Αρχική Ειδήσεις Φήμες Τότε που η Ελισάβετ αρνήθηκε τη χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη – Οι...

Τότε που η Ελισάβετ αρνήθηκε τη χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη – Οι εκτελέσεις των Κυπρίων αγωνιστών

7
4956
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης υπήρξε ένας από τους μικρότερους σε ηλικία μάρτυρες του Κυπριακού Αγώνα. Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν απάντησε στην έκκληση των δικηγόρων του για χάρη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος εποχής μπήκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για τη Βρετανία, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ, έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Η Ελισάβετ Β’, στέφθηκε βασίλισσα στις 2 Ιουνίου 1953 σε ηλικία 26 ετών στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο και στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, απέκτησε το προφίλ της τυπικής αλλά και απόμακρης ηγέτιδας.

Μολονότι η βασίλισσα Ελισάβετ, υπήρξε σύμβολο ενότητας τόσο για τη Βρετανία, όσο και για τις 56 χώρες που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία των Εθνών, στην μακροχρόνια βασιλεία της, υπήρξαν μελανές σελίδες που αφορούσαν τον Ελληνισμό: Η μη απονομή χάριτος από τη νεαρή τότε βασίλισσα στους Κύπριους αγωνιστές, Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη κατά τη δεκαετία του 1950, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην αγχόνη στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας από τις βρετανικές δυνάμεις της Κύπρου, είναι γεγονότα βαθιά χαεαγμένα στις ψυχές των Κυπρίων και Ελλαδιτών Ελλήνων.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο πολύς κόσμος αγνοεί τον Οκτώβριο 1993 στην Κύπρο. Τότε ότι αυγό περίσσεψε το δοκίμασε. Δεν θα ξεχασω σύσσωμη την μαθητιώσα νεολαία στην Λεμεσό και την Λευκωσία που διαδήλωνε κατά της. Απορώ με ορισμένους ανιστόρητους που την εξυμνούν, ντροπή. Αυτή ήταν η Ελίζαμπεθ που μου ήθελε και χρυσο κλειδί τότε. Ευτυχώς δεν μαγάρισε με την παρουσία της, με τον θεσμικό της ρόλο ποτέ την Ελλάδα. Εντάξει έπαιξε το θέμα για τον θάνατό της, το μάθαμε τέλος. Σε Έλληνες απευθύνονται τα κανάλια όχι σε Άγγλους. Τρανό παράδειγμα χθες. Έπαιζε μπάλα η Ομόνοια Λευκωσίας. Στο ενός λεπτού σιγή γιούχαρε ολο το γήπεδο.

  2. ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΑΜΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΜΜΑΤΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

  3. τί νά περιμένεις από ένα λαό πού προσφωνεί τίς κορούλες του ΄΄μικρή πριγκίπησσά μου΄΄, ΄΄πριγκίπησσά μου΄΄…εδώ στήν ‘Ελλάδα λέγω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ