής μας κοινωνίας, που τοποθέτηση σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας τον άκρατο υλισμό, την ευκολία, την ηδονοθηρία, τον υπερ- καταναλωτισμό, το κέρδος και λησμονήσαμε αξίες, ιδανικά και πνευματικές ανάγκες που δίχως αυτές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και εδώ στην Κω έχουμε πολλά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς σε σχολεία.Φιλος μου καθηγητής, μου έλεγε,ότι αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα με μαθητές και εξωσχολικούς . Αναγκάζονται να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να περιπολούν έξω του σχολείου.Μαζεψτε και ασχοληθείτε με τα παιδιά σας.Υπαρχει πρόβλημα σοβαρό.Μην κάνετε ότι δεν το βλέπετε.Μην ρίχνετε ευθύνες αλλού.Συγκεντρωθειτε πριν είναι αργά……

 2. Είναι τα αποτελέσματα των μετρων προς όφελος τους…. Τι περιμένατε βρε ζόμπι όταν τους ανάγκασατε να φοράνε φιμωτρα να έρχονταν με κ@λλοχαρτα λες και είχαν άδεια από τις φυλακές???? Ξεφτιλες εκπαιδευτικοί ξεφτιλες υπουργοί ξεφτιλες τώρα ήρθε η πληρωμή….

  • Πόσο δίκιο έχετε . Παρόλα αυτά και πριν τον εγκλεισμό ορισμένα ήταν παραχαιδεμενα από τους γονείς και υπερπροστατευμενα . Πραγματικά δεν ξέρω πως θα επιβιώσει αυτή η γενιά με τόσες πλάτες που βάζουν οι γονείς

  • Τι εκφρασεις ανώμαλε είναι αυτές? Τώρα καταλάβαμε το πόσο ΑΡΡΩΣΤΟΣ είσαι. Για το καλό σου πηγαινε σε έναν ψυχίατρο. Γι’αυτό δεν σταματάς να γράφεις αρρωστημένα πράγματα. Κάποιος δικό σου δεν βλέπει σε τι κατάσταση είσαι για να σε πάει σε κάποιον ειδικό?

  • Φτάινε οι μάσκες. Ή μάλλον φταίνε τα εμβόλια. Ή μάλλον φταίει η κλιματική αλλαγή. Ή μάλλον φταίει ο Ερντογάν. Πάντως οι γονείς δε φταίνε σε τίποτα για την ανατροφή που δίνουν.

 3. κάποτε υπήρχε ή πινακίδα:΄΄παιδί στό αυτοκίνητο΄΄ μέ ένα μωρό… έχω δεί όμως , αντί μωρό νά έχει ένα μωρό μέ κουκούλα. ερώτημα-κουίζ: ποιός τήν έβαλε;

 4. Η αλήθεια που η κα υπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων…» κρύβει κάτω από το χαλί ( χάλι…) των εργαστηρίων δεξιοτήτων, αξιολόγησης, μεντόρων, ελλιπώς στελεχωμένων σχολείων, υπερβολικής επιείκειας, περιφρόνησης των ανθρωπιστικών αξιών κλπ. κλπ. σε συνδυασμό με την απαξίωση της οικογένειας και την προβολή ανεκδιήγητων προτύπων ,είναι ότι τα παιδιά είναι ανερμάτιστα, χωρίς όρια και ουσιαστικούς στόχους. Η βία προς μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι η θλιβερή καθημερινότητα στα σχολεία.

 5. Γελάω με τους ρωμιογονείς που είναι ανίκανοι να μεγαλώσουν υπεύθυνα άτομα, και νομίζουν ότι τους φταίνε όλοι οι άλλοι. Με το καλό αναρχία σε λίγο καιρό.

 6. Είναι η επόμενη που θα φιλοξενηθεί στις φυλακές. Οι γονείς τους σφυρίζουν κλέφτικα. Κανένα όριο . Κανένας σεβασμός. Έτσι μεγάλωσαν δυστυχώς. Μετά ψάχνουμε αστυνομίες. Δηλαδή τέτοια υποκρισία. Να είναι το παιδί σου μέλος συμμορίας να σπάει αρχαία να βαράει παιδιά να κάνει ΤΑ έκτροπα και μετά να σχολιάζουμε σε σάιτ …. Δεν υπάρχει αστυνομία δεν υπάρχει κράτος. Εμείς οι γονείς πουθενά καμία ευθύνη. Όλα ξέφραγα κι ανεξέλεγκτα. Μετά βρίζουμε την κυβέρνηση. Εμείς πουθενά. Ξυπνήστε κι αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί. Μιλήστε με τα παιδιά σας. ΤΩΡΑ. Έχετε υπόψη σας ότι συλλαμβάνονται ΚΑΙ γονείς για παραμέληση ανηλίκου .

 7. Όταν ο πατέρας αντί να ασχοληθεί με το παιδί του παίζει στο κινητό όλη την ημέρα τζόγο, ποδοσφαιρικό, καζίνο και άλλα, την κάνει το βράδυ να πάει με την παρέα για κανένα ποτάκι, η μάνα από τα χαράματα παρακολουθεί στην ΤιΒι τις χαζοξανθιές και τις αρλούμπες που λένε και μετά τα σίριαλ, αντί να μαγειρέψει παραγγέλνει ντελίβερι και το απόγευμα στο Καφέ με τις φιλενάδες, ποίος θα φροντίσει αυτά τα παιδια? Αυτά τα παιδιά κυκλοφορούν με κινητά των 800 και 1000 ευρώ!!!

 8. Ανησυχώ… για τα σχόλια σας τα οποία χωρίς δεύτερη σκέψη γράφετε και όποιον πάρει ο χάρος.
  Υποτίθεται ότι όλοι όσοι γράφουμε εδώ μέσα , είμαστε ενήλικες, γονείς κλπ.
  Γιαυτό ανησυχώ…
  Δευτερευόντως, για τα παιδιά-εφήβους -νεαρούς. Εμείς είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για το τι παραδίδουμε στα παιδιά μας. Παρακαλώ, πρώτα την αυτοκριτική μας!!!

  • Σωστή ,αλλά φταίει η επίσημη πολιτεία. Η Κως χρειάζεται πολιτιστικό κέντρο

   να βοηθήσει σε ενασχόληση για ενδιαφέροντα, χόμπι, έρευνες, οι περισσότεροι γονείς μεγαλώσαμε με την Κινηματογραφική Λέσχη σε εποχές μαύρες. Αυτή η επιθετικότητα από κάπου ξεκινά, είναι όμως πολυ-παραγοντική.Πρέπει να αναδείξουμε και άλλες δράσεις πέρα απ το Facebook.
   Tα τελευταία χρόνια η νεολαία πέρασε άσχημα, αλλά δεν φταίει το σύνολο.Το καλοκαίρι είναι σκληρό για όλους που πρέπει να δουλέψουν για να επιβιώσουν τον χειμώνα, που όμως είναι απόλυτη νέκρα.Δυστυχώς όλοι δίνουν προτεραιότητα στο να περνούν καλά ΜΟΝΟ οι ξένοι επισκέπτες. Κλασσικοί Ιθαγενείς καταντήσαμε.

 9. Καλώς μας έρχονται τα νέα!!!!!!!!!!!!!!!!
  Κως: Εκβίαζε 28χρονη με ροζ βίντεο – Το «μοίρασε» στους διαδικτυακούς φίλους της κοπέλας
  Η κοπέλα από την Κω, δέχθηκε ένα μήνυμα στο messenger από έναν άνδρα, το οποίο περιείχε ένα στιγμιότυπο της ίδιας σε προσωπικές στιγμές της.
  Ο δράστης ζήτησε από την 28χρονη το ποσό των 1.000 ευρώ, για να μη διαρρεύσει το βίντεο στις διαδικτυακές επαφές της. Η κοπέλα όμως, δεν δέχθηκε και έκοψε κάθε επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο. Στη συνέχεια, οι διαδικτυακοί φίλοι της κοπέλας την ενημέρωσαν, ότι είχαν λάβει ένα ροζ βίντεο με την ίδια…
  Η κοπέλα πήγε στην Αστυνομία και έκανε μήνυση σε βάρος άγνωστου δράστη, για εκβίαση και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ